Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sunt mandru ca sunt roman, la fel cum a fost si Mihai Viteazul

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 11:00
5469 citiri
Sunt mandru ca sunt roman, la fel cum a fost si Mihai Viteazul

De cand se stie omenirea, toate popoarele s-au straduit sa-si realizeze unitatea statala. Unii au luptat, altii au negociat, multi nici in ziua de astazi nu au reusit: Unirea poporului in aceeasi tara. Sa-si poata duce viata economica, culturala, religioasa intr-un tot unitar.

Poporul roman a avut conducatori de mare valoare, dar numai Mihai Bravul a gandit si a realizat acest vis: Unirea.

Multi domnitori sunt respectati pentru ceea ce au realizat in viata lor. Unii au fost si canonizati.

Mihai Viteazul nu a fost nici betiv, nici afemeiat, nu a taiat capete de boieri pe la mese "festive", nu a ridicat alei de tepe. A unit poporul roman intr-un singur stat.

"Asta a fost pohta ce am poftit!"

A luptat, la fel ca Arhanghelul Mihail, cu balaurul din vremea lui, adica marile imperii, austriac si otoman, pentru ridicarea neamului romanesc si scuturarea asupririi straine.

Cu toate ca a murit ucis miseleste, poporul roman, in semn de mare pretuire i-a dat numele Mihai Viteazul sau Mihai Bravul. Niciun alt conducator roman nu a fost numit astfel.

Personal cred ca Mihai, Banul Craiovei, fiul lui Patrascu cel Bun, Domn al Tarii Romanesti, al Moldovei si Transilvaniei, merita cel mai mare respect si merita cu adevarat sa fie Sfantul Mihai al Romanilor.

Sunt mandru ca sunt roman, la fel cum a fost si Mihai Viteazul.

Sunt mandru ca am avut un asemenea conducator, care s-a ridicat deasupra vremurilor si dusmanilor, luptand pana la moarte pentru Romania Unita.

Valentin Vacarescu

Acest material participa la concursul organizat de Ziare.com si Groupon, iar autorul lui poate castiga o vacanta la munte. Incearca si tu!

Viziteaza Romania frumoasa! Ziare.com si Groupon te trimit in vacanta la munte

Propune un roman de care putem fi mandri sau spune de ce esti tu mandru sa fii roman si poti castiga o iesire la munte, pe Valea Prahovei, dar si in alte destinatii romanesti de vis.

Cunosti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spune-ne povestea lui si o vom publica!

Te fascineaza un personaj sau o intamplare care a marcat istoria Romaniei? Trimite-ne un documentar pe aceasta tema si-l vom publica!

Trimite-ne propunerea ta, in perioada 2 noiembrie - 29 noiembrie, pentru a te inscrie in concurs. Vei participa astfel la tragerea la sorti ce-ti poate aduce una din cele 3 vacante la alegere, oferite de Groupon.

Ne poti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Propuneri ale cititorilor Ziare.com - vezi participantii la concurs

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mihai Viteazul, #Mihai Viteazul domnitor, #Unire Mihai Viteazul , #romani