Ziare.com

Tarile care au facut cel mai mult bine Romaniei - sondaj Inscop

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 15:35

   

Tarile care au facut cel mai mult bine Romaniei - sondaj Inscop
Cei mai multi romani cred ca tara trebuie sa se indrepte politic si militar inspre Vest si indica Statele Unite ca fiind statul care a influentat cel mai mult in bine evolutia Romaniei in ultimii 25 de ani, releva un barometru realizat de Inscop Research.

Intrebati care cred ca ar trebui sa fie directia inspre care sa se indrepte Romania din punct de vedere al aliantelor politice si militare la 25 de ani de la caderea comunismului, 86,1% dintre cei chestionati indica directia Vest (UE, NATO), 5,2% indica directia Est (Rusia), in timp ce 8,7% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani sustin in proportie de 84,5% directia spre Vest, cele cu varsta intre 31 si 50 de ani se pronunta in proportie de 89,4% pentru acest lucru, iar 84,3% din persoanele peste 50 de ani sustin aceasta directie.

La intrebarea "Care este, in opinia dvs. tara care a influentat cel mai mult, in bine, evolutia Romaniei in ultimii 25 de ani?" Statele Unite ale Americii conduc detasat, cu 36,9%. Pe grupe de varsta, impartasesc aceasta parere 39,1% dintre persoanele care au intre 18 si 30 de ani, 38,9% dintre cele care au intre 31 si 50 de ani si 34,3% dintre cei care au peste 50 de ani.

Clasamentul tarilor care au influentat in bine Romania in ultimii 25 de ani este completat de Germania (18,4%), Franta (4,4%), Marea Britanie (4%), Rusia (3,8%), Italia (2,8%), Spania (2,1%), China (0,9%). 0,8% indica alta tara, in timp ce 25,8% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

"Alaturi de adeziunea fata de democratie, optiunea consolidata a imensei majoritati a romanilor pentru Occident (UE, NATO) in dauna Eurasiei (Rusia) reprezinta marele castig al ultimilor 25 de ani. Din punctul de vedere al valorilor si al reperelor de civilizatie moderna, romanii nu mai au dubii. Atat populatia, cat si conducerea politica rezoneaza in aceeasi directie - Vest, ceea ce face din Romania unul dintre cei mai puternici piloni occidentali in aceasta parte a lumii", apreciaza Remus Stefureac, director INSCOP.

Barometrul INSCOP - Adevarul despre Romania a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 27 noiembrie - 2 decembrie 2014. Volumul esantionului a fost de 1.076 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5643 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cei 5,2% filorusi

atata publica si posteaza pe ziare.com in favoarea Moscovei, de ai impresia ca 98% dintre romani ar tine cu Putin si ar dusmani America :)

 

si nu numai ultimii 25 de ani

transilvania a devenit parte a romaniei in mare masura datorita interventiei in favoarea noastra a americanilor, la semnarea acordului de pace ce a consfiintit hotarele de dupa primul razboi mondial.

Iată dovada că romanii gandesc bine.

Asta in ciuda faptului că se incearcă să fie "aburiți", prin multe ziare și televiziuni care aparțin marilor corupți rusofili....

Civism

Cel mai mult bine Romania si-a facut ea insasi, prin acele persoane ca au facut tot ce era in posibilitatile lor (in Romania si in afara ei) pentru a schimba ce era puterd in interiorul tarii si ce era « importat » din exterior.

Tarile din jur (si nu numai) si-au vazut fiecare de propriile interese, asa cum s-a dovedit. Ajunsa « la mila strainilor » nici o alta natiune nu a prosperat, dinpotriva.

Este drept ca unele tari au fost mai agresive, altele mai insidioase, dar toate au cautat sa isi promoveze interesele. Precum un « dealer » « bun », care ofera gratis droguri elevilor, pentr a-i face dependenti de produsele lui.

Pana la implicarea tarilor, persoanele ce au patruns in Romania au fost « ambasadorii » acestora. Primii straini ce au intrat in « eldorado »-ul romanesc au fost pedofilii. Apoi excrocii si in final cei fara de scrupule. Restul nu a mai contat. Romania a « importat » (aproape) toate racilele Occidentului, fara a ajunge la contraponderea lui economica. Asta nu inseamna ca a fost ferita de prezenta « fratilor » de la rasarit, care, precum ceilalti, s-au infruptat din naivitatea si lipsa de « lider-ship » a celor ce nu si-au « vadut tara » dintr-o bucata, ci rand pe rand, bucatica dupa bucatica. Acestia nu aveau nici un drept sa o faca, dar daca nu erau ei erau altii, la fel de amorali si de corupti.

Cat despre democratia capitalista, instalata dupa democratia socialista, s-a potrivit « ca nuca-n perete » Romaniei. Nu ca o monarhie parlamentara sau vre-un « despot liminat » ar fi fost mai eficace. Lipsa de cunoastere socio-politica a facut ca solutiile eficiente (care exista) sa ramana pana si astazi necunoscute. Asa ca nici la ora actuala astfel de alternative nu sunt nici macar amintite in sondajul prezentat.

Nu stiu de acest sondaj est o manipulare sau nu, insa precum intotdeauna, cred ca o etalare a rolului statului si a formelor de existenta a acestuia, ar trebui sa faca parte, ca prim pas, din minimum de cunostinte civice in societatea actuala.

 

Fara sa trambitzeze, fara sa faca publica, Elvetia trimite Romaniei,

cu titlu de ajutor de integrare in UE, vreo 500'000'000 de euro in fiecare an lasat de Dumnezeu! Gratis! Fara nici o obligatie sau exigenta!!!
Si inca Elvetia nu face parte din UE, Doamne Fereste ;)))
Romania are multi prieteni, unii foarte discreti, altii mai expansivi! Dar are prieteni.
Guverne ca al lui Ponta fac ca familia europeana prietena a Romaniei sa nu fie si mai generoasa. Europa are o mare inima si un mare trecut si viitor. Romania face parte din Europa! Fiti mandri de aceasta.

 

MG

Mai taie vreo 3 zerouri din ce ai scris.

Afacere

Din cate observ, Elvetia a acordat Romaniei si Bulgariei un autor de dezvoltare de aproximativ 210 milioane de euro, pe 10 ani. Ceea ce, pentru Romania, ar face cam 10 milioane pe an.

In acelasi timp, balanta comerciala de export este cam de 240 de milioane pe an in favoarea Elvetiei. La acestea se adauga interventii punctuale, precum retehnologizarea « Portile de fier », unde sucursala elvetiana ABB a obtinut castig de cauza si sume colosale.

Iar asta fara sa mai amintim de afacerile cu terenuri (agricole si zootehnice) obtinute de elvetieni (in zonele necooperativizate si nepolutate cu fosfati sau nitrati – unice in Europa !), la preturi extrem de mici.

Deci financiar, facand socoteala, elvetienii, pe an, dau 10 milioane de euros pentru a obtine mai multe sute de milioane. Pentru ei, in final, afacerea nu pare deloc rea…

rusia ce ne da ?

vreun ultimatum,ceva ?

ma intreb cind vor navali armatele rusesti
in romania. bulgarii si ungurii(in special),
abia asteapta. sirbii ar pune si ei botul,
asa "prieteni" cum ne sint...

Cine dra sunt aia 5,2% care vor spre Est-Rusia?

Nici pentru aia cu "nu stiu" nu am mai putina scarba

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor