Ziare.com

Tinerii aleg sa divorteze amiabil

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 10:25

   

Tinerii aleg sa divorteze amiabil
Peste 160 de cupluri tinere din Sectorul 1 au divortat gratuit, pe cale amiabila, din ianuarie 2011 si pana in prezent.

Potrivit Puterea, varsta medie a cuplurilor care au ales in anul 2011 sa se desparta pe cale administrativa este de sub 30 de ani.

Peste 90 la suta dintre aceste cupluri au varsta cuprinsa intre 23 si 30 de ani, iar durata medie a casatoriilor desfacute pe cale administrativa in cursul anului trecut este de 2-4 ani.

Prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, intrata in vigoare la data de 25.12.2010, a fost reglementat divortul pe cale administrativa care face posibila desfacerea casatoriei in termen de 30 de zile prin intermediul notarului public sau al ofiterului de stare civila de la locul incheierii casatoriei sau al ultimei locuinte comune.

Pentru un divort pe cale amiabila, este nevoie ca ambii soti sau fie de acord cu defacerea casatoriei, sa se inteleaga asupra numelui purtat ulterior, sa nu existe copii minori.

In privinta actelor, este nevoie de: Certificatele de nastere in original si fotocopie; Certificatul de casatorie in original si fotocopie; Actele de identitate in original si fotocopie; 5 timbre fiscale de 1 leu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2124 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor