Trei milioane de semnaturi pentru modificarea Constitutiei: "Barbat" si "femeie" in loc de "soti" la definitia casatoriei

Luni, 23 Mai 2016, ora 18:11
20614 citiri
Trei milioane de semnaturi pentru modificarea Constitutiei: "Barbat" si "femeie" in loc de "soti" la definitia casatoriei
Foto: Facebook / Coalitia pentru Familie

Familia are la baza "casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie" nu intre soti. Asa vor sa fie scris in Constitutie 3 milioane de romani, potrivit unei scrisori depuse astazi la Senat de Coalitia pentru Familie.

Un camion plin cu trei milioane de semnaturi a ajuns luni la Parlament, odata cu depunerea proiectului de modificare a Constitutiei, informeaza News.ro.

Cateva zeci de voluntari au descarcat cutiile cu semnaturi si le-au depus la registratura Senatului.

In plus, Coalitia a desfasurat pe treptele din fata Senatului o scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m latime care a fost inmanata, simbolic, odata cu propunerea legislativa de revizuire a art. 48 (1) din Constitutie.

Presedintele comitetului de initiativa constitutionala al Coalitiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a spus in cadrul evenimentului ca initiativa aceasta este unica in tara noastra.

"Asistam la o premiera istorica, nationala si europeana. Trei milioane de cetateni romani, intr-un enorm efort de solidaritate, au semnat proiectul de lege pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, mai precis articolul 48 alineatul 1, care vizeaza definirea casatoriei, ca uniune intre barbat si femeie. Incercam, astfel sa inlocuim textul actual din Constitutie, care spune ca aceasta casatorie reprezinta uniunea dintre soti", a spus el.

Biserica vrea semnaturi pentru modificarea Constitutiei: Casatoria e intre un barbat si o femeie

El a mentionat ca initiativa este sustinuta de multe culte religioase: catolici, ortodocsisi biserici protestante.

"Este prima oara in istoria moderna a Romaniei cand exista trei milioane de semnaturi pentru revizuirea Constitutiei. Aceasta solidaritate umana nu va putea fi ocolita si proiectul va fi luat in discutie, chiar daca pana acum exista o tacere care nu e de foarte bun augur", a mai spus reprezentantul comitetului initiativei civice.

Tara din Europa in care Biserica spune "Da" casatoriilor religioase intre persoane de acelasi sex

Slovenia: Casatoria intre persoanele de acelasi sex, respinsa prin referendum

Proiectul este contestat de o parte din societatea civila, in timp ce interventia Bisericii Ortodoxe este perceputa drept o incercare de resuscitare a increderii romanilor in aceasta institutie.

Pentru ca un proiect de modificare a Constitutiei sa fie adoptat de Parlament, e nevoie de doua treimi din voturile deputatilor si senatorilor.

La nivel european, 17 state europene nu permit casatoria intre persoane de acelasi sex, in timp ce 12 o accepta.

Eveniment Quarterly Report

Simion, la un eveniment în Italia: „Să sperăm că, din 2024, partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari”
Simion, la un eveniment în Italia: „Să sperăm că, din 2024, partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari”
Preşedintele AUR George Simion a participat sâmbătă, 2 decembrie, la dezbaterea cu tema „The first ecologists. The role of farmers, breeders and fishermen in the link between nature and...
Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Eurodeputatul român Nicu Ştefănuţă, afiliat la grupul Verzilor, a declarat că lipsa unei decizii pozitive privind aderarea României la spaţiul Schengen în Consiliul Justiţie şi Afaceri...
#semnaturi Constitutie casatorie barbat femeie, #petitie revizuire Constitutie casatorie , #romani