Un roman munceste 25 de minute pentru un litru de bere. Cat lucreaza un german

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 17:09
3312 citiri
Un roman munceste 25 de minute pentru un litru de bere. Cat lucreaza un german
Foto: nvtc.ee

Un roman trebuie sa munceasca circa 25 de minute pentru a-si cumpara un litru de bere, comparativ cu un german, care are nevoie de doar 3,7 minute, a declarat, marti, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu.

El a precizat ca veniturile scazute ale romanilor se reflecta inclusiv in accesibilitatea relativ scazuta a unor produse precum berea. Astfel, in Romania, berea este de peste 3,7 ori mai putin accesibila romanilor decat media europeana.

Luand in calcul media veniturilor orare si a pretului de vanzare la bere, un roman trebuie sa munceasca circa 25 de minute pentru a-si putea cumpara o bere, in timp ce media europeana este de cinci minute.

Romanii au baut 8 milioane de hectolitri de bere, in primele 6 luni ale anului

"Din pacate, timpul pe care trebuie sa il munceasca un roman pentru a-si permite o bere nu s-a imbunatatit. Circa 25 de minute ii sunt necesare unui roman ca sa cumpere un litru de bere, iar unui german 3,7 minute", a spus Bratu, intr-o conferinta de presa.

Volumul pietei berii a atins opt milioane de hectolitri in primul semestru al anului in curs, in scadere cu circa 3% comparativ cu cel inregistrat in perioada similara din 2012, iar reprezentantii industriei se asteapta ca 2013 sa se incheie cu volume de vanzari sub nivelul celor raportate anul trecut, cand piata berii a atins 18,2 milioane de hectolitri.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Berarii Romaniei, rezervele cu privire la evolutia vanzarilor in 2013, exprimate de producatorii de bere la inceputul anului, au fost confirmate, cauzele fiind puterea scazuta de cumparare a romanilor, vara capricioasa si cresterea nivelului fiscalitatii.

Romania, in topul statelor europene cele mai mari consumatoare de bere

"Ca si anul trecut, factorii care si-au pus amprenta asupra trendului pietei berii au fost cu precadere conjuncturali. Spre deosebire de anul trecut, cand au existat conditii favorabile consumului de bere, primele sase luni ale lui 2013 au reunit o serie de factori care au creat un context dificil ce a condus la o contractie evidenta a pietei.

In ceea ce priveste evolutia pietei pana la sfarsitul anului, asteptarile noastre cu privire la volumele de vanzari se situeaza sub nivelul din 2012, cand piata berii a atins 18,2 milioane de hectolitri", a declarat, marti, presedintele Asociatiei Berarii Romaniei, Andrew Highcock.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#roman munca bere, #german munca bere, #romani bere , #romani