Vreti sa ascultati imnul Romaniei, zilnic, la radio si Tv? - Sondaj Ziare.com

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 10:00
8632 citiri
Vreti sa ascultati imnul Romaniei, zilnic, la radio si Tv? - Sondaj Ziare.com

De anul viitor, romanii ar putea asculta zilnic, la ora 7.00, imnul national al Romaniei la televiziuni si posturile radio. Asta daca o propunere legislativa in acest sens, initiata de doi deputati PRU, va fi aprobata de parlamentari.

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputatilor, prima camera sesizata.

Bogdan Diaconu, unul dintre initiatorii propunerii legislative, a declarat pentru Ziare.com ca difuzarea imnului Romaniei la radio si Tv este necesara pentru cresterea spiritului national in randul societatii.

"Eu cred ca este absolut necesar si este un semnal de normalitate si de reafirmare a identitatii nationale si cresterea spiritului national in randul societatii. Avem tot felul de prostii promovate in audiovizual incat la 7 dimineata a se difuza imnul national 3 minute cred ca nu este nicio tragedie pentru nicio televiziune. In schimb este un lucru foarte bun pentru societatea romaneasca si pentru reafirmarea identitatii nationale. Avem generatii de copii de crescut, haideti sa nu ii crestem la fel cum s-au crescut generatiile de dupa Revolutie, intr-un spirit total antinational", a declarat Bogdan Diaconu pentru Ziare.com.

Diaconu nu este insa foarte optimist ca proiectul de lege va fi votat de parlamentari.

"Semnale sunt (ca propunerea va fi votata - n.red). Dar eu m-am saturat de semnale, aplauze, pe holurile Camerei Deputatilor, pe holurile Parlamentului. Vreau sa ii vad ca dau semnale la vot. Asa toti se dau patrioti si in plen voteaza cum bine ati vazut", a subliniat Bogdan Diaconu.

Valentin Jucan, membru al Consiliului la Consiliul National al Audiovizualului, sustine insa ca parlamentarii nu trebuie sa impuna unei televiziuni sau unui radio ce anume sa difuzeze.

"NUu comentez oportunitatea difuzarii imnului la televizor si radio. (As prefera, totusi, ca in scoli sa se petreaca acest lucru; doua strofe, nu mai mult.) RESPING, insa, ideea de a impune radiodifuzorilor ce anume si cand sa difuzeze un anumit tip de program. Domnilor parlamentari, cu siguranta ati fost bine intentionati, dar inainte de a face astfel de propuneri care vizeaza un domeniu care opereaza exclusiv cu "libertatea exprimarii", consultati-va cu cei avizati, altfel va faceti de ras. Trebuie sa intelegeti ca NU puteti impune unei televiziuni sau unui radio ce anume sa difuzeze. Acesta este primul pas spre cenzura. Urmatorul pas, cel care desavarseste cenzura, este sa impune si ce anume sa nu difuzeze", a scrie pe Facebook Valentin Jucan.

El le cere celor doi deputati sa isi retraga propunerea legislativa, afirmand ca "sunt alte lucruri mai bune de facut".

"Ar mai fi un aspect important, anume ca Televiziunea publica - TVR, are obligatii speciale, ea fiind, prin definitie, televiziunea nationala. TVR difuzeaza de mult timp, de dimineata, in deschiderea programului, imnul national. Insa TVR este una, iar celelalte posturi, PRIVATE, reprezinta altceva. Asa ca, va rog, in calitate de membru al Consiliului National al Audiovizualului, retrageti-va aceasta propunere legislativa. Sunt alte lucruri mult mai bune de facut", a precizat Valentin Jucan.

Ziare.com va invita la sondaj si la vot. Ati vrea sa ascultati, zilnic, la radio si Tv imnul national al Romaniei?

Citeste si:
Guvernul alocă bani pentru plata restanțelor la energie termică. Ce orașe vor beneficia de ajutor
Guvernul alocă bani pentru plata restanțelor la energie termică. Ce orașe vor beneficia de ajutor
Guvernul a anunțat vineri, 3 decembrie, că va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor...
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, 3 decembrie, că a fost analizată în ședința de Guvern propunerea Centrului European de Control al Bolilor privind testarea PCR a...