Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

World Vision Romania realoca aproape 100.000 de euro pentru tichete pentru alimente, produse de igiena, dar si burse si meditatii online. Cum poti ajuta si tu

Comunicat de presa
Miercuri, 25 Martie 2020, ora 14:40
10912 citiri
World Vision Romania realoca aproape 100.000 de euro pentru tichete pentru alimente, produse de igiena, dar si burse si meditatii online. Cum poti ajuta si tu

Situatia familiilor din mediul rural din Romania, mai ales a celor din satele izolate, este disperata in perioada pandemiei de coronavirus.

Accesul la mancare, medicamente, produse de igiena este extrem de dificil, de aceea Fundatia World Vision Romania a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru a interveni de urgenta cu ajutorul necesar pentru cei peste 14.000 de copiii si 7.000 familii care fac parte din programele sale.

Viata pentru copiii si familiile din satele romanesti este grea inca dinainte de aparitia pandemiei de coronavirus.

Accesul la apa si sapun este unul limitat, mai bine de o treime dintre copiii din Romania traiesc in locuinte fara toaleta in interior, iar 1 din 11 copii merge la culcare flamand, conform raportului de cercetare "Bunastarea copilului din mediul rural", realizat in 2018 de Fundatia World Vision Romania.

In perioada pandemiei, toate aceste lipsuri din ruralul romanesc se accentueaza considerabil, de aceea Fundatia World Vision strange fonduri si face apel la oricine doreste sa doneze pentru a ajuta familiile vulnerabile sa treaca cu bine peste aceasta perioada.

Donatiile pot fi facute online, pe site-ul Fundatiei.

Banii vor fi folositi pentru cumpararea de alimente, produse de igiena, medicamente si, acolo unde este nevoie, cartele sim-uri pentru trafic de internet si dispozitive electronice, pentru ca elevii sa poata continua sa invete de acasa.

In plus, persoanele fizice sau companiile care au resurse necesare pentru familiile din mediul rural (alimente, produse de igiena, infrastructura digitala) pot contacta reprezentantii Fundatiei pe adresa de email:donatori@wvi.org.

Ce masuri concrete a luat pana acum Fundatia World Vision Romania

Un prim pas al interventiei de urgenta a Fundatiei a fost realocarea de fonduri pentru a sustine familiile din rural in perioada pandemiei.

In programul Paine si Maine, care ofera copiilor zilnic o masa calda si sprijin in realizarea temelor, o suma de 45.300 de euro a fost alocata pentru achizitia de tichete sociale. Tichetele pot fi folosite exclusiv pentru cumpararea de alimente si vor fi distribuite in 14 sate din judetul Dolj, 10 sate din judetul Valcea si patru sate din judetul Vaslui.

In programul pentru liceeni "Vreau in clasa a 9-a", un buget total de 37.850 euro a fost alocat pentru burse pentru liceeni si meditatii online destinate elevilor de clasa a XII-a, care urmeaza sa dea Bacalaureatul si sunt in pericol sa ramana in urma la materiile de invatamant la care vor sustine examen.

In plus, suma de 9.480 de euro a fost alocata pentru achizitia de alimente si produse de igiena pentru elevii din program.

Mai mult decat atat, in toate programele desfasurate, Fundatia World Vision Romania a identificat solutii de comunicare la distanta cu elevii prin:telefon, aplicatii,platforme online, de elearningsauvideoconferinte.

Acolo unde nu exista acces la internet sau dispozitive digitale, pedagogii nostritin legatura telefonic cu parintii si elevii.

Pe langa sprijinul material si educational, expertii Fundatiei ofera consiliere psihologica, monitorizeaza starea de sanatate a familiilor si ii informeaza constant despre conduita preventiva esentiala pentru a depasi aceasta situatie.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o organizatie care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy, punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului.

Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii.

Fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume.

In 30 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin.

Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc.

Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro,

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,

http://blog.worldvision.ro/

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Fundatia World Vision Romania, #campanie strangere fonduri, #coronavirus Romania , #romani