Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ziua Nationala: Spectacole si concerte organizate pentru romanii din strainatate

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 08:40
2134 citiri
Ziua Nationala: Spectacole si concerte organizate pentru romanii din strainatate
Foto:Arhiva

In peste 60 de orase din strainatate au loc evenimente pentru Ziua Nationala a Romaniei, organizate special pentru diaspora romaneasca de misiunile diplomatice si de ONG-uri.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta ca au fost organizate pentru 1 decembrie concerte, vernisaje, mese rotunde, proiectii de film si spectacole, scrie Evenimentul Zilei.

In Ungaria, la Budapesta, dupa un conflict intre ICR si autoritatile locale, se va organiza un concert de pian si o receptie.

In Rusia, la Moscova, Universitatea Rusa "Prietenia Popoarelor" si Institutul de stat de limba rusa "A.C. Puskin" organizeaza diverse evenimente. De asemenea, la Moscova se desfasoara, de doua saptamani, primul Festival al Filmului Romanesc organizat pe teritoriul Federatiei Ruse.

Tot in cadrul serie de evenimente organizate pentru Ziua Nationala, ambasadorul Romaniei a inaugurat, luni, monumentul comemorativ dedicat militarilor romani decedati in prizonierat la Spitalul Special nr. 5963 din localitatea Tuma, regiunea Riazan.

In Iordania, la Amman, va avea loc o "Serata Muzicala", iar in Olanda, in Biserica Palatului din Haga are loc un recital de pian.

In Marea Britanie, la Londra, romanii se vor putea bucura de un concert sustinut de soprana Elena Mosuc, eveniment organizat de Institutul Cultural Roman din Londra.

O parte dintre evenimentele organizate de misiunile diplomatice s-au desfasurat zilele trecute. De exemplu, Gheorghe Zamfir a sustinut la Bruxelles, pe 27 noiembrie, un concert organizat la Conservatorul Regal.

Alte evenimente similare sunt organizate, de 1 decembrie, si in Praga, Paris, Atena, Madrid, Malaga, Sevilla, Roma, Almeria, Geneva, Zurich, Milano, Helsinki, Khartoum, Pretoria, Canberra, Viena, Ottawa, Sofia, Nicosia, Abu Dhabi, Zagreb, Strasbourg, Berlin, Bonn, Munchen, Calcutta, New Delhi, Atena, Dublin, Tel Aviv, Beirut, Luxembourg, Balti, Chisinau, Ankara, Istanbul, Varsovia, Oslo, Islamabad, Cape Town, Cairo, Varsovia, Lisabona, Manila, Kiev, Gyula, Ashabat, Teheran, Tirana, Washington, New York, Seul, Amman, Kuweit, Dakar, Abuja si Izmir.

In schimb, din lipsa de fonduri, mai multe misiuni diplomatice, in special din tari in care diaspora romaneasca nu este numeroasa, au renuntat sa mai organizeze evenimente. Printre orasele care au ales aceasta varianta sunt Buenos Aires (Argentina), Tunis (Tunisia), Rio de Janeiro (Brazilia), Alger (Algeria), Los Angeles (SUA), Pristina (Kosovo), Rostov pe Don (Rusia), Bratislava (Slovacia), Doha (Qatar), Vilnius (Lituania), Bagdad (Irak), Kuala Lumpur (Malaezia) si Tokyo (Japonia).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ziua Nationala diaspora, #evenimente ziua nationala strainatate , #romani