Ambasadorul SUA are un sfat pentru rromii din Buzau: Asa cresc sansele de succes pentru tot restul vietii

Miercuri, 17 August 2016, ora 21:29
6586 citiri
Ambasadorul SUA are un sfat pentru rromii din Buzau: Asa cresc sansele de succes pentru tot restul vietii
Foto: Facebook/Ambasada Americana la Bucuresti

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, i-a indemnat, miercuri, pe rromii din localitatea buzoiana Candesti sa isi trimita copiii la gradinita, explicand ca "educatia timpurie creste sansele de succes pentru tot restul vietii".

Hans Klemm a fost intampinat, miercuri, in localitatea buzoiana Candesti, de catre co-fondatoarea asociatiei Ovidiu RO, Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke, dar si de oficialitati locale si judetene.

Dupa o scurta vizita la gradinita din satul Candesti, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a vizitat comunitatea de rromi din zona, unde a descoperit familii cu multi copii, care traiesc in case fara curent electric.

Ajuns la locuinta unui barbat care are zece copii, dintre care doar unul merge la scoala, ambasadorul SUA l-a indemnat pe acesta sa isi trimita copiii la gradinita.

"Am venit astazi (miercuri - n. red.) la invitatia Ovidiu Ro, organizatia nonguvernamentala care ajuta copiii din comunitatea rroma sau alte comunitati defavorizate sa aiba acces la scoala sau gradinita. Un lucru pe care l-am inteles in SUA este ca accesul la educatia timpurie creste sansele de succes pentru tot restul vietii.

Ovidiu Ro a incercat inainte sa faca ceea ce face acum Guvernul, dezvoltand un program cu cupoane, pentru ca lumea sa fie incurajata sa isi trimita copiii la gradinita", a declarat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA a afirmat ca, in opinia lui, oamenii trebuie "un pic impinsi de la spate" ca sa isi dea copiii la gradinita.

"Am gasit o comunitate saraca, dar am observat, pe de alta parte, cat de mari sunt casele celor de aici. Desigur, comunitatea de aici este destul de bine integrata, insa, chiar si asa, am gasit familii care nu si-au trimis copii la gradinita chiar daca acum Guvernul ii sprijina pe toti cei proveniti din familii sarace.

(...) Am ajuns la o casa unde un barbat avea trei copii mici pe care nu ii adusese niciodata la gradinita si care, cand i-am spus sa vina, si-a imbracat copiii si a plecat spre gradinita. Cred, totusi, ca oamenii au nevoie sa fie un pic impinsi de la spate, iar Ovidiu Ro tocmai asta face", a spus Hans Klemm.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a aratat ca institutia pe care o conduce s-a implicat in campania de trimitere la scoala a copiilor de etnie rroma.

"Este un proiect de o importanta vitala si le multumim celor de la Ovidiu Ro ca au ales acest judet. CJ Buzau a fost printre primii parteneri ai fundatiei si am alocat cate 70 de lei pentru copiii cu probleme pana in momentul in care s-a institutionalizat si Guvernul a dat acel cupon in valoare de 50 de lei", a declarat el.

Vizita ambasadorului american la Candesti a venit la invitatia asociatiei Ovidiu Ro, care a derulat acolo un proiect pilot intitulat "Fiecare copil in gradinita", ce a stat la baza elaborarii programului guvernamental prin care copiii proveniti din familii defavorizate beneficiaza de un ajutor lunar de la stat in valoare de 50 de lei.

Iata ce spunea, in urma cu trei ani, Leslie Hawke despre Romania si romani.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#ambasador american Candesti, #Hans Klemm Candesti rromi, #Hans Klemm rromi, #Hans Klemm vizita Candesti Buzau , #rromi