Ambasadorul SUA: Nu e acceptabil ca 80% dintre copiii care nu merg la scoala in Romania sa fie rromi

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 23:39
3348 citiri
Ambasadorul SUA: Nu e acceptabil ca 80% dintre copiii care nu merg la scoala in Romania sa fie rromi

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, vineri, in timpul unei vizite la scoala din Vizuresti-Dambovita, unde a sarbatorit impreuna cu comunitatea locala Ziua Internationala a Rromilor, ca nu este acceptabil ca 80% dintre copiii care nu merg la scoala in Romania sa fie rromi.

Copiii rromi din localitatea damboviteana Vizuresti au prezentat un program artistic cu dansuri, cantece traditionale, scenete de teatru si pantomima reprezentand istoria etniei rrome. Mark Gitenstein le-a vorbit copiilor despre discriminare si importanta educatiei pentru viitorul lor.

"Eu am crescut in sudul SUA, unde copiii afro-americani erau discriminati, insa si acolo existau profesori si invatatori, oameni buni, extraordinari ca reprezentantii fundatiilor de rromi. Oameni care credeau intr-un principiu simplu: ca nu are importanta daca acesti copii sunt rromi sau afro-americani, are importanta faptul ca sunt copiii nostri. Iar eu lucrez pentru presedintele Statelor Unite, care este afro-american", a declarat ambasadorul SUA.

Oficialul american a adaugat ca nu este de acceptat faptul ca 80% dintre copiii care nu urmeaza cursurile unei scoli sa fie rromi.

"Romania a inteles ca nu poate concura cu Germania, Franta, Maria Britanie sau alte tari atat timp cat 10 sau 15% din populatie nu are acces la educatie. Cel mai important atu al Romaniei nu sunt privelistile minunate, nu este industria IT, nu sunt resursele energetice, companiile din Romania, cel mai important atu al Romaniei sunt acesti copii si nu este acceptabil ca 80% dintre copiii care nu merg la scoala in Romania sa fie romi", a adaugat Mark H. Gitenstein in discursul rostit la Vizuresti, in fata elevilor, profesorilor si autoritatilor locale.

Ambasadorul american a oferit Scolii Vizuresti un cec pentru un proiect al unitatii de invatamant, care isi propune traducerea de colinde traditionale in romana, romani si engleza.

Scoala si gradinita din satul Vizuresti fac parte dintr-un program prin care Asociatia "Ovidiu Rom" ajuta copiii din familiile defavorizate sa poata merge la gradinita si la scoala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rromi, #copii rromi, #ambasador sua rromi , #rromi
Comentarii
Poza paraipan
paraipan
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
ba este acceptabil ! ambasadorule de carton , nu va mai inghite nimeni ! sunteti banditii planetei