Damian Draghici, la Bruxelles: Problemele rromilor nu se rezolva cu 300 de euro

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 23:49
2259 citiri
Damian Draghici, la Bruxelles: Problemele rromilor nu se rezolva cu 300 de euro

Problema integrarii rromilor poate fi rezolvata inclusiv prin acorduri intre localitati din Franta si Romania, a declarat, miercuri, la Bruxelles, Damian Draghici, subliniind ca este nevoie de ruperea cercului vicios, in care cetatenii de etnie rroma primesc 300 de euro pentru a reveni acasa.

Damian Draghici, care reprezinta punctul de contact in Romania pentru birorurile UE in domeniul strategiei de integrare a rromilor, a avut discutii la Bruxelles cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Parlamentului European despre implementarea strategiei nationale pentru rromi.

El a abordat, de asemenea, problema recentelor expulzari decise de autoritatile de la Paris cu reprezentantul Frantei la reuniunea punctelor de contact privind rromii.

Damian Draghici a afirmat ca Franta si Romania trebuie sa gaseasca o modalitate pentru integrarea rromilor si a subliniat ca nu toti pot fi considerati infractori sau delincventi. "Din cei 15.000 poate un zece la suta sunt oameni care comit astfel de infractiuni, ceilalti sunt oameni integrati, care au servicii, si nu sunt toti rromi, sunt si romani, nu-i putem baga pe toti in aceeasi oala", a declarat consilierul de stat.

Oficialul a adaugat ca este nevoie de o cooperare din partea ambelor state si pentru aceasta situatie nu poate fi invinovatita o parte sau alta.

"E nevoie de o cooperare din partea ambelor state, nu putem da vina nici pe Franta, nici pe Romania, e nevoie doar sa gasim o modalitate prin care sa colaboram si sa nu mai cream acelasi cerc vicios. Ii trimitem in Romania, ei pleaca inapoi cu autobuzul, le dam 300 de euro", a mentionat Draghici.

El a apreciat ca o modalitate de cooperare privind rromii ar fi acorduri intre localitati din Franta si Romania. "Pentru ca rromii care se intorc in Romania sa stie ca au un loc de munca asigurat si asistenta sociala, ca au ceva adica, iar cei care raman in Franta sa fie oameni integrati, adica cei care platesc taxe si impozite si oameni care muncesc si sunt foarte multi oameni care muncesc, iar aceasta au recunoscut si ei", a punctat consilierul de stat Damian Draghici.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#rromi cersetori problema rezolvare, #rromi Franta Romania problema, #rromi Franta repatriere Romania , #rromi