Florin Cioaba, deplans de presedintii Romaniei

Luni, 19 August 2013, ora 11:20
2617 citiri
Florin Cioaba, deplans de presedintii Romaniei

Politicienii deplang moartea lui Florin Cioaba, regele rromilor, si transmit condoleante familiei.

Fostul presedinte Ion Iliescu spune ca a urmarit cu atentie evolutia starii de sanatate a lui Florin Cioaba in ultimele zile.

"Doresc sa imi exprim parerea de rau si sincere condoleante familiei si celor care l-au cunoscut si stimat. Eu am avut prilejul sa il cunosc si pe tatal dansului, in '90. E fara indoiala un lucru trist. Am urmarit cu atentie evolutia situatiei in ultimele zile. Cand am creat CPUN, am incurajat reprezentantii minoritatilor in tara.

In aceasta privinta, tatal lui Florin si Florin au fost personalitatile care au creat un liant. I-am tratat cu toata stima, atentia si prietenia. Era un om cumpatat, cumpanit, dovada ca a reusit sa castige stima si respectul intregii comunitati", a spus Ion Iliescu la Romania TV.

Si presedintele Traian Basescu si-a exprimat regretul fata de vestea mortii lui Florin Cioaba.

"Florin Cioaba a fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea rroma pentru ca, intelegand importanta educatiei, i-a indemnat pe tineri sa mearga la scoala, dar si sa-si urmeze vocatia pretuindu-si si promovandu-si traditiile", a aratat seful statului, intr-un mesaj dat publicitatii de Administratia Prezidentiala.

De asemenea, prezent duminica la Prislop, in judetul Maramures, Traian Basescu le-a spus jurnalistilor ca Florin Cioaba "a muncit extraordinar de mult sa ii aduca pe rromi la crestinism".

"Condoleante familiei domnului Cioaba si condoleante intregii etnii pe care a reprezentat-o. Este un regret pe care il exprim fata de un om care a muncit extraordinar de mult sa ii aduca pe rromi la crestinism, indiferent ce fel de crestinism, dar a incercat sa le insufle dorinta de a trece la crestinism. Ceea ce este important", a spus presedintele.

Si fiica presedintelui, Elena Basescu, a postat un mesaj de condoleante pe Facebook. "Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l primeasca in Imparatia Sa! A fost un om deosebit, cu un suflet foarte mare. Sunt alaturi de familia indurerata si de intreaga comunitate roma in aceste momente grele", a scris Elena Basescu.

De asemenea, PSD si PDL au remis presei comunicate de presa in care si-au exprimat regretul pentru trecerea in nefiinta a lui Florin Cioaba intreaga compasiune pentru familia indurerata.

Florin Cioaba, autointitulat international al rromilor, a incetat din viata duminica, intr-un spital din Turcia, la varsta de 58 de ani, in urma unui infarct miocardic. Familia depune toate eforturile pentru a-l aduce luni in tara si a-l inmormanta conform obiceiurilor.

Citeste si:
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat miercuri seara, 19 ianuarie, la acuzele europarlamentarului PNL Rareş Bogdan, anunţând că cere organizarea de urgenţă a unei şedinţe a coaliţiei....
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...