Fondurile destinate rromilor din Romania si Bulgaria, redirectionate in Germania? Comisia Europeana neaga

Miercuri, 28 August 2013, ora 20:16
1833 citiri
Fondurile destinate rromilor din Romania si Bulgaria, redirectionate in Germania? Comisia Europeana neaga
Foto: Deutsche Welle

Comisia Europeana a negat cu vehementa, miercuri, rapoartele media ca fondurile europene alocate Romaniei si Bulgariei pentru a ajuta la imbunatatirea situatiei rromilor ar urma sa fie redirectionate catre Germania, unde s-au mutat multi membri ai minoritatii.

Presa germana a raportat recent ca milioane de euro alocati saracilor din Romania si Bulgaria vor fi redirectionati Germaniei, din cauza faptului ca cele doua state membre UE sunt "incapabile sa ii foloseasca", dar si din cauza numarului mare de romani si bulgari care emigreaza in Germania, noteaza EurActiv.

Cu toate acestea, Comisia a negat rapoartele respective in cei mai vehementi termeni.

"Nu este adevarat. Acesta nu este un transfer de fonduri structurale care au fost alocate Bulgariei si Romaniei altor tari", a declarat Jonathan Todd, purtator de cuvant al comisarului european pentru afaceri sociale, ocuparea fortei de munca si incluziune, Laszlo Andor.

Todd a explicat ca alocarile acestor fonduri pentru tarile Uniunii Europene sunt stabilite o data la fiecare sapte ani, pentru a fi predate odata cu bugetul pe termen lung al UE. Actualul ciclu bugetar se incheie in acest an, iar urmatorul va intra in vigoare pentru perioada 2014-2020.

Germanii se tem ca rromii le dezintegreaza comunitatile

Daca tarile Uniunii europene nu cheltuie toate fondurile structurale care le-au fost alocate, banii raman in bugetul UE, dar nu sunt realocati in alte tari.

"Oricum, nu este cazul si in situatia de fata - nici Bulgaria si nici Romani nu au pierdut vreun ban din fondurile struturale pentru combaterea saraciei", a mai spus purtatorul de cuvcant al lui Andor.

Todd a adaugat ca folosirea fondurilor europene structurale disponibile pentru Germania a fost o decizie pentru autoritatile germane. Prin urmare, autoritatile germane pot aloca o parte din fondurile care le-au fost destinate pentru a sustine includerea sociala in orase care se confrunta cu cele mai mari provocari din partea asa-numitei migratiei a saraciei.

"Germania nu beneficiaza de nicio crestere a alocarilor de fonduri structurale din partea bugetului Uniunii Europene pentru acest scop. Daca Germania decide sa foloseasca mai multi bani din fonduri structurale europene, ar trebui sa realoce banii pentru alte proiecte", a precizat purtatorul de cuvant al lui Andor.

Wall Street Journal: Saracii din Romania si Bulgaria se indreapta spre Germania

Aproximativ 70.000 de romani si bulgari s-au stabilit in Germania, in ultimul an, iar in 2014 numarul lor ar putea creste la 170.000. De la 1 ianuarie 2014, cetatenii Romaniei si Bulgariei vor avea acces total la piata muncii din Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#fonduri rromi Romania, #fonduri rromi redirectionat Germania, #romani Germania, #rromi Germania, #Comisia Europeana fonduri rromi, #fonduri structurale europene rromi , #rromi
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
foarte bine ! tiganii au bani multi ! tiganii nu au nevoie de bani !