Ministrii francezi vor sa rezolve problema rromilor - Bucurestiul, confundat din nou cu Budapesta

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:55
3786 citiri
Ministrii francezi vor sa rezolve problema rromilor - Bucurestiul, confundat din nou cu Budapesta

Vizita ministrului de Interne al Republicii Franceze, Manuel Valls, si a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuv, in Romania este dezbatuta pe larg de presa fraceza. In articolul jurnalistilor s-a strecurat insa o eroare, iar Bucurestiul este confundat cu Budapestea.

"Manuel Valls, va merge miercuri la Budapesta pentru a discuta problema spinoasa a romilor. Insotit de ministrul delegat pentru afaceri europene, Bernard Cazeneuve, acesta va trebui sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul de Interne Mircea Dusa si cu ministrul Muncii Mariana Campeanu", relateaza TF 1.

In articol se mentioneaza ca ministrul francez de Interne arata o politica ferma in acest domeniu si ca acesta va efectua vizita in Romania in timp ce evacuarea asezarilor ilegale de rromi continua.

Ministri francezi vin la Bucuresti sa discute problema rromilor - sunt asteptati cu proteste

Cu prilejul vizitei oficialilor din Franta, va fi semnat un acord bilateral de cooperare in domeniul incluziunii sociale a cetatenilor romani de etnie rroma.

Bucharest, Budapest...

Nu este insa pentru prima oara cand cele doua capitale europene sunt confundate.

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase a facut inconjorul lumii, iar evenimentul a fost relatat de sute de institutii media de pe tot globul. Un script al Agentiei Reuters Television News preciza insa ca fostul premier roman a incercat sa se sinucida ... la Budapesta.

Gafa a fost facuta si de site-ul oficial al lui Manchester United, grupare care a intalnit Otelul Galati pe National Arena din Bucuresti.

"Puteti vedea un video scurt cu plimbarea echipei in Bucuresti facand click pe link-ul video "'Rosii' se plimba prin Budapesta" din meniul din partea stanga", scrie site-ul oficial al lui United.

Si crainicul UEFA a urat "Buna seara" spectatorilor din Budapesta si nu din Bucuresti, in luna mai, pe National Arena. Ulterior, acesta a corectat greseala.

Nu doar crainicul a confundat capitalele la finala UEFA. 400 de spanioli si-au luat bilet de avion spre Budapesta, in loc de Bucuresti. Odata ce au aflat confuzia pe care au facut-o, acestia au fost nevoiti sa se descurce cu propriile mijloace pentru a reusi sa ajunga in Bucuresti.

De-a lungul timpului, Capitala Romaniei a fost de multe ori confundata cu Budapesta. In 2010, vocalistul trupei Metallica a avut un moment de ratacire. A spus Budapesta, in soapta, in loc de Bucuresti. A fost suficient ca 35.000 de fani sa-l taxeze.

In iulie 2008, Lenny Kravitz, aflat pentru prima data in Romania, a salutat cei peste 17.000 de fani, adresand un mesaj pentru maghiari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Bucuresti confundat Budapesta, #ministri fracenzi vizita Romania, #problema romi Romania , #rromi