Primul Tribunal Tiganesc a fost inaugurat la Sibiu - vezi ce probleme se judeca

Luni, 28 Februarie 2011, ora 14:55
5916 citiri
Primul Tribunal Tiganesc a fost inaugurat la Sibiu - vezi ce probleme se judeca
Foto: Realitatea TV

Primul tribunal oficial al comunitatii rrome din Romania, "Staborul-Romano", a fost inaugurat, luni, la Sibiu.

Din Stabor fac parte 20 de personalitati in varsta ale etniei rrome cu pregatire juridica, iar presedinte va fi Dorin Cioaba, presedintele Asociatiei Indirom, la sediul careia are locatia si noul tribunal, informeaza Rondul de Sibiu.

In cadrul Tribunalului rromilor va functiona, permanent, un birou de consiliere juridica pentru membrii etniei, format din sase consilieri juridici.

Conform Realitatea TV, prima sedinta publica a Staborului a judecat o disputa intre doua familii din Sibiu, intre care a existat o altercatie, iar acum se cer despagubiri. Tribunalul incearca sa rezolve aceasta disputa inainte de a se ajunge la o intanta de judecata obisnuita.

Fiul autointitulatului rege al rromilor, Dorin Cioaba, a explicat ca Staborul-Romano nu este o institutie paralela cu institutiile statului.

"Aici vor fi rezolvate probleme care tin de obiceiurile si traditiile rromilor si pe care nimeni altcineva nu le-ar putea judeca. De exemplu, la noi o femeie nu are voie sa treaca prin fata barbatului. Daca acest lucru se intampla, este o incalcare a obiceiurilor si numai Staborul poate judeca, cum poti sa trimiti intr-o instanta asa ceva?", a explicat Cioaba.

#Tribunal rromi Sibiu, #stabor rromi, #Tribunal Tiganesc Sibiu , #rromi
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Primul Tribunal Tiganesc a fost inaugurat oficial la Sibiu
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Acolo va fi JUDECAT si CLANUL INTERLOP SECURIST condus de BESESCU ???