Primul Tribunal Tiganesc va fi inaugurat la Sibiu, in februarie

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 21:20
2814 citiri
Primul Tribunal Tiganesc va fi inaugurat la Sibiu, in februarie
Foto: Adevarul

Primul Tribunal Tiganesc, care ar urma sa functioneze dupa Staborul Tiganesc, va fi inaugurat in luna februarie de catre Dorin Cioaba (40 de ani), fiul regelui autointitulat al rromilor, Florin Cioaba.

"Am decalat putin termenul inaugurarii din cauza lucrarilor care au intarziat. Dar acum facem ultimele pregatiri, iar la finele lunii februarie vom da drumul Tribunalului de la Sibiu", a declarat Dorin Cioaba, cel care ar urma sa fie si presedinte al acestei instante, scrie Adevarul.

Cioaba si-a luat si licenta in Drept la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. "Si in momentul acesta sunt comunitati in care se judeca dupa Stabor. Diferenta e ca aici, la Sibiu, vor veni numai cauze grele, cauzele acelea cu sentinta data de Staborul local, cu care invinuitul nu a fost de acord. Aici Tribunalul va functiona ca o instanta superioara celorlalte existente in alte comunitati de rromi. Va fi un fel de Curte de Apel", a explicat Dorin Cioaba.

Conform viitorului presedinte al Tribunalului Tiganesc de la Sibiu, cauzele se vor judeca dupa regulile Staborului Tiganesc si, potrivit traditiei, presedintele va lua decizia finala, insa va tine cont si de verdictul dat de 20 de jurati.

Cladirea instantei tiganesti de la Sibiu se intinde pe 140 de metri patrati si are doar trei incaperi: una de aproximativ 80 de metri patrati, care va servi drept sala de judecata, si alte doua, a cate 30 de metri patrati fiecare, pentru birouri. Lucrarile au inceput in toamna lui 2009, iar pentru a fi ridicata, Dorin Cioaba a scos din buzunar 200.000 de euro.

#Tribunal Tiganesc Sibiu, #Dorin Cioaba stabor rromi , #rromi