Regele Cioaba: Se face confuzie intre rromi si romani din cauza comportamentului similar

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 23:01
6304 citiri
Regele Cioaba: Se face confuzie intre rromi si romani din cauza comportamentului similar
Realitatea TV

Regele Cioaba a declarat sambata, in urma propunerii lui Silviu Prigoana, ca rromii sa fie numiti tigani, ca "se face confuzie intre rromi si romani din cauza comportamentului, care nu este prea diferit".

Mai mult, liderul rromilor spune ca "in afara granitelor, foarte multi romani s-au declarat tigani", pentru ca asa "au reusit mai repede sa se integreze in tarile respective", el dand exemplul Australiei, unde sustine ca acestora li se da locuinta si ajutor social, in schimb romanii nu sunt "bagati in seama". De fapt, la el acasa, "nici poporul roman nu o duce mai bine ca rromii, nimeni nu e integrat in Romania".

"Cei care actioneaza in afara granitelor, fac crime, si romani, se declara tigani", a declarat Cioaba, intr-o interventie la Realitatea TV.

"Ma mira domnul Prigoana", a spus el, "stim de unde pleaca aceasta initiativa, au incercat multi deputati din cadrul PD-L". "Nu se poate intampla, nimeni nu poate sa aiba o astfel de initiativa, mai ales din afara etniei".

In legatura cu declaratia presedintelui Traian Basescu, care a spus la un moment dat ca a fost o eroare schimbarea denumirii de tigan in rrom, regele Cioaba a spus: "am acelasi respect fata de dansul - nu cred ca initiativa e plecata de la Cotroceni, ci de la Prigoana, care nu a avut nicio initiativa in Parlament, in afara de crasmele de la Casa Poporului".

"Cred ca este o prostie acest lucru - e o denumire mondiala, nu se poate schimba pentru ca cineva vrea", s-a revoltat Cioaba. "Fondul problemei nu este rezolvat, pentru ca suntem cetateni ai Romaniei, cetatenia nu ne-o poate lua nimeni", a mai spus el.

"Nu este corect si nu vrem acest nume [...] In timpul comunismului nu ni s-a impus sa ne numim tigani", a mai spus el, mentionand ca cel care rostea acest cuvant putea fi dat in judecata pentru calomnie. "Ma mira ca acum, in democratie, sa vina cu asemenea lucru".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#regele Cioaba rrom tigan, #rromi tigani, #initiativa Progoana tigani , #rromi