Rromii il compara pe Nicolas Sarkozy cu maresalul Antonescu

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 08:25
3444 citiri
Rromii il compara pe Nicolas Sarkozy cu maresalul Antonescu
Foto: AP

Autoproclamatul imparat al rromilor de pretutindeni, Iulian Radulescu, l-a comparat pe Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, cu liderul pro-nazist al Romaniei, maresalul Ion Antonescu, relateaza presa straina.

In timpul intalnirii rromilor din toata Romania de la Costesti, Iulian Radulescu a declarat jurnalistilor de la Associated Press ca rromi sunt expulzati ilegal din Franta.

"Nu este corect sa fii expulzat un cetatean care se supune legii", a spus Radulescu, in varsta de 71 de ani. El a adaugat ca toti rromii platesc pentru "crimele catorva".

Radulescu a comparat expulzarea rromilor din Franta cu cele ale maresalului Ion Antonescu, care a deportat 25.000 de rromi din Romania in Uniunea Sovietica, in 1942. Aproximativ 11.000 de rromi au murit atunci, din cauza lipsei de apa, mancare si din cauza bolilor.

"Sarkozy face ceea ce a facut Antonescu", a spus Radulescu. Autoproclamatul imparat al rromilor a cerut celorlaltor lideri rromi sa incerce sa puna capat criminalitatii din cadrul comunitatilor pe care le conduc.

In timpul petrecerii din Costesti, rromi au fript pui si porci la protap, iar copiii s-au dat in carusel, in timp ce in boxe se auzeau manele si muzica rap in franceza, relateaza jurnalistii agentiei de presa.

De asemenea, un alt lider al rromilor, Florin Cioaba, a declarat ca sunt discriminati in Europa. "Exista un set de legi pentru cetatenii europeni si legi diferite pentru rromi", a spus Cioaba.

Franta a trimis inapoi in Romania aproximativ 1.000 de rromi in ultimele saptamani. Nicolas Sarkozy a declarat ca taberele in care acestia locuiau erau surse de trafic de droguri si persoane, exploatare de copii si prostitutie.

In UE exista intre 10 si 12 milioane de rromi, majoritatea traind in conditii foarte proaste, fiind victime ale saraciei, discriminarii, violentei si somajului, comenteaza jurnalistii straini. Aproximativ 1,5 milioane de rromi traiesc in Romania, aceasta fiind cea mai mare populatie de rromi dintr-o singura tara in Europa.

Cetatenii Uniunii Europene au libertate de miscare in statele membre, insa fiecare tara poate decide expulzarea unor imigranti ilegali, care nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca pentru a se autosustine.

Expulzarea rromilor din Franta a fost aspru criticata, atat de Biserica Catolica si de Organizatia Natiunilor Unite, cat si de cativa membri din Guvernul francez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iulian Radulescu, #expulzare rromi Franta, #rromi Franta, #Nicolas Sarkozy rromi , #rromi
Comentarii
Poza KKK guy
KKK guy
rank 1
Poza Bobby_Fischer
Bobby_Fischer
rank 2
Avem nevoie de redarea demnitatii !