Ziare.com

Suedia: Franta trebuie sanctionata financiar pentru expulzarea rromilor

Sambata, 21 August 2010, ora 14:26

   

Suedia: Franta trebuie sanctionata financiar pentru expulzarea rromilor
Franta merita sanctiuni financiare pentru ca evacueaza si expulzeaza grupuri mari de rromi, a declarat un ministrul al guvernului suedez, in conditiile in care aceasta tara are propriile probleme cu rromii si a fost criticata pentru decizia de a indeparta cersetorii rromi de pe teritoriul national.

Birgitta Ohlsson, ministrul pentru Afaceri Europene, a declarat joi intr-un interviu acordat televiziunii nationale SvT ca Franta a incalcat drepturi umane fundamentale, care, potrivit oficialului suedez, constituie insasi "inima UE". Ministrul a spus ca va lua in considerare optiunea sanctiunilor economice impotriva Frantei pentru modul in care trateaza populatia rroma.

"Cand calci pe insasi inima UE, drepturile omului, trebuie sa fii pedepsit financiar. Voi lua in considerare sanctiuni impotrvia Frantei. Trebuie sa respecti principiile pe care se bazeaza Uniunea Europeana", a declarat Ohlsson la televiziune, comentand asupra repatrierilor voluntare masive de rromi care au inceput joi dinspre Franta catre Romania.

Si Suedia i-a indepartat insa de pe teritoriul sau pe rromii care cerseau la metrou. La inceputul lunii august, un post de radio suedez a anuntat ca aproape 50 de rromi, in special bulgari si romani, au fost expulzati din Suedia, desi nu statusera mai mult de trei luni in tara - intervalul prevazut de directivele UE.

Europarlamentarul social-democrat Anna Hed a acuzat Guvernul de la Stockholm ca a incalcat normele europene si ca discrimineaza rromii. In replica, ministrul suedez pentru imigratie si azil a aparat decizia guvernului sau de a indeparta rromi de pe teritoriul tarii, spunand ca cersetoria nu este un mod corect de a castiga bani.

In aprilie, la summitul pe problema rromilor de la Cordoba, comisarul Viviane Reding a adoptat o atitudine severa, considerand ca este "inacceptabil ca minoritatea rromilor sa fie supusa discriminarilor".

Legile europene interzic discriminarea rasiala. Douasprezece state din UE, inclusiv Suedia, au deschise proceduri judiciare pentru ca nu au transpus in legislatiile nationale directivele europene cu privire la eliminarea discriminarii. Belgia, Cehia, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia si Marea Britanie sunt vizate de astfel de proceduri.

Sursa: rNews

Articol citit de 1483 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

esti bolnava cucoana

Birgitta Ohlsson, nu vrei tu sa primesti in suedia tigani din franta si romania poate reusesti tu sa ii educi ?!

 

Pentru tanti Ohlsson,

Ca sa te arati mai grozava decit Guvernul francez:

1 Da-le tiganilor cite 500 de Euros de caciula, numai SA VINA in ograda matale

2 Dupa care, da-le cite 100 de Euros PE ZI, dupa ce declara ca nu vor parasi Suedia NICIODATA !

In semn de profunda recunostinta, noi rominii, vom darima Casa Poporului si iti vom face o statuie mai mare decit statuia lui Budha din China!

PROMITEM!!!

 

Bravo Olson !

Deshteapta femeie, de aia e Suedia unde e si Rromania unde e.
Romanii, francezii, etc au semnat niste tratate, in ele se specifica libera circulatie , acum trebuie respectat ce s-a semnat.

Tot asa cum le pica bine cifra de afaceri pe care o fac in Romania, tot asa tb sa inghita si deserviciile acestei extinderi.

Ei vor numai beneficiile si noua ne-ar ramane sa inghitim numai ponoasele.

Ce e asta???

In alta ordine de idei, parca vad tiganii migrand mai mult spre d-na Olson care-i intelege asa de bine ... ;-))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor