The Telegraph: Rromii trimisi in Romania pe banii britanicilor promit ca se vor intoarce (Video)

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 21:34
1955 citiri
The Telegraph: Rromii trimisi in Romania pe banii britanicilor promit ca se vor intoarce (Video)

Zeci de rromi din Romania fara loc de munca, care au fost trimisi din Marea Britanie inapoi in tara noastra de catre autoritatile din Londra, au promis ca se vor intoarce, scriu jurnalistii de la The Telegraph.

In ultima luna, Viorica Sandu si fiica sa, Sonia, au trait pe Park Lane, in capitala Marii Britanii.

Aceasta este una dintre strazile unde locuiesc englezi bogati, insa nu este cazul si celor doua romance, care s-au stabilit acolo pentru a cersi, se arata intr-un articol publicat de The Telegraph.

Pe 21 iulie, autoritatile locale le-au cumparat bilete de avion si le-au trimis inapoi in Romania.

"Vorica, Sonia si alti 22 de romani, care castiga din cersit, au acceptat cu bucurie propunerea si au plecat acasa. Autoritatile locale s-au laudat cu acest succes, mai ales ca acestia erau condamnati pentru infractiunile comise in zona. Insa realitatea este cu totul alta", scriu jurnalistii britanici.

Saptamana trecuta, ei au reusit sa dea de mai multi rromi care au fost ridicati din Park Lane si trimisi acasa si au descoperit ca planuiesc sa se reintoarca in Londra cat mai repede, deoarece acolo castiga mai bine din cersit.

"In consecinta, ei au mers intr-o scurta vacanta, in Romania. Mai mult, Guvernul Marii Britanii, care este prizonierul legislatiei Uniunii Europene, nu poate face nimic pentru a opri acest fenomen", se mai arata in articol.

Sonia Sandu a declarat pentru publicatia britanica ca se va intoarce cat de repede poate in Londra, in timp ce Viorica a fost fotografiata pe Park Lane, la doar cateva zile dupa ce au fost evacuati.

Cele doua romannce sustin ca castiga 40 de lire pe zi in Marea Britanie, in timp ce acasa obtin doar 20 de lire din mila altora.

Ele nu sunt singurele femei de etnie rroma din Romania care s-au intors in Londra, dupa ce autoritatile le-au trimis inapoi in tara noastra.

Fenomenul nu poate fi oprit la granita, deoarece cetatenii romani au voie sa stea in Marea Britanie timp de 90 de zile.

Autoritaile engleze insista sa le plateasca biletul spre casa lor. Alternatica este o lupta cu legea, care poate incepe doar dupa ce expira cele 90 de zile.

"Daca strainii care nu au permis de sedere in Marea Britanie si petrec in tara mai mult de trei luni refuza sa mearga acasa, abia atunci putem lua masuri legale impotriva lor", a precizat Paul Wylie, responsabil cu imigratia in Londra.

Restrictiile pentru romani vor fi ridicate de la 1 ianuarie 2014, astfel ca rromii pot veni sa isi caute de munca in Marea britanie si sa ceara beneifcii si acces la locuinte sociale.

Consiliul local din Westminster City a cheltuit 500.000 de lire pentru a trimite imigrantii inapoi in tara de origine, iar aceasta masura este calificata drept "un put fara fund".

Citeste si:
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...