Ziare.com

CNAS pune bete in roate cabinetelor medicale din zona rurala

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 14:52

   

CNAS pune bete in roate cabinetelor medicale din zona rurala
Un proiect de ordin privind modificarea criteriilor de incadrare a cabinetelor medicale din asistenta medicala primara si din ambulatoriul de specialitate din mediul rural, in functie de conditiile in care se desfasoara activitatea acestora, este postat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Departamentul de medicina rurala si zone izolate al Societatii Nationale de Medicina Familiei impreuna cu Federatia Nationala a Patronatelor din Medicina de Familie doresc sa aduca amendamente acestui proiect.

Reprezentantii celor doua organisme considera ca, in situatia actuala, in care asistenta medicala in Romania este si asa periclitata din cauza subfinantarii cronice si a exodului medicilor, un astfel de proiect va depopula zonele rurale de medicii care pana acum isi desfasurau activitatea in aceste zone.

Presedinta Societatii Nationale de Medicina Familiei, dr. Rodica Tanasescu, a declarat miercuri ca in rural sunt conditii extrem de dificile, iar noul proiect de ordin va duce la depopularea de medici a acestor zone.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1602 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FORTUNA LABILIS

Totul se transforma ... vor merge foarte bine firmele de pompe funebre , iar boc isi va face planul la plecari naturale din sistem !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor