Dancila s-a razgandit si nu mai aproba astazi cresterea salariului minim - ce-i mai lasa mostenire lui Orban

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 12:37
7494 citiri
Dancila s-a razgandit si nu mai aproba astazi cresterea salariului minim - ce-i mai lasa mostenire lui Orban
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Dupa ce saptamana trecuta Viorica Dancila a promis ca guvernul ei va majora salariul minim, la sedinta de luni a pasat decizia in acest sens catre viitorul Executiv.

Astfel, inainte de sedinta de guvern, Dancila a transmis ca a facut demersurile necesare pentru ca acest lucru sa se intample anul viitor, dar a precizat ca proiectul de hotarare nu se afla pe ordinea de azi de luni, pentru ca mai trebuie discutat cu partenerii sociali.

"Am convingerea ca oamenii trebuie sa fie corect platiti pentru munca lor. In guvernarea PSD am crescut succesiv salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, am facut demersurile necesare ca acesta sa fie majorat incepand cu anul viitor la 2.262 de lei, iar pentru cei cu studii superioare la 2.620 de lei lunar", a spus Dancila.

Premierul a precizat ca dupa-amiaza va avea intalniri cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor.

"Dupa amiaza vom avea consultari pe aceasta tema cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor in cadrul Consiliului National Tripartit. Vreau sa le multumesc pe aceasta cale pentru implicare domnului ministru Teodorovici si Budai", a punctat ea.

Pe langa acest proiect, Dancila mai lasa mostenire urmatorului guvern si altele, printre care plata ajutorului anual pentru chirie si energie pentru veteranii si vaduvele de razboi.

"Veteranii si vaduvele de razboi merita respect si trai demn. Am pregatit proiectul de hotarare de guvern si am asigurat fondurile necesare pentru plata ajutorului anual acordat pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice si alte nevoi casnice", a informat Dancila.

Un alt proiect se refera la cresterea numarului lucratorilor straini nou admisi pe piata muncii anul viitor.

"Antreprenorii au nevoie de forta de munca pentru derularea afacerilor. Este pregatit si postat in consultare publica proiectul prin care majoram numarul lucratorilor straini nou admisi pe piata fortei de munca in cursul anului viitor", a mai spus premierul demis.

Amintim ca, miercuri, ministerul Muncii si Protectiei sociale a pus in dezbatere publica un proiect de hotarare care majoreaza de la 1 ianuarie salariul minim brut pe tara la 2.262 lei, de la 2080 de lei in prezent.

Apoi, premierul desemnat, Ludovic Orban, a transmis ca Guvernul Dancila nu are capacitatea de a adopta o hotarare cu un impact economic important si a somat Executivul sa nu adopte o astfel de decizie.

Dupa cateva ore, Viorica Dancila a declarat ca Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei, prin hotarare de Guvern, precizand ca nu asculta de vocea lui Ludovic Orban, ci de cea a oamenilor care au nevoie de sprijin si de solidaritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila proiect salariu minim, #Dancila salariu minim, #Dancila vaduve veterani razboi , #salariu minim pe economie