Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pambuccian: FMI accepta un salariu minim de 690 de lei

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 11:17
2525 citiri
Pambuccian: FMI accepta un salariu minim de 690 de lei

Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor, a declarat luni ca reprezentantii Fondului Monetar International ar accepta un salariu minim de 690 de lei, cu 20 de lei mai mult decat s-a discutat initial.

Este vorba despre salariul minim pentru angajatii de la stat, informeaza Realitatea TV.

Luni, 22 noiembrie, Guvernul a anuntat ca amana discutiile pe Legea salarizarii, care ar fi stabilit un salariu minim de 670 de lei, pana miercuri, in conditiile in care legea nu a primit avizul Consiliului Economic si Social.

Legea salarizarii mai prevede o crestere salariala de 15% in domeniul bugetar, raportat la salariul din octombrie. Guvernul a analizat variantele de 650 de lei si 690 de lei, pentru salariul minim, fata de 600 de lei cat este in prezent.

Premierul Emil Boc intentiona sa discute, luni, cu ministrii, calendarul asumarii raspunderii pe Legea salarizarii, insa din pricina lipsei avizului CES sedinta s-a amanat.

Guvernul a amanat discutiile pe Legea Salarizarii

Saptamana trecuta, ministrul Muncii Ioan Bots a declarat ca Executivul va adopta, luni, forma finala a Legii-cadru a salarizarii personalului bugetar si a Legii de aplicare a Legii-cadru in anul 2011, urmand ca apoi sa depuna proiectele la Parlament.

"In strategia fiscal-bugetara 2011-2012, noi definim foarte clar componenta salariala pe care o sa prindem in fiecare an pentru plata personalului din sectorul bugetar. Pentru anul 2011 se vor face reincadrari pe functii, astfel incat fiecare persoana din sectorul bugetar va fi reincadrata pe o functie", a mai spus Botis.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#FMI salariu 690, #FMI salariu minim, #FMI salariu , #salariu minim pe economie
Comentarii
Poza otevist_de_grota
otevist_de_grota
rank 5
@I.E.Feher :"Apropo FMI: Irlanda trateaza si va primi un ajutor de ca 90 miliarde Euro. Comparati cele 2 tari... "