Ziare.com

Pambuccian: FMI accepta un salariu minim de 690 de lei

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 11:17

   

Pambuccian: FMI accepta un salariu minim de 690 de lei
Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor, a declarat luni ca reprezentantii Fondului Monetar International ar accepta un salariu minim de 690 de lei, cu 20 de lei mai mult decat s-a discutat initial.

Este vorba despre salariul minim pentru angajatii de la stat, informeaza Realitatea TV.

Luni, 22 noiembrie, Guvernul a anuntat ca amana discutiile pe Legea salarizarii, care ar fi stabilit un salariu minim de 670 de lei, pana miercuri, in conditiile in care legea nu a primit avizul Consiliului Economic si Social.

Legea salarizarii mai prevede o crestere salariala de 15% in domeniul bugetar, raportat la salariul din octombrie. Guvernul a analizat variantele de 650 de lei si 690 de lei, pentru salariul minim, fata de 600 de lei cat este in prezent.

Premierul Emil Boc intentiona sa discute, luni, cu ministrii, calendarul asumarii raspunderii pe Legea salarizarii, insa din pricina lipsei avizului CES sedinta s-a amanat.

Guvernul a amanat discutiile pe Legea Salarizarii

Saptamana trecuta, ministrul Muncii Ioan Bots a declarat ca Executivul va adopta, luni, forma finala a Legii-cadru a salarizarii personalului bugetar si a Legii de aplicare a Legii-cadru in anul 2011, urmand ca apoi sa depuna proiectele la Parlament.

"In strategia fiscal-bugetara 2011-2012, noi definim foarte clar componenta salariala pe care o sa prindem in fiecare an pentru plata personalului din sectorul bugetar. Pentru anul 2011 se vor face reincadrari pe functii, astfel incat fiecare persoana din sectorul bugetar va fi reincadrata pe o functie", a mai spus Botis.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2155 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu mi se pare optimala politica de comunicare a guvernului

Cand este vorba de finante ar trebui sa faca declaratii publice doar ministrul de finante. La noi vorbesc toti, cum massmedia este in mare parte ostila guvernului, cetateanul de rand nu mai intelege nimic.
Apropo FMI: Irlanda trateaza si va primi un ajutor de ca 90 miliarde Euro. Comparati cele 2 tari...

 

ce sa mai "depuna proiectele la Parlament"?!

parlamentarii n-au timp de proiecte, sunt ocupati cu veniturile lor europene, ei!
n-ati auzit "ca reprezentantii Fondului Monetar International' ... "accepta un salariu minim de 690 de lei, cu 20 de lei mai mult decat s-a discutat initial"?

Asa,

si ce a mai zis fmi-ul?

 

@I.E.Feher :"Apropo FMI: Irlanda trateaza si va primi un ajutor de ca 90 miliarde Euro. Comparati cele 2 tari... "

Pai hai sa le comparam. Ei au un produs intern brut de aproximativ 140 de miliarde de dolari - la 4,5 milioane de locuitori - asta pe 2009 , dupa o recesiune de 32% din PIB in 2 ani 2008-2009 . Romania are acum un produs intern brut de 160 miliarde de dolari - asta la 20 de milioane de locuitori - TOT IN 2009. Irlanda , dupa 6 trimestre consecutive de scadere , a avut pe trimestrul 1 2010 o crestere de 2,7% a PIB-ului , iesind oficial din recesiune . Noi : " Ce-i aia iesire din recesiune ?"
Este adevarat , nivelul datoriilor publice la ei pe cap de locuitor este mult mai mare decat la noi , dar ei SUNT IN ZONA EURO . NOI , NU !

Asa ca vuvuzelo , FUMEGA IN CONTINUARE !

 

si...

sa mai mentionam ca Romania avea un PIB de 200 mld EU in 2008! Adica o scadere reala a PIB de 20% (in buna parte alimentata si de "reasezarea" monedei nationale la inceputul perioadei de criza).

Asta inseamna 525 lei net

Adica 122 euro. Cam departe de... Europa. Si asta cu marinimia maxima a FMI.

 

daca

daca tot am preluat modelul salarizarii unitare din alte tari, de ce nu l-am implementat complet?
de exemplu, in Norvegia acest sistem are o istorie de aproape 90 de ani (cu anumite modificari pe parcurs).
astfel, pozitia profesor universitar se afla pe scala la nivelele 63-87, echivalent cu 445900 NOK-803100 NOK (cca 54500 EUR-98000 EUR). Importante nu sunt valorile in bani, ci faptul ca sunt specificate limite, cu mentiunea ca "de regula" este folosit nivelul de jos.
O lege flexibila ar scuti de multe discutii orice guvernare. o lege corecta, eventual inspirata din modele bine cladite (vezi modelul Norvegian) ar putea avea chiar si sanse de reusita!

 

Pambuccian un cioclu al economiei

da lectii si explicatii despre guvernarea incompetenta.

 

CINE II ASTA?!?!?!?

?!?!?!?

Pambuccian: FMI accepta un salariu minim de 690 de lei!!!

Mamaaa, ce pomana neasteptata, de sfanta Parascheva, facatoarea de minunatii!!!!

Neamule portocaliu, ia si te calca in picioare la pupat oasele, c-a dat Sfanta FMI ... 20 de lei mai mult ca dobitocul de boc!!!

Bucura-te de asa "favoare" si ... ciocul mic ca acum sunt EI la "guvernare"!!!!

BLEAH!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor