Salariul minim, majorat de Guvern la 700 de lei

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 20:28
5164 citiri
Salariul minim, majorat de Guvern la 700 de lei
Foto: Arhiva

Executivul a aprobat, in sedinta de Guvern de miercuri, majorarea salariului minim brut pe economie la 700 lei, ceea ce inseamna, concret, ca indemnizatia minima va creste cu 30 de lei.

Sulfina Barbu: Salariul minim de 700 de lei va fi aprobat, saptamana viitoare

"Am aprobat majorarea salariului minim brut pe economie, de la 670 de lei la 700 lei. Masura va fi aplicata de la 1 ianuarie 2012", au anuntat surse guvernamentale, citate de Realitatea TV.

UPDATE: Imediat dupa terminarea sedintei de Guvern, prim-ministrul Emil Boc a sustinut o conferinta de presa, in jurul orei 21.45, in care a confirmat majorarea salariului minim pe economie.

"Am adoptat Hotararea de Guvern prin care am stabilit ca salariul minim brut pe tara, garantat in plata, incepand cu anul 2012, sa fie de 700 de lei. De majorare va beneficia un numar de 690.677 de persoane", a anuntat Emil Boc.

Intrebat ce-si poate cumpara un roman caruia i-a fost majorat salariul minim cu 30 de lei, seful Executivului a tinut sa clarifice ca este tot ce-si poate permite Romania acum.

"Este ceea ce-si poate permite Romania astazi. Repet, Romania nu-si poate permite mai mult. Cat ne putem permite, atata dam", a subliniat premierul.

Salariul minim ar putea creste la 700 de lei

Cui i se majoreaza salariul?

"De aceasta masura vor beneficia 790.677 persoane, din care 125.762 sunt bugetari. Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata stabilit de Guvern", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului remis, miercuri seara, Ziare.com.

Potrivit aceluiasi document, care invoca art.164(1), din Codul Muncii, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata corespunzator programului normal de munca se stabileste prin Hotarare de Guvern, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor.

Saptamana trecuta, premierul Emil Boc le-a transmis patronatelor si sindicatelor ca Guvernul analizeaza varianta cresterii salariului minim de la 670 lei la 700 lei, nivel maxim peste care nu poate trece in lipsa fondurilor bugetare, concomitent cu eliminarea impozitului pe venit pentru salarii intre 700 lei si 1.000 lei

Pe de alta parte, amintim ca liderii sindicali au solicitat, insa, cresterea salariului minim de la 670 lei la 1.030 lei.

Prioritatile Guvernului: reabilitarea blocurilor si transporturile

Totodata, seful Guvernului a anuntat ca prioritatile Cabinetului pe care il conduce sunt, in acest moment, reabilitarea termica a blocurilor si finalizarea lucrarilor din Transporturi.

Declaratia a fost facuta in conditiile in care in sedinta de Guvern de miercuri a fost declansata procedura de solicitare catre Comisia Europeana pentru realocarea unor fonduri europene in scopul reabilitarii termice a blocurilor de locuit si finalizarii lucrarilor de infrastructura ce tin de Coridorul IV si de centurile oraselor.

"Ne asteptam ca in urma realocarii acestor fonduri sa putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va insemna, pentru cetatean, o factura mai mica si, pentru economie, mai multe firme care vor avea de lucru in 2012", a precizat Emil Boc.

"Ne asteptam ca, cel tarziu in luna mai, anul viitor, sa putem avea aprobarea Comisiei Europene, astfel incat pe tot parcursul verii viitoare sa se lucreze la acest doua obiective majore", a adaugat seful Executivului.

Realocarea se va face de la Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA) si Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT).

Saptamanala sedinta de Guvern a inceput in aceasta miercuri mai tarziu decat in mod normal in contextul in care membrii Guvernului s-au intalnit, in jurul orei 17.00, cu presedintele Traian Basescu, ca sa discute pe tema acordului fiscal.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#salariul minim pe economie majorat, #salariul minim 700 de lei, #Guvernul majorat salariul minim , #salariu minim pe economie
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Hai ca se poate , inca vreo 500 de eur si ajungem din urma Europa.