Basescu: Scaderea taxelor, dupa revenirea salariilor

Marti, 02 August 2011, ora 15:05
1494 citiri
Basescu: Scaderea taxelor, dupa revenirea salariilor

Presedintele Traian Basescu a afirmat marti, la RRA, ca salariile bugetarilor nu pot fi majorate simultan cu o scadere a taxelor, iar prioritatea este revenirea salariilor la nivelul din 2010, dupa care se poate gandi o relaxare fiscala.

"Dupa plata datoriilor pe care le avem fata de proprii cetateni, putem gandi un sistem de taxe redus. Simultan, nu se pot face. Prioritatea este readucerea salariilor la nivelul dinainte de taiere", a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca semnalul sau, dar si al FMI este ca "Romania este inca fragila", iar politicienii care "au inceput marea discutie, putem mari salariile" au avut "un gand firesc, dar necistit fata cu realitatea".

"Cei care au lansat zvonurile au uitat sa spuna ca Romania trebuie sa reduca deficitul de la fondul de pensii care este de 14,2 miliarde de lei. Sunt bani care trebuie sa-i imprumutam", a declarat astazi seful statului, la radiolul public.

Traian Basescu, despre concluziile vizitei FMI: Romania merge pe sarma

"Romania este in situatia de a merge pe sarma. Credeti ca eu sau premierul Boc nu am fi bucurosi sa spunem dam 10%, 20%, 30% de maine?!", a comentat Basescu.

Seful statului a precizat insa ca prioritatea este revenirea salariilor la nivelul dinainte de a fi reduse. "Prima obligatie pe care o avem e sa le refacem oamenilor salariile. Sunt 1,2 milioane de oamenii care au suportat cel mai dramatic restrangerea cheltuielilor. Nu putem spune 'am uitat de voi'. Dupa plata datoriilor pe care le avem fata de propriii cetateni, putem gandi si un sistem de taxe redus", a spus Basescu.

Traian Basescu: Vom diminua numarul de taxe (Video)

Duminica seara, in timpul declaratiei sustinute la Palatul Cotroceni dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, UE si ai Bancii Mondiale, seful statului a afirmat ca una dintre prioritatile Guvernului, in perioada urmatoare, este scaderea taxelor.

"N-as vrea sa se inteleaga aici ca am putea mari taxele. Nu. Urmeaza sa analizam sistemul actual de taxe si diminuarea numarului de taxe in codul fiscal viitor", au fost cuvintele lui Traian Basescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Basescu salarii, #basescu rra august 2011, #scadere taxe romania , #salariu