Ziare.com

Bugetarii, platiti in functie de performanta - Voinea neaga vehement UPDATE

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 13:23

   

Bugetarii, platiti in functie de performanta - Voinea neaga vehement UPDATE
Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a negat, duminica, existenta unui document care prevede ca Guvernul discuta ca salariile bugetarilor vor include atat o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizarii din sectorul public pregatita pentru anul viitor.

"Am discutat cu colegii mei despre posibilitatea de a relua Legea Salarizarii bugetarilor, de a o rescrie in punctul cel mai important: cei cu salarii mici sa aiba salarii mai mari, pentru ca anumite categorii de medici si profesori sunt platite insuficient fata de nivelul muncii, in timp ce salariile mari sa fie plafonate", a explicat ministrul, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Nu am asupra a ce sa ma pronunt, pentru ca nu exista un astfel de document (care sa prevada ca bugetarii vor fi platiti in functie de performanta - n.red.), ci doar o nota privind principiile generale. Cand va exista o nota conturata, ea va fi pusa pe masa creditorilor internationali si abia apoi putem vorbi despre ceva concret", a spus Liviu Voinea.

Agentia Mediafax a publicat un document din care reiese ca salariile bugetarilor vor include atat o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor.

In plus, conform acestuia, salarizarea va include in continuare o limita minima si una maxima, dar va fi acordata si o suma care va varia in functie de performanta profesionala individuala.

"Avand in vedere multitudinea de forme de salarizare specifice fiecarui sector bugetar (invatamant, sanatate, aparare, justitie, politie, functie publica, sport, afaceri externe), se impune elaborarea unui proiect normativ prin care sa se reglementeze salarizarea categoriilor de personal intre o limita minima si o limita maxima, acordarea unei parti variabile in functie de performantele profesionale individuale si incadrarea in cheltuielile de personal alocate fiecarui ordonator principal de credite", se arata in document.

In aceasta se mai arata ca prin Legea-cadru redactata in urma cu trei ani s-a urmarit stabilirea unui raport intre salariul de baza minim si cel maxim de 1 la 15, limitarea numarului de clase de salarizare la 110 si plafonarea primelor si sporurilor la maximum 30% din salariul de baza.

Din cauza constrangerilor financiare, insa, salariile bugetarilor nu au putut fi stabilite conform acelei legi, astfel ca au ramas aceleasi dezechilibre, cu un raport intre salariul de baza minim si cel maxim de 1 la 35, cu peste 400 clase de salarizare si o pondere a sporurilor si primelor de 51% din castigul salarial.

Conform ultimelor date prezentate de Guvern, la momentul elaborarii bugetului pentru acest an, numarul total de angajati din sectorul bugetar se ridica la 1.187 milioane persoane.

Noua lege a salarizarii bugetarilor - Cine si cand ar putea primi mai multi bani

La jumatatea lunii iunie s-a anuntat ca salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizarii, incepand cu 2014, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizarii personalului platit din fonduri publice pregatita de Guvern pentru 2014 si anii urmatori, salariile de baza pentru fiecare clasa de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I in valoare de 800 lei, corespunzator salariului minim brut pe tara de la 1 iulie, si coeficientii de ierarhizare existenti, iar diferenta dintre doua clase de salarizare succesive va fi pastrata la 2,5%.

Tot prin noua lege a salarizarii, cuantumul sporurilor, primelor, compensatiilor si indemnizatiilor va fi stabilit astfel incat, impreuna cu salariile de baza, sa nu depaseasca cresterile salariale prevazute pentru fiecare an in parte prin legile anuale speciale.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4187 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

deci ,

- toti impingatorii de aer , vor avea salarii mari !

 

Dar de ce cu banii mei?

De la domnul Katz bancherul
Cersetorul Moise Floi
Căpăta – ca o ofrandă
Zece lire in orice joi. Cum intră numai pe use
Casieru-in mod intim
Ii da zece lire in mină
Si-i spunea discret: poftim!
Da-ntr-o joi, venind la bancă
Casierul supărat
Nu i-a spus nimic si-n grabă
Numai cinci lire i-a dat.
Floi ii numără si rece
A intrebat ca un milog:
- Totdeauna mi-a dat zece
De ce astăzi cinci mă rog?
- Pentru că-si mărită fata,
Domnul Katz cu socoteală,
A dat ordin să reducem
Orice fel de cheltuială.
- Isi mărită fata?
Domnul verse-si haru-asupra ei!
Inteleg să si-o mărite
Dar de ce cu banii mei?

(Ion Pribeagu)

 

Chiar in functie de ,,performanta,,

sau cu cat is mai pro.sti cu atat vor fi platiti mai bine
avem destule exemple prin tara de performanta Hoteasca
autostrazi,privatizari,plagiate,malpraxis,injustitie,
ilegalitati gen 600 paraziti,incalcarea constitutiei
favoritisme,exceptii in drepturi gen pensionarii magistrati de la curte...si alte aberatii marca romania !!

 

partz electoral

Salariile peste 1000 ron doar celor cu carnet psd.Traiasca PSD si multiubitul lor presedinte tonta ponta!Uraaaaaa uraaaaaaa

bugetarii trebuie redusi de cel putin 5 ori

si sa fie platiti cu un sfert din actualele salarii
majoritatea sunt incompetenti angajati pe spaga si rudenie sau apartenenta la partid
mai rau e ca avem aproape 600 de lipitori parlamentare in jurul carora mai foscaie vreo 10000 de alte lipitori mai mici

treaba asta

se aplica si in cazul parlamentarilor ! ca astia au performanta 0 !

 

@ionut1964

- adica au adus tara la zero , acu' o pregatesc de imersie !

Tovarase activist de partid Nicu

Ai face mai bine sa TACI !!!!

Si parlamentarilor

care n-au cascat gura odata intr-o legislatura(decat poate de somn si plictiseala) cum li se calculeaza performanta ?

 

După dulceața limbii...

:)

o sa fie si acolo performanta

precum la Bolintineanu.

 
 

sa desfiinteze armata,politia si serviciile !

sa dea bani la gricultura,scoala si medici !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor