Ziare.com

Campeanu: Salarizarea bugetarilor pe performanta, din ianuarie 2014 sau cand vom reusi

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 13:35

   

Campeanu: Salarizarea bugetarilor pe performanta, din ianuarie 2014 sau cand vom reusi
Noua lege a salarizarii in sistemul bugetar ar trebui sa fie gata pana in septembrie, urmand sa intre in vigoare de la 1 ianuarie, anunta ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Incercam sa o construim pana in septembrie, in asa fel incat sa poata sa intre in pregatirea bugetului pe anul 2014, ca sa poata sa intre in functie de la 1 ianuarie. Daca vom reusi. Daca nu, inseamna ca se mai amana putin", a declarat Mariana Campeanu la RFI Romania.

Ministrul Muncii aminteste ca "a existat o lege (a salarizarii in sistemul bugetar - n.red.) care nu s-a putut inca aplica, iata, de peste trei ani de zile nu se poate aplica".

"Din punctul meu de vedere, cea mai mare hiba a acestei legi este ca face o uniformizare a salariilor, o egalizare a lor si performanta nu este luata in calcul absolut deloc. Nu exista nicio posibilitate sa poti sa stimulezi un angajat care are rezultate bune in activitatea lui. Indiferent ca muncesti sau nu muncesti, salariul este acelasi. In aceste conditii, nu cred ca administratia poate sa performeze si sa ofere servicii de calitate beneficiarilor. Acesta este sensul acestei dorinte a premierului, sa gasim o forma de salarizare, care sa poata sa recompenseze performanta", precizeaza demnitarul liberal.

Intrebata daca ia in calcul o transparentizare a salariilor in sectorul bugetar, Mariana Campeanu a raspuns: "Sigur ca da, sigur ca da, cel putin acum, in sistemul strict bugetar, in ministere, salariile sunt publice. Noi nu putem sa dam pe persoane, noi dam posturile si cu salariul respectiv, ca doar n-o sa dam persoana X cat castiga, ca nu este corect si nici legal".

Citeste mai multe despre Mariana Campeanu la RFI: Noua lege a salarizarii va recompensa performanta pe site-ul RFI.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1323 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Brava!

"Incercam sa o construim [...] ca sa poata sa intre in functie de la 1 ianuarie. Daca vom reusi. Daca nu, inseamna ca se mai amana putin"
Apare cind iese de sub tipar... Alo, doamna ministru al muncii, la voi acolo s-a auzit de ideea de termen?

 

Niciodata nu vom reusi

Cine are interes ca bugetarii sa faca performanta ? Noi toti, dar pe noi nu ne intreaba nimeni nici la angajarea nici la licentierea si nici la salarizarea bugetarilor. Noi suntem intrebati de bugetari de spaga lor.

Niciodata nu vom avea salariile bugetarilor pe criterii de performanta. Cine spune altfel este ori prost, ori naiv, ori cu rea credinta, ori toate la un loc.

 

Alo, bunicuta?!

Du-te bre cu nepoteii, ca pe fi-tu l-ai imbogatit si lasa- ne cu vrajeala , cu performantele bugetarilor! Bugetarii sunt platiti, dupa zicala ,,cine poate oase roade" sau dupa criterii politice.Nu o sa vedem niciodata un functionar mafiot, platit mai putin ca unul, fara relatii si care munceste ca prostul, pentru toti! Crede-ma ca o traiesc pe propria piele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor