Ziare.com

Campeanu vrea firma de consultanta internationala pentru Legea Salarizarii

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 14:09

   

Campeanu vrea firma de consultanta internationala pentru Legea Salarizarii
Guvernul ar urma sa apeleze la serviciile unei firme de consultanta internationala pentru redactarea noii legi a salarizarii in sistemul bugetar, dupa ce, in urma cu trei ani, Legea-cadru a salarizarii in sectorul public a fost redactata cu sprijinul Bancii Mondiale, releva un document oficial.

Consultantul va trebui sa aiba experienta in domeniu si "prestigiu international", se arata in document.

Propunerea de angajare a unei astfel de firme a fost deja inaintata Guvernului de catre Ministerul Muncii.

"Propunem ca la elaborarea acestui proiect de act normativ sa fie angrenata o firma de consultanta cu experienta in domeniu si de prestigiu international", este propunerea avansata prin documentul citat.

Bugetarii, platiti in functie de performanta - Cum schimba Guvernul salarizarea

La jumatatea lunii iunie s-a anuntat ca salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizarii, incepand cu 2014, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizarii personalului platit din fonduri publice pregatita de Guvern pentru 2014 si anii urmatori, salariile de baza pentru fiecare clasa de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I in valoare de 800 lei, corespunzator salariul minim brut pe tara de la 1 iulie, si coeficientii de ierarhizare existenti, iar diferenta dintre doua clase de salarizare succesive va fi pasrata la 2,5%.

Tot prin noua lege a salarizarii, cuantumul sporurilor, primelor, compensatiilor si indemnizatiilor va fi stabilit astfel incat, impreuna cu salariile de baza, sa nu depaseasca cresterile salariale prevazute pentru fiecare an in parte prin legile anuale speciale.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2203 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

inca o ocazie de a dosi niste pitzule prin paradisuri fiscale!

un'te'nvarti, cum o cotigesti, tot acolo ajungi! PSD,PDL,PNL toti o apa s'un pamant... Eminescu avea dreptate... sa-i imparti indoua cete... sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni...

 

@ mey madamo pnl-isto cu secera dar mai ales.... cu ciocanu in mini

Cand ai fost contabilä la CAP..shi numärai boi shi vaci
cu Abacul..poate cä te descurcai..acum cind ai dat de
greutatzi pe langä promisiunile an van pe care le faci.."praf in ochi" la alegatori..vrei firma de consultantzä....sträinä ..noi itzi oferim consultantza la psihiatrie/psihologie..gratuitä la doctori interni..sigur te vor atesta..ca neavenitä pe locul pe care il ocupi. Treci la loc la vaci shi boi...!!?

 

Babornitza lacoma

ravneste acum la shpaga din strainatate. Ca sa nu o poata prinde DNA-ul in flagrant.

 

nu'nteleg la ce drk ii trebuie...

sa plateasca cu bani grei din buget subtire o firma straina de consultanta cand are,doar, atatia specialisti in minister, sau...Pe de alta parte e stiut ca salariile le hotarasc vatafii de la CJ.

Bine faceti,doamna Campeanu

In felul acesta nu se mai poate amesteca nimeni din nici un minister si nici nu-si mai poate face nimeni vreun avantaj.O firma straina o sa-si faca treaba cum scrie la carte.

 

Face bine pe ***...

Pai tu crezi ca acea firma va avea grija sa distribuie banii in mod corect, pe nu stiu ce principii? De unde... oamenii aia vor face asa cum le cere angajatorul. Pentru ca, sigur aceia nu sunt romani si nu sunt interesati deloc de distribuirea banilor, ci numai, eventual, de "legalitatea" buclucasei legi.
O sa apara doamna respectiva sdi o sa ne spuna la TV ca legea ei e infailibila, pentru ca are parte de consultanta internationala...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor