Ce contine proiectul salarizarii pentru angajatii din MAI si MApN si cum se ajunge la majorari de 267%

Luni, 06 Martie 2017, ora 17:37
34761 citiri
Ce contine proiectul salarizarii pentru angajatii din MAI si MApN si cum se ajunge la majorari de 267%

Potrivit proiectului prezentat luni sindicatelor din Ministerul de Interne, cresterile salariale se vor face gradual pana in anul 2021, cea mai mare majorare fiind pentru gradul de soldat din MApN, de 267%, in timp ce la MAI, cresterea cea mai mare va fi la functia de plutonier major, de 126%.

Majorarile graduale, in urmatorii patru ani, vor fi diferite pentru salariatii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si Ministerului Apararii Nationale (MApN), astfel incat, la finalul anului 2021, cele doua categorii sa aiba salariile egale.

De exemplu, seful statului major general, secretar de stat- sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, prim-adjunctul directorului Serviciului Roman de Informatii, prim adjunctul Serviciului de Informatii Externe, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si directorul Serviciului de Paza si Protectie ar urma sa aiba un venit de 10.265 lei (la finalul lui 2021), majorarile urmand sa fie de:

  • 14% in anul 2018 si 19% in anul 2021, in cazul functiilor MAI
  • 84% in anul 2018 si 92% in anul 2021, in cazul functiilor MApN.

Diferentele mari dintre procentele cu care vor creste salariile sunt date tocmai de veniturile diferentiate din acest moment pe acelasi grad.

In ceea ce priveste adjunctii SIE si SRI, majorarile vor fi de 10% (in 2018), respectiv de 15% (2021).

Cele mai mari cresteri salariale in MApN ar urma sa fie inregistrate, gradual, pentru functiile de soldat si fruntas, de pana la 267%, in anul 2021, in timp ce functii similare din MAI vor avea majorari de 91%, respectiv 93%, in 2021.

In ceea ce priveste majorarile din cadrul Ministerului de Interne, cele mai mari se vor inregistra la functiile de plutonier major, de 126%, pana in anul 2021.

Salariile vor creste, potrivit proiectului prezentat sindicatelor, si pentru angajatii din sistemul penitenciar, acolo unde sindicalistii se plang ca s-a ajuns la un deficit de 8.000 de oameni, iar un angajat a ajuns sa pazeasca 300 de detinuti.

Conform proiectului legii salarizarii unitare, in cazul functiei corespunzatoare gradului de agent- agent sef principal penitenciare majorarea este de pana la 57% (pana in 2021).

De majorari de doar 1% sau 3-5% vor beneficia angajatii din MAI pe functiile de chestor principal de politie sau comisar sef de politie/penitenciare.

Citeste si:
De ce nu s-a mutat încă Traian Băsescu din vila protocol: ”Sper să fie o plecare civilizată”
De ce nu s-a mutat încă Traian Băsescu din vila protocol: ”Sper să fie o plecare civilizată”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat. El a mai spus...
USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”
USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”
Organizarea referendumului de demitere a primarului PNL din Dumbrăviţa, judeţul Braşov, Popa Zachiu, pentru care au semnat peste 1.100 de locuitori ai comunei, merge mai departe, anunţă...