Ce meserii bine platite pot practica tinerii care nu au luat Bac-ul

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 14:36

   

Ce meserii bine platite pot practica tinerii care nu au luat Bac-ul
Tinerii care nu reusesc sa treaca examenul de Bacalaureat au sanse sa castige salarii destul de bune daca sunt harnici si vor sa invete o meserie.

Guvernul Ponta a modificat prin ordonanta de urgenta legea Educatiei, permitandu-le absolventilor fara Bac sa urmeze o perioada cursurile unei facultati, dar asta nu le garanteaza ca vor obtine diploma dorita si nici ca vor avea un loc de munca.

Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat este o solutie necinstita, murdara, exact de tip PSD

In schimb, exista slujbe bine platite si variate pentru tinerii fara studii superioare care vor sa munceasca, informeaza Digi24.

Astfel, un sudor care foloseste tehnici conventionale poate sa castige 2.500 de lei in tara si peste 1.500 de euro daca obtine un contract in strainatate. Mai mult, daca invata tehnica sudurii in argon poate sa castige si in tara cateva mii de euro pe luna.Bac 2014, sesiunea de toamna: Aproape 80% dintre elevi au picat (Video)

Un macaragiu nu are nevoie de diploma de Bac, in schimb daca se pregateste temeinic timp de cateva luni si invata sa opereze o macara poate catiga 3.000 de lei pe luna. Iubitorii de inaltimi se pot angaja ca alpinisti utilitari, meserie pentru care salariul este de circa 2.000 de lei, mai mare decat media pe economie.

Banoasa este si meseria de sofer de camion. La salariul de baza de 1.000 de euro se adauga diurnele, iar in cazul celor care conduc tir-urile marilor companii castigurile pot ajunge la cateva mii de euro.

In cazul fetelor, castigurile lunare ale unei coafeze sau manichiuriste pot ajunge la echivalentul a 1.000 de euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
TZUTZU
rank 5
Propaganda politica ordinara a PSD pe viitorul tinerilor !
O ordonanta pentru un viitor nebulos, nesigur.

E ca si cand ai spune ca traiesti pe pamant, desi esti in copac.

Nu trebuie acceptata si sustinuta o ordonanta electorala aiurita.
Comentariu inadecvat
Costique
rank 5
Grupul infractional PSD...
...a desfiintat scoala profesionala de dupa prima treapta de liceu si o infiinteaza pompos dupa a doua treapta, pentur aia care nu trebuia sa o faca nici pe prima...adica 2 ani au scapat de grija tinerilor, nu vor figura la somaj ci la parinti...Curat murdar!
spysoby
rank 1
Da
Si cine mai califica azi sudori si macaragii:ca-i foarte scump.Firmel aste care i-au banii europeni ,sunt firme de ap. califica ospatari,operator calculatoare si alte deaste.
Rafalle
rank 5
Bani
Este evident ca autorul articolului nu are habar de vre--una din meserii.
Rafalle
rank 5
Bratari de Aur
Ambele meserii sunt la prima vedere banoase. Adevarul ca daca vrei sa castigi bani cu ambele meserii, ai nevoie de macar 10 clase...adevarate.Aparatele de sudura moderne au incorporate multe programe foarte convenabile, dar mina sudorului ramane funadamentala, si trebuie sa intelegi ce vezi, baia de sudura respectiva.30 de milioane ptr un macaragiu , e foarte greu de gasit, nu se dau banii astia , mai ales pe praful asta. Aceiasi discutie, utilajele de ridicat noi au incorporate computere, sunt direct conectate cu fabrica, nu prea merge cu ...povesti. Mai bine un macaragiu incet/mediu si fara ..evenimente, pina la adinci batrineti.Ambele meserii sunt grele si pe linga atentie si dedicatie, si putin mai multa scoala. Cei care nu iau BAC-ul sunt in dese cazuri , perfect analfabeti. Nu stiu cum poti manipula un utilaj fara sa citesti atent! Un sudor bun este si expert in oteluri, aliaje si alte ne/metale. Un macaragiu bun , citeste macar o data pe zi un caz de operare in siguranta a unei operatiuni ipotetice. Sugestia ca se poate si fara scoala, nu au decit sa o incerce operatorii privati, cu rudele personale, pe banii lor si ai asigurarilor. O zi buna!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor