Ziare.com

Guvernul nu vrea consultanti straini pentru salariile bugetarilor

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 17:36

   

Guvernul nu vrea consultanti straini pentru salariile bugetarilor
Guvernul a respins propunerea ministrului Muncii, Mariana Campeanu, ca Legea Salarizarii sa fie realizata cu ajutorul unor consultanti straini, astfel ca acest proces se va face la nivel intern.

"A fost aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Muncii pe tema salarizarii bugetarilor, dar cu resurse interne (din interiorul Executivului - n.red.), fara consultanta externa", au declarat reprezentantii Biroului de Presa al Guvernului, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a propus ca la elaborarea acestui proiect de act normativ sa fie angrenata o firma de consultanta cu experienta in domeniu si de prestigiu international, avand in vedere ca in urma cu trei ani Legea-cadru a salarizarii in sectorul public a fost redactata cu sprijinul Bancii Mondiale.

Campeanu vrea firma de consultanta internationala pentru Legea Salarizarii

La jumatatea lunii iunie s-a anuntat ca salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizarii, incepand cu 2014, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizarii personalului platit din fonduri publice pregatita de Guvern pentru 2014 si anii urmatori, salariile de baza pentru fiecare clasa de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I in valoare de 800 lei, corespunzator salariul minim brut pe tara de la 1 iulie, si coeficientii de ierarhizare existenti, iar diferenta dintre doua clase de salarizare succesive va fi pasrata la 2,5%.

Noua lege a salarizarii bugetarilor - Cine si cand ar putea primi mai multi bani

Tot prin noua lege a salarizarii, cuantumul sporurilor, primelor, compensatiilor si indemnizatiilor va fi stabilit astfel incat, impreuna cu salariile de baza, sa nu depaseasca cresterile salariale prevazute pentru fiecare an in parte prin legile anuale speciale.

In plus, potrivit unui document oficial, salariile bugetarilor vor include atat o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor.

Bugetarii, platiti in functie de performanta - Cum schimba Guvernul salarizarea

Salarizarea va include in continuare o limita minima si una maxima, dar va fi acordata si o suma care va varia in functie de performanta profesionala individuala.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1641 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Era previzibil

La cata nedreptate si discrepanta exista in legea salarizarii,cum sa admita,el,Guvernul o astfel de provocare.S-ar mai putea bucura el,domnul din Guvern de atatea binefaceri ale democratiei?Si-ar mai putea permite vreo institutie sa-si faca lege dupa bunul plac?Dar ceea ce-ar fi mai rusinos pentru ei ar fi ca s-ar da in vileag toate marsaviile tuturor celor care (cica) ne-au condus spre bunastare.Ei inca mai sustin ca merg acolo,in parlament si apoi(tot ei) in guvern pentru binele nostru.Mai,sa fie!!!!!!!!!!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor