Ziare.com

Program si salarii reduse pentru 6.000 de angajati de la Posta Romana

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 19:50

   

Program si salarii reduse pentru 6.000 de angajati de la Posta Romana
Posta Romana vrea sa reduca timpul de lucru cu pana la patru ore si sa diminueze salariile cu 25 sau 50 la suta pentru pana la 6.000 de salariati, aceasta fiind o forma mascata de concediere colectiva, spune presedintele Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu.

Sindicalistii din Posta Romana ameninta cu noi proteste, reclamand ca cei din conducerea companiei ar vrea sa reduca normele de lucru si salariile pentru aproximativ 6.000 de salariati.

"Reducerea timpului lucru de la opt ore la sase sau patru ore inseamna si salarii diminuate cu 25 sau 50 la suta pentru 4.000-6.000 de salariati din urban si rural. Sunt afectati agenti postali si factori din mediul rural, dar si oficiante din mediul rural si din oficiile urbane. Aceasta reducere de program si de salariu este o consecinta a normarii activitatii salariatilor din Posta Romana facuta de conducerea companiei in 2012", a declarat, pentru Mediafax, Matei Bratianu.

Liderul sindical spune ca, pentru aceasta normare, compania a cerut date statistice care sa arate volumul de operatiuni facute de agenti, factori postali si oficiante, rezultatul acestui demers fiind inscris intr-o fisa de normare pe care dirigintii oficiilor de posta din rural si urban au trimis-o la conducerea Postei Romane.

"Conducerea companiei, din birou, utilizand un site neoficial pentru aprecierea distantelor parcurse zilnic de agenti si factori postali, refuzand sa ia in considerare adeverintele eliberate de primarii, in care era mentionat numarul de kilometri din fiecare localitate rurala, a diminuat cu pana la 22 la suta numarul de kilometri parcursi zilnic de agenti si de factorii postali", afirma presedintele Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania.

In acest context, liderul sindical afirma ca angajatii nu pot fi de acord cu rezultaul acestei normari, mai ales in ce priveste numarul de kilometri.

Matei Bratianu a mai spus ca actuala conducere a Postei Romane a mai decis ca la oficiile postale unde, in urma normarii, a rezultat ca exista acoperire de prestatii numai pentru jumatate dintre oficiante, sa se reduca programul de lucru pentru toate angajatele.

Matei Bratianu afirma ca, prin aceasta reducere, conducerea companiei ar face, de fapt, concediere colectiva mascata, neplatind in felul acesta salarii compensatorii.

"Daca reduce la 4.000 de salariati programul si salariul este ca si cum ar concedia 2.000 de salariati fara niciun leu salariu compensatoriu", sustine Bratianu.

Potrivit liderului sindical, sindicalistii vor face, in perioada urmatoare, actiuni de protest in Bucuresti, dar si in judetele in care situatia o va impune.

Bratianu a mai spus ca nu a primit niciun document referitor la normare din partea conducerii Postei Romane.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4812 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

S-o facem nerentabila....

Sa o declaram si pe asta nerentabila, ca perciunatzii au depus dosarul de cumparare deja.....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor