Ziare.com

Cresterea salariilor, o discutie periculoasa - seful Consiliului Fiscal

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 23:39

   

Cresterea salariilor, o discutie periculoasa - seful Consiliului Fiscal
Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, avertizeaza ca o crestere de pana la 5% a salariilor si pensiilor ar afecta puternic deficitul bugetar din acest an si ar incalca mai multe prevederi din legea responsabilitatii fiscale.

"Au fost depuse eforturi grele in 2010, iar oamenii au avut de suferit. Sa vorbesti acum de lucruri ce nu le poti face ...Cand toata lumea in Europa vorbeste de austeritate, tu sa vii in Romania si sa spui de majorari de pensii si salarii, mi se pare o discutie periculoasa", a spus Ionut Dumitru, care ocupa si pozitia de analist - sef al Raiffeisen Bank Romania, citat de de Antena 3.

Guvernul a fost mandatat de Coalitie sa discute cu delegatia Fondului Monetar International, prezenta in Romania pentru evaluarea trimestriala, despre cresterea pensiilor si a salariilor, in aprilie 2012.

Posibila crestere a pensiilor si salariilor - Puterea, acuzata ca e disperata

"Ca sa poti sa cresti salariile si pensiile, trebuie sa tai de undeva, or conform legii, cu sase luni inainte de alegeri, nu poti creste deficitul bugetar, nu poti face rectificare bugetara. Daca in timpul anului, vrei sa iei o asemenea masura trebuie sa scada nivelul cheltuielilor in alta parte din buget pentru ca per total sa nu afecteze nivelul cheltuielilor bugetare.

O a doua situatie daca vrei sa cresti salariile si pensiile, daca nu scazi cheltuielile, ar fi sa maresti veniturile, fie ca asta inseamna majorari de taxe si impozite sau introducerea unora noi, ceea ce eu consider ca este total contraproductiv", explica Ionut Dumitru.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 754 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prea mare tapaj pentru o crestere de 5%!

Dupa aplicarea cotelor de impozit si CAS va mai ramane o crestere efectiva de circa 3%, ceea ce nu inseamna aproape nimic! Dar nici nu produce cine stie ce deranjament in buget, asa cum se vaicaresc unii!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor