Ziare.com

Drepturile de autor ar putea fi impozitate cu 16%

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 08:54

   

Drepturile de autor ar putea fi impozitate cu 16%
Drepturile de autor si alte venituri ar putea fi impozitate cu 16%, a anuntat ministrul de Finante, Sebastian Vladescu.

Intr-un interviu acordat ProTV, Vladescu a declarat ca intentioneaza sa largeasca baza de impozitare, prin aplicarea cotei de 16% veniturilor din drepturi de autor, din activitati bursiere, dobanzii produse de depozitele bancare, veniturilor persoanelor fizice autorizate si contractelor de mandat.

Noua impozitare va fi aplicata de la 1 iunie sau, cel tarziu, de la 1 iulie 2010.

ANAF ia la puricat averile romanilor bogati

O impozitare mai mare a drepturilor de autor este sustinuta si de sindicalisti. Bogdan Hossu propune o impozitare a drepturilor de autor pe schema aplicata in Europa de Vest si in SUA: - maximum 16% pe salariile de pana la 3.000 de lei, 25% pentru cele cuprinse intre 3.000 si 10.000 de lei si intre 38-40%, pentru veniturile ce depasesc 10.000 de lei.

Vladescu demisioneaza in sase luni, daca situatia economica nu se imbunatateste

Cat despre bugetari, ministrul Vladescu nu se teme ca instantele vor da castig de cauza celor care reclama scaderea salariilor.

"Calea legala de a reduce este exact calea prin care au fost marite. Daca un act normativ a putut sa mareasca salariile un act normativ de aceeasi putere legislativa va reduce salariile. (...) In cazul in care vor castiga, va trebui ca Justitia sa-si asume riscul ca Romania sa nu poata sa-si plateasca pensiile si salariile. Legea nu impune ca un salariu care a fost acordat la un anumit nivel sa fie mentinut pe vecie la acel nivel", a subliniat ministrul.

Vladescu anunta o noua taxa pentru angajatii la stat

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2173 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ministru "expert"...

Sa-i spuna cineva ca drepturile de autor sint deja impozitate cu 16% - 10% la plata si restul la declararea anuala a venitului.
Mai bine s-ar ocupa sa verifice contractele de drepturi de autor aplicate in afara limitelor legii...

"Bogdan Hossu propune o impozitare a drepturilor de autor pe schema aplicata in Europa de Vest si in SUA: - maximum 16% pe salariile de pana la 3.000 de lei, 25% pentru cele cuprinse intre 3.000 si 10.000 de lei si intre 38-40%, pentru veniturile ce depasesc 10.000 de lei".
Alt expert! Drepturile de autor NU sint salarii. Citeste legile, domnu' Hossu!

 

Toate veniturile, indiferent de sursa, trebuiesc impozitate

De ce dreptul de autor (autor a ce?) sa fie impozitat altfel decat dreptul de "autor" al unei munci oarecare? Toate muncile sunt necesare. Si un medic, si un profesor este un autor al muncii lui si trebuie impozitat la venitul realizat.
Corect, principial si moral este sa se impoziteze la fel absolut toate veniturile, dupa aceeasi schema: pana la limta L1, cota C1, ce deaseste L1 pana la limita L2, cota C2, ce depaseste limita L2, cota C3 si asa mai departe. Nici un "autor" nu este mai autor decat altul. Fiecare obtine un venit pe munca lui, indiferent ca gandeste sau da cu sapa, si trebuie impozitat dupa ACELEASI reguli.

De acord...

...cu afirmatia din titlu.
Dar... caci exista si un dar...
Drepturile de autor sint cele definite in legea 8. De exemplu - compozitori, scriitori, artisti plastici. E un sistem care functioneaza peste tot in lume.

Problema e ca la noi au fost folosite de multi angajatori, in domenii care nu au legatura reala cu drepturile de autor, pentru a evita partea de impozite care le revenea.

Aici e buba care trebuie rezolvata - abuzul de lege in scop de evaziune fiscala.

IMPOZITE,TAXE SI ALTE BIRURI !!!!

ESTE FOARTE CORECT :TOATE AFACERILE CARE SCHIMBA VALOAREA UNEI MARFII INTR-UN STAT LA UN MOMENT DAT TREBUIE IMPZITATA !!!
DAR INCEPUTUL TREBUIE FACUT CU CEI 300 DE MILIARDARI DE CATALOG !!!
UN IMPOZIT DE 55-70% DIN AVERILE CELOR 300 DE MILIARDARI DE CATALOG AR ADUCE VENIT DE CCA.3-5 MILARDE DE EURO PE AN;
BANI SUNT O MARFA ASA CA TOATE ACTIVITATILE BANCARE CARE LE SCHIMBA VALOAREA CRESCATOR TREBUIE IMPOZATE CA ATARE ;
BNR TREBUIE OBLIGATA DE GUVERN SA SCADA DOBANDA DE REFERINTA LA 1-1,5 % DETREMINAND BANCILE TUTUROR EXCROCILOR ROMANI,AUSTRIECI,GRECI,TURCI,UNGURI,FRANCEZI,SCOTIENI,IRLANDEZI,ENGLEZI,EGIPTENI,EVREI,ITALIENI,AMERICANI SA SCADA DOBANDA LA IMPRUMUTURI LA MAX.2 % SI SA FINANTEZE ECONOMIA ROMANIEI PE TERMEN SCURT ,MEDIU,LUNG !!!!
DACA NU LE CONVINE SA PLECE DIN ROMANIA IN AFRICA ,ASIA, IN JUNGLA SA-I IMPRUMUTE PE SALBATICI(NU LE MERGE NICI ACOLO , LI SE TAIE CAPATANILE IMEDIAT DE SALBATICI SI ISI PIERD SI BANI);
DACA ISARESCU CARE DOARME PE UN MORMAN DE AUR SI DE BANI LA BNR SA FIE CONCEDIAT SI PUS ALT GUVERNATOR CARE SA SERVEASCA INTERESELE ROMANIEI PE TERMEN LUNG,NU SA ALIMENTEZE CU SANGELE POPULATIEI ACESTI SERPI NUMITI BANCHERI !!!
TOTI POPI SI SECURISTI CARE AU PUS MANA PE BISERICI SI PE LACASELE DE CULT SI CER CU NESIMITRI BANI DE LA POPULATIE SA FIE IMPOZATI PROPORTIONAL CU AVERILE DOBANDITE ,SERVICIILE PE CARE LE PRESTEAZA,SI SA LI SE CONFISTE CE AU CIUNTIT SAMAVOLNIC DIN TERITORIUL TARI :PADURI, TERENURI,LACASE DE CULT ...
TRADATORULUI SEF AL ROMANIEI CARE NE-A DAT PE MANA RUSILOR SI CARUIA CU NISTE *** DE AVOCATI I SAU DAT 17000 DE HA DE PADURI ,PALATE,CASTELE, PROPRIETATISI BANI SA I SE CONFISTE TOT SI SA PLECE DIN ROMANIA UNDE A STAT PANA A FOST PRIMIT IN ROMANIA;SA FIE PRIMIT CAND VA ADUCE IN ROMANIA TEZAURUL ROMANESC SI TONELE DE AUR PE CARE LEA FURAT DIN ROMANIA SI LEA DUS LA RUSI???
SA SE INTRODUCA DIN NOU PEDEAPSA CAPITALA,NUMAI ASA SE VA STARPI TARA DE EXCROCI ,HOTI, TALHARI,CRIMINALI...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor