Dupa medici si profesori, si politistii cer salarii mai mari

Marti, 18 August 2015, ora 18:33
4195 citiri
Dupa medici si profesori, si politistii cer salarii mai mari

Dupa ce premierul Ponta a anuntat, marti, ca salariile medicilor vor fi majorate substantial, politistii si cadrele didactice au solicitat un tratament egal, amenintand cu proteste in caz contrar.

Dumitru Coarna, presedintele Sindicatului National al Politistilor (SNPPC), a cerut intr-o interventie la postul B1TV o majorare cu 70% a veniturilor politistilor.

"Noi suntem oameni echilibrati si dorim, nici mai mult, nici mai putin, decat acelasi procent si aceleasi etape de majorare. Nu vrem sa intram in conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Maine (miercuri - n.red) la ora 9.00, are loc o intalnire pe aceasta tema. Am luat legatura cu ministerul de Interne. Vazand aceasta precipitare a evenimentelor, sigur ca si noi solicitam acelasi lucru. Si ni se pare normal si pentru educatie. Suntem pilonii de baza in statul roman - sanatate, siguranta, educatie. Solicitam o marire de 70% a salariilor politistilor", a declarat Dumitru Coarna la postul de televiziune citat.

Mai mult, acesta a subliniat faptul ca "sistemul de siguranta publica este subdimensionat".

"Politistii acumuleaza, mai ales in mediul rural, sute de ore de munca suplimentara. Imaginati-va cat efort se concentreaza pe acesti oameni. (...) Trebuie sa se inteleaga ca un politist cu un salariu mic va genera coruptie, va genera nesiguranta. Nu negociem pe principii de forta, analizam problemele economice si incercam sa gasim solutii", a mai declarat presedintele SNPPC.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, dupa mai multe randuri de negocieri, ca salariile cadrelor medicale vor fi majorate cu 25% incepand din luna octombrie, urmand ca ulterior ele sa creasca din nou, in trepte.

Salariile medicilor cresc cu 25% din octombrie - anunta Ponta

La scurt timp dupa ce seful Executivului a facut acest anunt de la Palatul Victoria, sindicatele din Educatie au transmis un comunicat de presa in care au subliniat ca doresc un tratament egal, avertizand ca in caz contrar se poate ajunge la proteste.

Dupa medici, si profesorii asteapta mariri de salarii

C.B.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...