Flutur: Maririle de pensii si salarii nu au legatura cu protestele. Nu e niciun calcul electoral

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 14:46
2119 citiri
Flutur: Maririle de pensii si salarii nu au legatura cu protestele. Nu e niciun calcul electoral

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ca discutia din interiorul coalitiei de guvernare despre maririle de pensii si salarii nu a venit din cauza protestelor de strada, iar posibilitatea era anuntata de Putere inca de anul trecut.

"Aceste discutii nu le-am avut acum, de cand au inceput protestele, le-am trecut in scrisoarea cu Fondul de anul trecut. Am anuntat cand s-a facut bugetul (...) Nu ne-am facut niciun calcul politic sau electoral", a spus Flutur la conferinta de presa a PDL de luni.

"Acolo unde se poate, exista o posibilitate de majorare, sa se faca acest lucru. Guvernul l-a prevazut inca din decembrie, in scrisoarea catre FMI", a mai spus Flutur.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava spune ca premierul Emil Boc a fost mandatat de partid sa negocieze aceste cresteri cu Fondul Monetar International si ca bugetul Romaniei a fost consolidat de cresterea peste asteptari a Produsului Intern Brut.

"Posibila majorare a pensiilor si salariilor, se va baza pe prudenta, fara a crea derapaje. PDL mandateaza pe primul ministru pentru a gasi solutii pentru majorari inca din aprilie (...)exista aceasta premisa de crestere a anului 2011 de 2,5%", a afirmat Flutur, spunand ca acestea sunt estimarile specialistilor.

Declaratiile lui Flutur vin dupa ce membrii Coalitiei l-au mandatat pe prim-ministrul Emil Boc sa negocieze cu Fondul Monetar International (FMI) cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor, incepand din luna aprilie.

Salariile si pensiile ar putea creste - Guvernul, mandatat sa negocieze cu FMI

"Azi (luni - n.red.) membrii conducerii coalitiei l-au mandatat pe prim-ministru sa negocieze marirea, din aprilie, a salariilor si a pensiilor", a declarat Frunzaverde.

In schimb, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat, la Realitatea TV, ca majorarea modesta, de maximum 5 la suta, ar putea surveni doar daca vor exista resurse bugetare.

"In legea bugetului de stat se regaseste prevederea ca, daca vor fi resurse si vom avea crestere economica, vom avea o indexare. Nu pot sa confirm daca aceste resurse vor exista. In aprilie vom avea aceste date si vom putea spune daca exista aceasta indexare", a precizat Barbu.

"Eu am convingerea ca fiind Banca Mondiala, FMI si Comisia Europeana in Romania si fiind discutiile si negocierile cu guvernul, analizele care se fac trebuie sa fie si cu un mesaj clar pentru populatie. Aceasta majorare modesta poate sa fie pana la 5 procente, dupa ce am discutat cu partenerii nostri si pe datele pe care le avem", a subliniat ministrul Muncii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Flutur majorari salarii pensii, #Guvern majorari salarii pensii, #proteste majorari salarii pensii , #salariu
Comentarii