Functionarii din Primaria Rasnov vor primi marire de salariu de 25%

Joi, 27 Mai 2010, ora 18:25
2259 citiri
Functionarii din Primaria Rasnov vor primi marire de salariu de 25%
Foto: Arhiva

Consilierii locali din Rasnov au decis sa majoreze salariile angajatilor Primariei cu 25%, masura intrand in vigoare odata cu taierea salariilor decisa de Guvern pentru angajatii bugetari.

"Avem la dispozitie cadrul legal pentru aceasta majorare de salariu. Am aplicat articolul 11 din Legea nr. 330, a salarizarii unitare, care prevede ca se pot acorda mariri salariale daca banii provin din surse locale. Avem la dispozitie acesti bani, iar masura a fost luata pentru a evita plecarile angajatilor Primariei", a declarat, joi, Adrian Vestea, primarul orasului Rasnov, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a tinut sa precizeze ca la nivelul Primariei Rasnov salariile celor 31 de functionari publici si 17 angajati contractuali sunt foarte mici, iar taierea a 25% din aceste venituri ar fi insemnat ca sa apara riscul blocarii activitatii Primariei, prin plecarea unora dintre angajati. Potrivit primarului Adrian Veste, secretara Primariei are un salariu net de 460 de lei, iar seful Oficiului de Asistenta Sociala, care are studii superioare, castiga lunar doar 600 de lei.

"Contabila Primariei, care are 30 de ani vechime, castiga lunar 810 lei, in timp ce sefa serviciului Investitii, care fusese director la Sucursala Rasnov a unei banci comerciale, de abia incaseaza 1.100 de lei, in timp ce, daca ar iesi la pensie anticipata, ar primi lunar 1.500 de lei", a mai spus primarul.

Edilul sustine ca veniturile proprii ale Primariei Rasnov, de circa 146 milioane de lei, care sunt mai mari decat ale altor primarii, precum Sinaia, Busteni sau Predeal, permit efectuarea acestei majorari salariale.

"Este posibil ca aceasta decizie a Consiliului Local sa fie atacata in contencios de catre Institutia Prefectului. Asteptam sa vedem ce se intimpla, daca va fi asa, vom astepta decizia instantei de contencios. Nu este nici prima oara si, cu siguranta, nici ultima data cand se intimpla astfel", a incheiat primarul Rasnovului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#marire salarii primarie Rasnov , #salariu