Ziare.com

Guvernul creste de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului platit din fonduri publice

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 15:30

   

Guvernul creste de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului platit din fonduri publice
Proiectul de buget pentru anul 2018 prevede majorarea, in contextul transferarii contributiilor la sanatate si pensie in sarcina angajatului, cu 25% a salariilor brute, indemnizatiilor si altor elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariile brute/solde ale personalului platit din fonduri publice, astfel incat castigul net al acestora sa nu fie afectat.

"Incepand cu 1 ianuarie 2018, cuantumul brut al salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de incadrare, precum si cuantumul brut al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor, premiilor si al ceorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii din salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare, solda lunara/salariul lunar de care beneficiaza persoanalul platit din fonduri publice se majoreaza cu 25% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017", potrivit proiectului de buget pregatit de Guvern si obtinut de Profit.ro.

Totodata, de la 1 martie 2018, proiectul de buget include majorarea la nivelul salariului de baza prevazut pentru anul 2022 a salariilor de baza ale personalului care ocupa functii de medici si de asistenti medicali in unitatile sanitare publice.

Tot de la 1 martie 2018, in sistemul de invatamant, cuantumul brut al salariilor de baza, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut de care beneficiaza personalul care ocupa functii didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si universitar de stat, se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.

Proiectul de buget pentru 2018 prevede si ca salariul minim brut se va situa de la 1 ianuarie la 1.900 de lei, masura anuntata anterior de Guvern.

Proiectul de buget pregatit de Guvern pentru anul urmator prevede un deficit de 2,97% din PIB al bugetului general consolidat, care ar trebui sa fie urmat de o reducere la 2,58% in 2019.

Comisia Europeana a cerut deja Romaniei sa reduca deficitul bugetar, insa Guvernul va ignora anul urmator obiectivul bugetar pe termen mediu, care prevede un deficit de 1% din PIB, si va incepe ajustarea abia de anul urmator.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 20910 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nea Tudose, spusesi ca unu de la APIA are 12,950 lei /luna

Daca adaugam 25% la 130 de milioane vechi pt unu care lucreaza la APIA si cine stie ce alte salarii ai altii, daca adaugam ca cei din administratiile locale si-au marit si de 10 ori salariile dupa legea ta a salarizarii, mai dam inca un sfert din banii poporului, atunci sigur veti castiga din nou alegerile ca se vor inghesui la ,,stat" milioane de romani...eu zic sa nu uiti cand lucrai la combinat si pe la crasma in Brailita spuneau toti,,,noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc"...in loc sa ganditi cum sa aveti mai multe locuri de munca , in loc sa gasiti solutii sa fie romanul decent platit pt ce face acolo unde lucreaza, in loc sa dati salarii nesimtite unui grup, mai bine salarii mai mici la lefegii statului si investiti in scoli, spitale, drumuri, etc ///

 

din ce bani

de unde vin acesti bani?

 

Fariseism mascat...

"Ca să avem ce să vă lua,vă dăm!Vedeți să nu incurcați buzunarele"!Zice guvernul performanțe ULUITOARE in demagogie și alte insușiri diabolice!

 

O crestere fabuloasa. Da, dar a salariului brut!

Dar PSD uita sa spuna ca taxele cresc cu 22%. Adica un bugetar o sa aiba o crestere de maxim 3-4% a banilor in mana (net), daca o sa fie si aia. Programul lor electoral, ala fabulos, prevederea cresterea cu 25% a banilor adevarati, aia pe care ii iei in mana.

PSD chiar ii considera pe toti bugetarii prosti. Mai discutam in februarie, dupa primii fluturasi cu "salarii majorate".

Stiu ei de ce il biciuiesc acum pe Iordache cu modificarile alea in legile justitiei.

 

da.....pe spinarea noastra.....se nhaiteaza unii cu altii....

....si-si vuotesc salarii mari mari!....aia fraierii din privat nu pot sa-si mareasca salariile lacomanda.....iar treaba asta s-ar putea infunda in ww3....ca razboiul de 30jde ani....numa ca aicea se va face separatia economiei de statu providential.......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor