Guvernul creste salariile angajatilor din Sanatate - cine cat ia (Video)

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 17:00
7580 citiri
Guvernul creste salariile angajatilor din Sanatate - cine cat ia (Video)
Foto: Arhiva

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care prevede cresterea cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2015 a salariilor personalului din sistemul sanitar aferent retelelor aflate in subordinea Ministerelor Sanatatii, de Aparare si de Interne, a declarat marti ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Acesta a adaugat ca, potrivit unui calcul estimativ, de cresterea salariala anuntata vor beneficia 300.000 de persoane din retelele aflate in subordinea celor trei ministere.

"La propunerea Ministerului Sanatatii, dupa negocierile pe care le-am avut cu sindicatele din domeniul Sanatatii, astazi Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar si sistemul public de asistenta sociala.

Practic, incepand de la 1 ianuarie 2015, tot personalul din sistemul public sanitar si cel de asistenta sociala vor beneficia de majorarea de 100 de lei la cuantumul brut al salariilor de baza.

Asta inseamna, practic, tot personalul din Sanatate, indiferent ca vorbim aici de cei din subordinea Ministerului Sanatatii, reteaua autoritatilor locale, dar si retelele speciale, adica de la MApN si MAI", a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Cu 3 zile inainte de alegeri, Guvernul promite angajatilor din sanatate cate 100 lei in plus

Intrebat daca de cresterea salariala de 100 de lei vor beneficia si cei cu salariul minim de 900 de lei din sistemul sanitar, ministrul Sanatatii a precizat ca in cazul acestora se va aplica anul viitor o crestere in doua etape de 150 de lei, respectiv 75 de lei de la 1 ianuarie 2015 si alti 75 de lei de la 1 iulie 2015.

"Pentru cei care au salariul minim noi prevedem o crestere in doua trepte. De la 1 ianuarie va fi cresterea de 75 de lei, iar de 1 iulie va fi inca 75 de lei. Deci ei vor beneficia de 150 de lei, astfel incat cresterea de 100 de lei va fi numai pentru cei care nu beneficiaza de aceasta crestere de 150 de lei. Cresterea se refera la toti cei 300 de mii de membri ai sistemului, luand in calcul si cresterea salariului minim", a declarat Nicolae Banicioiu.

Citește și:
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
Parlamentul României își reia activitatea în prima sesiune din 2023 miercuri, 1 februarie. Coaliția de guvernare are pe masa priorităților mai multe proiecte pentru respectarea termenelor...
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...