Guvernul creste salariile angajatilor din Sanatate - cine cat ia (Video)

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 17:00

   

Guvernul creste salariile angajatilor din Sanatate - cine cat ia (Video)
Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care prevede cresterea cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2015 a salariilor personalului din sistemul sanitar aferent retelelor aflate in subordinea Ministerelor Sanatatii, de Aparare si de Interne, a declarat marti ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Acesta a adaugat ca, potrivit unui calcul estimativ, de cresterea salariala anuntata vor beneficia 300.000 de persoane din retelele aflate in subordinea celor trei ministere.

"La propunerea Ministerului Sanatatii, dupa negocierile pe care le-am avut cu sindicatele din domeniul Sanatatii, astazi Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar si sistemul public de asistenta sociala.

Practic, incepand de la 1 ianuarie 2015, tot personalul din sistemul public sanitar si cel de asistenta sociala vor beneficia de majorarea de 100 de lei la cuantumul brut al salariilor de baza.

Asta inseamna, practic, tot personalul din Sanatate, indiferent ca vorbim aici de cei din subordinea Ministerului Sanatatii, reteaua autoritatilor locale, dar si retelele speciale, adica de la MApN si MAI", a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.Cu 3 zile inainte de alegeri, Guvernul promite angajatilor din sanatate cate 100 lei in plus

Intrebat daca de cresterea salariala de 100 de lei vor beneficia si cei cu salariul minim de 900 de lei din sistemul sanitar, ministrul Sanatatii a precizat ca in cazul acestora se va aplica anul viitor o crestere in doua etape de 150 de lei, respectiv 75 de lei de la 1 ianuarie 2015 si alti 75 de lei de la 1 iulie 2015.

"Pentru cei care au salariul minim noi prevedem o crestere in doua trepte. De la 1 ianuarie va fi cresterea de 75 de lei, iar de 1 iulie va fi inca 75 de lei. Deci ei vor beneficia de 150 de lei, astfel incat cresterea de 100 de lei va fi numai pentru cei care nu beneficiaza de aceasta crestere de 150 de lei. Cresterea se refera la toti cei 300 de mii de membri ai sistemului, luand in calcul si cresterea salariului minim", a declarat Nicolae Banicioiu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
radup
rank 5
Mda, inca o pomana electorala!
Votati Ponta, romani caci persepctivele sunt din ce in ce mai "luminoase".
"Romania ocupa locul 60 intr-un top al prosperitatii pe 2014, in coborare cu cinci pozitii fata de anul trecut, fiind depasita de statele vecine Bulgaria si Ungaria, precum si de tari ca Mongolia, Kazahstan, Uzbekistan sau Belize, potrivit unui studiu realizat de think tankul Legatum si citat de agentia Mediafax.

Aceasta este cea mai slaba clasare a Romaniei din 2009, de cand institutul Legatum efectueaza acest studiu, cu exceptia anului 2012, cand Romania a ocupat aceeasi pozitie ca in acest an.

Romania se afla in clasamentul prosperitatii sub mai multe tari din Europa Centrala si de Est, cum ar fi Slovenia (24), Cehia (29), Polonia (31), Slovacia (35), Ungaria (39), Bulgaria (48) si Croatia (50).

De asemenea, Romania este devansata de Tinidad Tobago (43), Thailanda (51), Mongolia (52), Belarus (53), Kazahstan (55), Vietnam (56), Uzbekistan (57), Belize (58) si Grecia (59), devansand cu putin Jamaica (61), Ucraina (63) si Muntenegru (65)." (hotnews)
un_cetatean
rank 2
Coincidenta?
Tot 100 de lei le dadea si nea nicu. Cam tot in iarna. Este adevarat ca era in decembrie, nu noiembrie. Si la o saptamana pleca cu elicopterul. Imi doresc o coincidenta completa. Viorel poate pleca si cu duba, nu ma supar. Bai, trezirea. Chiar nu vedeti rahatul in care ne baga asta?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor