Ziare.com

In ce conditii ar putea fi posibila majorarea salariilor in 2014

Miercuri, 21 August 2013, ora 09:08

   

In ce conditii ar putea fi posibila majorarea salariilor in 2014
O posibila majorare a salariilor in anul 2014 va fi conditionata de existenta cresterii economice si va acoperi in principal inflatia, a declarat marti, la Antena 3, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MFPSPV).

"Este posibila o majorare a salariilor in anul 2014 in masura existentei unei cresteri economice pe care o preconizam anul acesta. Cresterea salariilor va acoperi in principal inflatia. O majorare a pensiilor in 2014 este conditionata atat de cresterea salariilor, cat si de nivelul ratei inflatiei", a declarat Mariana Campeanu.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat recent ca bugetul anului viitor va prevedea, in linii mari, o indexare de 4% a pensiilor si indexarea fondului total de salarii, subliniind ca autoritatile lucreaza la mai multe variante pentru distribuirea cresterii fondului total de salarii.

"Intentionam ca bugetul pe 2014 sa fie bazat pe aplicarea graduala a Legii salarizarii unice. Luam in calcul mai multe variante prin care, eventual, pentru anumite categorii de bugetari apropierea de nivelul maxim al grilei (prevazuta in Legea salarizarii unice - n.r.) sa se realizeze mai rapid decat pentru alte categorii.

Pana la redactarea legii bugetului, la inceputul lunii octombrie, se va lua decizia cu privire la varianta optima pentru cresterea salariilor", a mai spus ministrul delegat pentru Buget.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1837 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cu o luna inainte de parlamentare

Ponta si baba Campeanu le vor manjii ochii bugetarilor cu cate 10-20 lei in plus.

 

Daca si cu Parca......

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor