Legea salarizarii la Bistrita: Primarul si-a triplat salariul, la peste 13.000 de lei. Banii se iau de la investitii

Marti, 25 Iulie 2017, ora 07:00

   

Legea salarizarii la Bistrita: Primarul si-a triplat salariul, la peste 13.000 de lei. Banii se iau de la investitii
Primarul PSD din Bistrita, Ovidiu Cretu, va incasa, de luna viitoare, un salariu de trei ori mai mare, ca urmare a unei decizii adoptate luni de consilieri municipali, in timp ce salariile angajatilor din subordine vor creste cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Consilierii municipali din Bistrita au aprobat, luni dupa-amiaza, un proiect de hotarare privind stabilirea salariilor de baza pentru functionarii publici si personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului din Bistrita si serviciile de interes public local.

In total, cei 895 de angajati ai municipalitatii la care se mai adauga si aproximativ 200 de asistenti personali vor beneficia, incepand de luna viitoare, de salarii majorate cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Conform hotararii, cele mai mari cresteri salariale vor fi la nivelul conducerii primariei Bistrita, primarul, cei doi viceprimari, administratorul public si secretarul municipiului urmand sa incaseze sume de peste 10.000 de lei lunar.

Cea mai mare crestere, de aproape trei ori fata de salariul pe care il incaseaza in prezent, se inregistreaza in cazul primarului Ovidiu Cretu, care, incepand din luna august, va avea o indemnizatie de 13.050 de lei fata de 4.200, cat castiga in prezent.Cei doi viceprimari din Bistrita vor avea salarii de 11.600 de lei, iar administratorul public va incasa 10.310 de lei.

Salarii peste 10.000 de lei vor avea si secretarul municipiului - 10.440 de lei, arhitectul sef - 10.295 de lei si directorii executivi, care vor primi lunar 10.150 de lei.

Sindicatul spune ca cresc salariile mici, cu exceptia lui dom' primar

Liderul de sindicat din Primaria Bistrita, Sabina Malaicu, spune ca vor creste in special salariile mici ale angajatilor institutiei.

"Exista o foarte mare inegalitate intre salariile angajatilor si ale sefilor de servicii. Am negociat coeficientul cu care sa creasca aceste salarii, nu un procent cu care sa creasca toate salariile.

In general, cei cu salarii mici - si avem cazuri in care muncitorii angajati la Primaria Bistrita primesc salarii cuprinse intre 800 si 1.000 de lei - vor beneficia de cresteri semnificative, iar cei cu salarii mari vor beneficia de cresterii mai mici.

In general, cresterile salariale vor fi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei, insa cei mai multi bani ii vor incasa salariatii cu venituri mici. Exceptie face in acest caz domnul primar care va beneficia de cresteri salariale mai mari, conform noilor prevederi legale.

Primaria Bistrita avea un nivel de salarizare redus si, din pacate, noua lege a salarizarii unitare nu va rezolva inechitatile salariale dintre angajatii de la stat - pe functii egale cu salarii egale", a explicat liderul de sindicat, Sabina Malaicu.

Banii se iau de la investitii

Purtatorul de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti, spune ca dupa majorarile salariale care au fost stabilite in sedinta de luni a Consiliului Local Bistrita, efortul bugetar cu salarizarea personalului din Primaria Bistrita este de 18 la suta.

Banii pentru sustinerea cresterilor salariale, respectiv o suma de 4,2 milioane de lei, au fost luati de la sectiunea de dezvoltare, de la o sa serie de proiecte pe care Primaria Bistrita nu mai reuseste sa le duca la bun sfarsit anul acesta.

Citeste si Legea Salarizarii a fost aplicata la Primaria Slatina. Primarul castiga 9.000 de lei iar cel mai mic salariu e de 2.000 de lei
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 15862 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
darnic00
rank 5
Pai ce nu este clar,
sau ce nu este previzibil atunci cand ai la Putere PSD-ul? Partidul Hotilor nu poate avea alta orientare, alta menire in fapt, decat aceea de a fura. Aaaaa, ca pe langa Partidul Hotilor, PSD si-a dobandit si pseudonimul Ciuma Rosie, da, e adevarat, dar Ciuma asta prima data te fura, abia apoi te omoara.
Ghilotina
rank 5
De ce nu !??
Asa le trebuie bistritenilor : au ales pe cineva care sa-i poata fura din greu.
Ideal !
Ce tu investitii , ce tu mica ciordeala la panselute si banci - omul este prevazator si stie ca un salariu mare va insemna si o pensie mare !
Restul populatiei !??
La munca !
La munca si mai ales sa munceasca bine sa aiba astia de unde sa-si ia banii .
Cum era in Germania , unde primarul nu primea salariu si nici mobilier de primarie nu avea ? Germania ! Acolo oamenii au simtul masurii si primarul era un roman dare muncea la politia autostrazilor si munca de primar era pentru comunitatea care il primise acolo cu drag.
La noi ... mai ales din partea PSD/ALDE - e pe ciordeala cat cuprinde.
Utilizator sters
"Cum era in Germania - Germania!"..
Era să mă dea lacrimile de emoție! O fi acolo ceva paradis utopic in care lucrezi neremunerat și lipsit de orice condiții, doar de dragul aproapelui?!

Pesemne de-aia a invadat milionul-plus de islamici, că li se dă totul pe tavă.

Măi să fie! - uite eu prefer să lucrez pe cit mai multi bani și in condiții cat mai bune. Știu, am o problema mare, sunt Roman. Și nici nu se prea inghesuie islamicii incoace.
Gile
rank 5
In sfarsit
Un votant al mafiei PSD cu pensie de 1000 de lei/luna: "Pai de asta i-am votat! In sfarsit pot sa aiba si ei un venit decent!".
Gile
rank 5
Din pacate
Din pacate mai sunt specimene care cred in programul de guvernare al mafiei PSD dupa care va zbura porcul, plopul va face pere și răchita minciunele !
Gile
rank 5
Sa ne fie clar
Bugetul țării se face pentru funcționari, nu pentru cetățeni; politica și legislația in Romania se fac pentru aducerea de bani la buget (pentru a se susține prima afirmație), in nici un caz, Doamne ferește și apără, pentru dezvoltarea țării și prosperitatea și propășirea cetățenilor ei – așa cum se jura toti politicienii la investirea in funcție.
Unde ne credem ?
LIBERALUL
rank 5
Cine putea să aprobe,dacă nu...
...cei interesați!
Legea 215 spune clar,cum cresc indemnizațiile celor din C.Local,respectiv,procent din salariul primarului!Acel de 3ori mai mare,se va reflecta și la "danșii",căci unii ii aleg pe ei,iar ei iși pot alege indemnizațiile...
Așa-i in democrație...
Utilizator sters
Perfect normal
Nu vi se pare că cei care gestionează un oraș intreg au dreptul la un salariu bun, care să le permită să privească mita cu alți ochi?

De ce să nu poată un primar caștiga cat un corporatist de nivel mediu? Ce responsabilități imense are primul pentru cetățenii urbei sale, față de unul care doar a invățat cum funcționează sistemul și il mulge cat poate?

Vi se pare că 4,200 Lei e un salariu bun și suficient pentru o familie? Mie nu. In fine, ar fi necesar și un criteriu de performanță bazat pe un card de scor completat benevol de fiecare votant. Dacă sunt mulțumiți, baremul maxim de salariu. Dacă nu, scade proporțional, pina la o sumă de bază stabilită.
MosGerila
rank 5
Tov. "EU Frozing" descrieti perfect mecanismul comunismului
asa cum era el imaginat de kamaradul Lenin: fiecare da societatii tot ce poate si ia de la societate tot ce are nevoie :))) Acesta este comunismul, pasul urmator dupa socialism.

Simplu si eficace, nu ?

Au existat si multe incercari "grandeur nature" de comunism, numite acum cateva decenii falanstere iar mai aproape de noi kiboutzuri :))) Unele utopii au functionat o perioada, dar altele au crapat inca de la inceput. Comunismul este o societate in care incapabilii paraziteaza pe cei care sunt capabili sa produca ceva. Si nu numai atat, le mai dau si sfaturi cum sa fie cat mai harnici :))) Ei sunt primari :)))

Tov care vrea sa inghete Europa si milita pentru RO exit, va infundati incet-incet in mlastina unei ideologii criminale, care inca nu s-a decis sa crape cu gura cascata!

Comunismul este mort! Si nici socialismul nu mai are mult :)))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor