Medicii au urcat doua trepte in legea de salarizare unitara

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 22:11
3462 citiri
Medicii au urcat doua trepte in legea de salarizare unitara

Medicii primari au urcat pe treapta a saptea in grila legii de salarizare unitara, de pe treapta a cincea, in timp ce profesorii cu o vechime de peste 40 de ani au ramas la nivelul cinci de salarizare, potrivit ultimei variante a grilei analizata de Ministerul Muncii.

Expertii Bancii Mondiale si cei ai Ministerului Muncii au definitivat in mare parte noua incadrare pe grila a angajatilor din sistemul bugetar, urmarind pozitionarea salariatilor din sistemul de stat intre treptele intai si noua din totalul de 12 niveluri de salarizare a personalului din sistemul bugetar.

Astfel, cei care ar putea fi platiti cu noua salarii minime pe economie (Banca Mondiala a luat in calcul un salariu minim de 600 de lei, n.r.) ar putea fi rectorii de universitati, Avocatul Poporului, procurorul sef de la Parchetul de pe langa Tribunal, prefectul Bucurestiului si secretarul general al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM).

La nivelul opt al grilei se afla managerul public, directorii din cadrul Curtii de Conturi, politistii sefi de birou in cadrul DNA, procurorii criminalisti si biologii si chimistii cu rang de consilier superior.

La nivelul sapte al grilei de salarizare se afla profesorii universitari cu o vechime de peste 40 de ani si sefii de serviciu din cadrul DNA, precum si judecatorii si procurorii cu o vechime de 2-3 ani. Tot la acest nivel in grila sunt situati sefii de birou vamal, specialistii DIICOT, arhitectii sefi, presedintii de sectie instanta, medicii primari si specialistii IT.

La nivelul sase al grilei sunt trecuti in urma evaluarii expertilor Bancii Mondiale inspectorii CSM, consilierii de afaceri europene, sefii din oficiile de cadastru, inginerii de aviatie clasa I, comisarii principali treapta I, conferentiarii universitari cu vechime de peste 40 de ani si medicii specialisti.

Profesorii care si-au luat definitivatul si au o vechime de peste 40 de ani in sistemul de invatamant ar putea primi cinci salarii minime pe economie, la fel ca si economistii treapta I din sistemul bugetar, consilierii parlamentari, redactorii gradul I si inspectorii din Secretariatul general al Guvernului.

Invatatorii cu gradul I care au o vechime de 25-30 de ani ar putea primi patru salarii minime pe economie, in aceeasi treapta fiind trecuti si comisarii principali gradul I, asistentii medicali principali si profesorii debutanti.

La nivelul trei al grilei de salarizare sunt trecuti supraveghetorii de muzee, secretarii tehnici de redactie gradul I, secretarii sefi de scoala, asistentii de cabinet, sora medicala principala si referentii.

Soferii cu o calificare superioara sunt trecuti la nivelul doi in noua grila de salarizare convenita de Ministerul Muncii cu expertii Bancii Mondiale, la fel ca si infirmierele, sefii de depozit, soferii DNA si muncitorii calificati.

Pe ultima treapta a grilei se afla ingrijitorii, spalatoresele, brancardierii si plasatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#salariu medici, #salariu profesori, #treapta salarizare , #salariu