Ziare.com

Cresterile de salarii in Sanatate si Educatie, adoptate cu aplauze in Parlament. Guvernul sesizeaza CCR

de Redactia Ziare.com
Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 20:15

   

Cresterile de salarii in Sanatate si Educatie, adoptate cu aplauze in Parlament. Guvernul sesizeaza CCR
Proiectul de lege prin care o parte dintre angajatii din Sanatate si Educatie ar putea primi mai multi bani, de la inceputul anului viitor, a fost votat, luni, in Parlament.

Proiectul a starnit dezbateri aprinse pe scena publica, atat Guvernul cat si experti economici avertizand ca astfel de masuri luate din ratiuni electorale vor avea un impact negativ asupra bugetului de anul viitor.

PNL a boicotat sedinta si votul, insa masurile au fost sustinute in unanimitate de deputatii PSD, cei ai minoritatilor nationale, ai UDMR si ai ALDE.

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a facut un ultim apel de la tribuna Parlamentului la responsabilitate. In replica, liderul PSD Liviu Dragnea a acuzat Guvernul ca minte ca nu sunt bani si l-a informat pe ministrul Muncii ca astfel de dezinformari sunt pedepsite cu inchisoare intre 1 si 5 ani.

Ulterior, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a anuntat ca Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege votat, iar Alina Ghorghiu a acuzat ca nu a existat cvorumul necesar pentru ca legea sa treaca, lucru confirmat si de o inregistrare video.

Potrivit proiectului, salariul de baza in invatamant ar creste la 15% incepand cu 1 ianuarie 2017, pe cand salariul de baza de incadrare, pentru personalul Casei de Asigurari de Sanatate, ar creste cu 25% chiar din luna decembrie a acestui an. In plus, plata sporurilor pentru personalul medical s-ar face la nivelul acestui an, si nu la nivelul din 2009, cum se face acum. Iar de mariri cu 15 la suta ar avea parte si angajatii din sistemul de asistenta sociala.

Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT ce s-a intamplat in sedinta Camerei Deputatilor si reactiile de dupa vot:

20:15 - "Nu a fost frauda. Daca urmareati sedinta, eu nu am deschis sedinta pana nu am avut minim 177, iar atunci cand am avut mai putin de 177 am suspendat sedinta. Colegii de la PNL pot sa spuna orice. Ceea ce am anuntat eu permanent a fost rezultatul numaratorii secretarilor. Am incredere totala in ceea ce au comunicat colegii mei. Cand nu a fost cvorum am suspendat sedinta. Nu am ce sa imi reprosez. Am participat in conditii normale. Pana la dovezi ar trebui sa faca o solicitare la Biroul Permanent. Acum o saptamana am fost mai putini de 177 si nu am avut sedinta. Puteti sa prezentati orice imagini", a spus Florin Iordache, seful Camerei Deputatilor, la Realitatea TV.

19:28 - Referitor la acuzatiile despre lipsa cvorumului, liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis liberalilor sa discute cu cei din conducerea Camerei Deputatilor.

"Habar nu am ce imagini au liberalii, sa vorbeasca cu conducerea Camerei. Eu vad la PNL, ca si la Guvern, o incancenare foarte mare impotriva oricarei legi care ar putea sa ii faca romanului viata mai buna. Numai cineva care uraste foarte mult romanii ar putea face asa ceva. In rest, sa numere pozele, sa numere voturile, nu e treaba mea", a spus Dragnea.

18:32 - "Suntem multumiti. E o prima etapa. Nu ne imbatam cu apa rece. In acest an, acest Guvern trebuia sa faca corectiile care sa pregateasca noua lege de salarizare. Singurul vinovat pentru tot ceea ce s-a intamplat cu aceasta ordonata este Pislaru care de la bun inceput a venit cu bani putini pentru oameni multi", a declarat prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, la Realitatea TV.

18:31 - Alina Gorghiu, presedintele PNL, acuza ca nu a fost cvorum la vot si ca inregistrarile video dovedesc acest lucru.

18:30 - Guvernul va ataca legea la CCR, a anuntat ministrul Dragos Pislaru.

17:55 - "Evident ca ne vom sfatui pe repede inainte si cred ca este o lege care va suferi un atac la CCR, iar eu cred ca decizia nu poate fi alta decat cea pe care o intuim pe totii. Ca sa nu cadem in capcana dlui Dragnea, sa spunem ca primul lucru cand votezi o lege este daca se poate sau nu sa fie sustinuta financiar.

Sunt multe reprosuri care se pot face, de la procedura pana la fondul legii si cred ca toate aceste lucruri trebuie explicate raspicat de fiecare data cand va fi nevoie, pentru ca suntem nevoiti sa explicam si echitatea incalcata de aceasta lege.

Prin aceasta lege se creeaza o polarizare intre cei care intra in sistemul de educatie si de sanatate si cei care au mariri foarte mari. Cei din administratia publica locala vor fi condamnati sa stea pe loc o anumita perioada. Beneficiaza doar o anumita categorie de bugetari", a declarat Alina Gorghiu, la Digi 24.

17:45 - Liviu Dragnea a declarat dupa vot ca Guvernul a mintit cand a sustinut ca nu are bani pentru majorarea salariilor. "Guvernul s-a angajat, cand s-a aprobat Legea bugetului de stat, ca va avea o programare de cheltuieli publice de 255 mld lei. Executia bugetara pe 9 luni este de doar 169 mld de lei. De ce au prestat atat de prost este o alta discutie. Mai au de cheltuit in ultimele 2 luni 86 mld de lei. Daca ar cheltui ca pana acum, ar insemna 57 mld lei. Ar ramane aproape 7 mld de euro bani necheltuiti, deci exista suficiente resurse pentru asta", a declarat Liviu Dragnea.

Mai mult, liderul PSD a sustinut ca guvernul are posibilitatea sa plateasca "si toate subventiile pentru anul viitor in avans, si toate arieratele". "In rest, e manipulare", a punctat el. Liviu Dragnea i-a acuzat pe guvernanti ca, in "stilul lui Traian Basescu", incearca sa "asmuta categorii sociale unele impotriva altora". In plus, el a subliniat faptul ca a cerut conducerii Parlamentului "sa studieze impreuna cu specialistii" daca se poate aplica un articol din Codul penal impotriva membrilor Guvernului, pentru "transmiterea de date false" la Parlament.

17:40 - Rezultatul votului a fost salutat cu aplauze de reprezentantii SANITAS prezenti in sala.

17:35 - Masurile au fost adoptate cu 184 de voturi pentru si un vot neexprimat, cel mai probabil al lui Remus Cernea, care este in greva parlamentara.

17:32 - Sunt 184 de deputati prezenti, cvorumul e intrunit.

17:30 - Mircea Toader cere sa fie comunicat numarul de parlamentari prezenti.

17:30 - Remus Cernea a atras atentia ca nu exista cvorum, precizand ca el continua "greva de vot".

17:29 - Dupa declaratia lui Liviu Dragnea, ministrul Pislaru a sustinut ca Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala pe aceasta lege, daca va trece de plen.

17:15 - Eugen Nicolaescu, liderul deputatilor PNL, a declarat la Digi24 ca liberalii nu vor fi prezenti nici la dezbateri, nici la votul final, pentru ca sunt "responsabili" si nu dau "pomeni electorale, asa cum face PSD".

Nicolaescu a subliniat faptul ca si PNL are in programul sau de guvernare majorarea salariilor la personalul bugetar, dar prin legea salarizarii unitare. In plus, el a sustinut ca PNL va dubla salariile medicilor anul viitor, dar in mod structurat, in asa fel incat bugetul sa le poata suporta.

Liberalul a mai precizat ca este vorba doar despre circa 30.000 de medici din spitale, nu pentru toti medicii, motiv pentru care cheltuielile vor fi mai mici si suportabile de stat.

Eugen Nicolaescu a recunoscut ca punctul de vedere al PNL este asemanator cu al Guvernului si a subliniat inca o data ca asta este o dovada de responsabilitate.

16:41 - Si ALDE voteaza proiectul si il ataca pe ministrul Pislaru: "Nu stiu ce meserie aveati inainte sa fiti ministru. Dar eu inainte de deputat am fost cadru universitar si va spun ca marea majoritate a profesorilor traiesc cu un salariu de subzistenta. Un guvern care spune ca nu are bani pentru profesori si medici trebuie sa plece acasa", a spus un deputat din grupul ALDE.

16:39 - Remus Cernea a fost contrazis de un deputat PSD, care a spus ca raportul are 47 de pagini, nu sute, cum precizase independentul.

16:37 - Remus Cernea contesta faptul ca raportul pe aceste modificari a fost facut public cu doar cateva minute inainte de sedinta, astfel ca e imposibil sa fie dezbatut in cunostinta de cauza.

"Din nefericire, raportul a fost postat pe site abia in urma cu cateva minute. Faptul ca nimeni dintre dvs nu are acces la acest raport inseamna desfigurarea parlamentarismului care inseamna dezbatere. Nu vom putea da un vot de constiinta. Aceasta graba cu care a fost adus in plen nu arata decat un interes electoral, ceea ce este foarte trist. Mi-as fi dorit mai multa responsabilitate", a spus Remus Cernea, care a anuntat ca raportul are sute de pagini.

16:33 - Si UDMR voteaza pentru.

"Nicio lege nu e perfecta. Oamenii acestia sunt platiti foarte prost. Cele spuse aici de dl ministru partial sunt corecte. Pentru cei cu salarii mici va aduce o marire mai putin insemnata, dar va aduce, iar pentru unii care au salarii mari sau mai mari ajung sa primeasca un spor poate nu procentual, dar din punct de vedere al sumei mult mai mare. Aici ar fi trebuit sa lucreze cu mai multa atentie aceasta comisie si nu intr-o singura noapte. Aceasta lege aduce o imbunatatire a salarizarii unor activitati importante pentru societate. Grupul nostru parlamentar va vota acest proiect de lege in forma venita de la comisie si speram ca viitorul Parlament, viitorul Guvern sa vina cu un proiect prin care sa corectam acele erori", a declarat Marton Arpad (UDMR)

16:32 - Minoritatile anunta ca voteaza masurile: "Noi am avut o discutie. Sa spunem ca e nevoie sau nu spunem. In mare parte am spus ca e nevoie de aceste mariri si vom sprijini", a spus un deputat din partea minoritatilor.

16:26 - Liviu Dragnea vine cu un drept la replica dupa alocutiunea ministrului Pislaru.

"Am ascultat o interventie din partea Guvernului in care ni s-au predat niste lectii. O lectie pe care trebuie sa o invete toti membrii Guvernului si nu numai ar fi ca nu e bine sa minti si sa dezinformezi pentru ca in articolul 404 din Codul penal se prevede ca Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Nu e o amenintare. S-au dezbatut doua teme importante intr-un mod mincinos. Prima tema e ca nu putem reduce salariile nici nu putem creste salariile facandu-se referire la legea responsabilitatii.

Parlamentul adopta legi. Parlamentul nu poate fi oprit sa adopte o lege. Legea responsabilitatii se refera la interzicerea Guvernului de a creste venituri, nu la Parlament. Noi discutam de o ordonanta venita de la Guvern in Parlament. S-a spus ca s-a pus ordine in sistem, sindicatele au reactionat ca le era rau. (...)

Sa vorbim de o mare minciuna: ca nu sunt bani. Lucram cu materialul clientului cu datele de la Ministerul Finantelor. Guvernul si-a asumat prin legea bugetului de stat ca va cheltui 255 de mld de lei. (...) Daca am merge pe media cheltuielilor, ar mai ramane bani necheltuiti 29 de mld de lei. Este o minciuna faptul ca impactul net este de 4,6 sau 4,8 sau 5 mld lei. Oricine stie ca aproape jumatate din acesti bani se intorc la bugetul de stat. Si daca e sa vorbim cinstit, nici macar nu pleaca. Impactul net este la 1,6 - 1,8 mld de lei. Atat va fi suportat de bugetul de stat.

Treziti-va! Nu mai tineti banii necheltuiti si oamenii cu salarii foarte mici. Exista suficiente fonduri. Nu va mai opuneti, pentru ca aceste majorari financiare sunt necesare. Medicii si profesorii nu sunt pomanagii, nici trantori. Sunt oameni care unii ne salveaza vietile si altii ne educa copiii", a spus Dragnea.

16:18 - "Ce va rog e sa lasati ordonanta de urgenta asa cum era. Sunt niste mariri care nu erau in discutie in spatiul public. Daca vom avea aceasta abordare astazi, ne vom restrictiona in a aplica proiectul Guvernului care era sustenabil. Unii dintre dvs ma intrebau de ce ma lupt cu atat de mare convingere in comisie. Spunea un deputat: 'Parca ar fi banii dvs'. Raspunsul e acelasi: Pentru ca sunt banii oamenilor din aceasta tara. Lor le vindem aceasta iluzie", a mai spus ministrul Pislaru, adaugand ca adoptarea acestor cresteri este ilegala.

16:16 - Ministrul Muncii continua rugandu-i pe deputati sa inteleaga ca amendamentele votate de ei adancesc problema, nu o rezolva.

"Se scoate in evidenta o problema de echitate. Este importanta pentru ca in spatele unui raport avem de fapt lucruri care sunt ascunse in grile. In spatele unui raport al comisiei care ne arata ca salariile cresc cu 5-15%, in grilele de salarizare la farmacistii primari salariile cresc cu 53%; similar, contabilii - cresteri de 60%, la directori de scoli salariile cresc cu peste 50%.

Ceea ce vreau sa va rog este sa intelegeti ca modul in care s-a facut raportul va creste salariile celor care au salariile mai mari. Nu este firesc sa am crestere de peste 50% la cadre de conducere, in conditiile in care problema noastra este invatatorul de la sat.

O alta lectie este aceea legata de faptul ca daca vom insista pe doua sectoare, uitand alte sectoare, vom lua niste resurse de la o marire potentiala pe care am putea sa o aplicam si celorlalte sectoare. Cei din administratia locala vor fi nevoiti sa stea pe loc", a continuat ministrul.

16:14 - "Discutam de o masura importanta pentru oameni. Atat eu, cat si Guvernul pe care il reprezint sustinem nevoia unor salarii decente in zona sectorului public. Este clar ca fara oameni profesionisti si motivati nu vom avea un stat eficient. (...) O lege este buna doar daca poate fi sustinuta financiar. Calculele facute impreuna cu Ministerul Finantelor publice ne arata ca pentru cresterea de masa salariala avem la dispozitie 14 miliarde lei pana in 2021. Acest lucru inseamna o crestere in medie de 30% pentru oamenii din sectorul public. Ei bine, este in mod evident mult mai mare fata de ceea ce se discuta astazi in raportul comisiei. O legea este buna doar daca poate fi sustinuta financiara", si-a inceput Pislaru discursul.

16:08 - Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, e prezent in plen si a luat cuvantul inainte de votul final.

16:05 - Deputatii liberali nu participa la sedinta de plen. Din totalul de 353 de deputati sunt prezenti 152.

Cum si cand s-a luat decizia cresterilor salariale

Amintim ca aceste cresteri de salarii au fost aprobate, pe 1 noiembrie, in comisiile de specialitate din Camera Deputatilor, insa au atras critici de la seful de stat si de la prim-ministru si membrii Cabinetului sau.

Presedintele Klaus Iohannis a atras atentia ca "Parlamentul a ajuns intr-o zona populist-electoralista" si ca decizia de a creste salariile ar trebui bine analizata inainte, nu asa cum s-a procedat acum, pe repede-inainte.

Asta pentru ca factura e uriasa, iar bugetul pentru anul viitor nu poate suporta toate aceste lefuri marite, deci premierul Dacian Ciolos vede doua scenarii posibile: ori crestem deficitul, ori reducem investitiile.

De votul de luni depindea si greva Sanitas. Angajatii din sistemul sanitar au transmis ca daca deputatii nu vor fi de acord cu marirea lefurilor, atunci vor continua sa protesteze, cu toate ca greva lor a fost declarata ilegala de Tribunalul Bucuresti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21830 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
65 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@MosGerila 17.37

- pai dupa mintea lui spera sa devina stapanu' romaniei pentru multzi ani ! :o(((

"LIVE Pomenile electorale, adoptate in Parlament. Guvernul ar putea sesiza CCR" cum adica, ar putea !? :o)))

 

Liviu Dragnea vine cu un drept la replica dupa alocutiunea ministrul

ui Pislaru.
Au astept o replica de la draKne la declaratia lui de mai jos,"In 26 de ani, s-a furat peste tot. Nu am reusit sa facem o autostrada de la un capat al tarii la altul, din mai multe motive. In primul rand, s-au furat multi bani", a spus Dragnea."

Drakne are o putere de munca extraordinara,a pus *** la vot ,a scos 102 tax din circuitin 10 zile!
Cand da o lege pentru confiscarea averilor de care vorbeste ca sunt furate??
Nu mai vrem puscari noi...
Vrem numai confiscarea averilor ilegale...
Hai PSD, daca ati facut sa zbore gainile morte,puteti face inca o lege in 10 zile!!

 

Așa, domnilor, dottore, tot la frizerul si bărbierul Dragnea mustati

de guzgan e baza si mila...
Asta fiindcă in Evul Mediu barbierii erau si chirurgi.
Stați să vedeți cum va da Cavalerul Tristelor Figuri de Calu-Popii cu castronul pe tigva, vorba unui coleg de forum, 3700 de Coco pe luna, si-un kil de unt.
De lemn.

 

T.Basilic. De azi inainte va propun sa il numim pe Dragnea

Le Figaro de Teleorman :)))

Cu mustacioasa sa à la Clark Gable si cu ochisorii sai moci si langurosi, merita sa fie numit Figaro de Teleorman, in loc de banalul frizer. Ar fi drept si pentru bransa profesionala respectabila a frizerilor, coaforilor si altor hair-stylisti, cum se numesc acum :)

Si la Paris, maturatorii se numesc tehnicieni de suprafata :))) De ce nu ne-am emancipa si noi?

5 minute de cultura nu ne strica: ROSSINI, Le Barbier de Séville, Aria lui Figaro: https://www.youtube.com/watch?v=auKIor-rzgk

Nw amintim ca-n acelas stil barbar a procedat si Tăriceanu in 2008,

... si-apoi a urmat criza cu toate consecintele nefaste pentru care si azi, Băsescu, Boc și tot guvernul, fost PDL, sunt acuzati pe nedrept. Actiunile lui Dragnea sunt disperate! Nu trebuie lăsat Dragnea sa-si bata joc de milioane de romani.

Mare carcater Ciolos asta !!!

Un adevarat Mesia (Ultimul Mohican)...

Ok, deci, Ciolos manipuleaza si omite !!! De ce?

Hmmm...

Ne spune ca avem crestere economica 5% (asa-i), dar nu vrea majorarea salariilor, pai daca ai 5% crestere economica de ce nu dai bani oamenilor??? Ca doar nu-i pomana cum zic unii... Hmmm... taiem de la investitii pentru a taia salarii?...

De ce am spus ca Ciolos omite si manipuleaza?

ATENTIE !!!

Cresterea economica este de 5% DOAR ca, 4% din 5% crestere a fost trimisa de catre multinationale in afara tarii, a mai ramas doar 1%, normal ca daca cresterea este doar de 1% (companiile cu capital romanesc) nu sunt bani pentru cresterea salariilor !!!

Mare caracter Ardeleanul Ciolos ! Mare om de stat !!!

Pentru cei cu Batman, Batman, informati-va...

daca ai o crestere economica de 5 %, o risipesti

pe pomeni electorale inainte de alegeri ???
chiar nu-ti suna a prosteala electorala la adresa voastra ? ce-ar fi fost daca PSD ar fi amanat vreo 2-3 ani circul asta, pana ar fi consolidat economia tarii, pe care tot ei au adus-o la zero ? dupa aia, n-ar fi avut decat sa zica : "baieti, abia acum putem mari salariile fara sa se duca dreaqului sandramaua". dar, nu, ei au vrut sa fgie siguri ca vor castiga alegerile. le-ar fi castigat sigur oricum, pentru ca are mare noroc cu voi. ganditi subtire tare, dar va suparati repede cand vi se aruca adevarul intre ochi... mai bine vi s-ar arunca altceva...

Iata cum omul sincer, omul responsabil, competent este amenintat cu

... inchisoarea de un infractor, de un condamnat penal, daca nu se face complice celor dispusi sa condamne milioane de romani la foame si mizerie numai ca PSD sa ajungă la guvernare. Dragnea este disperat, Dragnea se vrea premier, Dragnea isi vrea PSD la guvernare. Numai Dumnezeu stie ce a promis el penalilor din PSD si ALDE ca sa-l sustină. El stie ce urmeaza după asemenea tunuri date bugetului si stim si noi ce a urmat după răstătul bugetar a lui Tăriceanu, din 2008, dar nu-i pasa, Dragnea se vrea premier, se vrea la guvernare si nu-i pasa nici de consecintele nesabuitelor lui acte, ale PSD adică.

Nu uitati ziua de astazi. Parlamentul a preluat

Puterea in Romania, trecand peste Executiv si sfidand Justitia. Majoritatea parlamentara ALDE-PSD este decisa sa fie realeasa si face ca orice promisiune populista sa fie votata "in urgenta" in Parlamentul lor.

PSD a descoperit ca se poate guverna cu instrumente "moderne" ca PowerPoint, care sunt exhibate la toate discutiile publice. De fapt, este un singur PPT al lui Dragnea, care arata un grafic care nu spune nimic si care nu argumenteaza nici o valoare desenata. In principiu, aceste grafice pot spune orice si nimic!

Traiti acum strategia PSD si ALDE de a fi alesi in parlament si a de a-si putea continua opera de violare a Romaniei si a romanilor. Va fi din ce in ce mai nesimtit si obraznic. Vor incepe atacurile la persoana.

Nu as dori sa traiesc in aceste zile in Romania. As deveni violent! Iar violenta nu este un mod civilizat de viata. Cred ca am sa incerc sa votez, acesta fiind singurul mijloc legal pe care il am. Le cer romanilor din tara sa iasa la vot si sa ii trimita pe socialisti la mama lor acasa, in Rusia putinista sau in China maoista. Va pot spune ca in Diaspora incep sa se enerveze multi...

TARA CU VIITOR

sanatatea si educatia doua prioritati majore a guvernului PONTA ALDE PSD factor de stabilitate pentru dezvoltarea romaniei pe noi culmi de redresare a situatie financiare economice in ramura sus mentionata unde exista resursa de energie izvor de progres stiinta civilizatie pentru poporul roman odata cu realegerea celui mai iubit fiu al poporului ALDE PONTA PSD continuitatea statului pentru popor si salarii europene conform directivelor trasate in unanimitatea votului de la parlament singura resursa democratica pentru resuscitarea educatie si invatamantului aflate intr-o criza greu de suportat .

Albaca zapada si cei 7 Mitici!! Aveti cuvantul,,,

Nea DraKne ,o data spui ,ce de fapt stie toata lumea!s-a furat Miliarde!!
----------------------------------------
Eu am o singura intrebare la care nimeni NU POATE
sa raspunda!
De ce ,NU ai dat TU o lege "urgenta" pentru connfiscarea alegerilor ilicite ??????????????
Cum ai rausit sa dai o lege in 6 Zile si scoti 102 Taxe ,dar in 26 de ani de cand PSD este cel mai mare partid nu v-a venit ideia confiscari averilor furate!!
Romani ar fi o tara bogata si fara probleme!1
Cu o singura Lege!!
Hai sa vedem cine poate sa raspunda??

Si cine au fost cei care au aplaudat cresterile salariale?

... Penalii care, după 11 dec, se vor la guvernare. Ei, n-ar să fie orice-ar face...

mooooammaaa.....ce-o sa se mai dezvolte Romania cu

....alde ilici....alde varanel.....alde taricel.....moamaa moamaaa.....asta-i viitohru luminos!....

Ce urmareste mafia PSD ?

O tara destabilizata financiar devine un rai al hotilor, unde mafia PSD poate sa fure in liniste, fara sa fie deranjata de nimeni !

 

Sunt cateva luni de-acuma de cand eu nu pot posta decat foarte

... rar. Am atentionat in mai multe randuri administratia ziare.com dar degeaba. Mai păteste cineva ca mine sau pe mine mă pedepsesc pentru nu stiu ce greseli făcute?

@duduia silvia...

z.com a pornit o vanatoare de vrajitoare. probabil esti pe lista.

Nu ești singură...

La mine,cand trimit postarea,apare Titlul nu e completat...
Se intamplă la anumite ore,dar nu cred că e de la Ziare.com, ci de la "preteni" ca ridichea...

@silvia

Nu se poateeeee !!! Si coana Nutzi ce zice? N-a intervenit pe langa basescu, boc et comp., nu s-a adresat la cedo, te-a lasat asa, cu ochii-n soare? Asta e, nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Lasa, iti iei revansa dupa ce ciuma portocalie castiga alegerile, adica la anul si la multi ani.

propun sa nu se

mai desfasoare alegerile pe 11.12. PSD+ALDE a luat astazi peste 50% asa ca pnl va sta inca 4 ani in opozitie. klaus nu va mai avea "guvernul meu" :)))))) !

PSD+ALDE aveau oricum succesul asigurat la alegeri

pentru ca sunteti suficienti votaci care gandesc subtire...
deja tu faci exces de zel, dar banuiesc ca te platesc astia suficient cat sa-ti iei sticluta cu prenadez...

hc-ct, 18:23 - se poate sa ai dreptate!

... Sa stii ca mi-a dispărut si coada de matură din parcare. Cred ca tot redactia ziare.com mi-a luat-o.

@silvia...18:30

esti o 'cool lady'. greu de gasit la millenials.

puteti explica de ce crestea salariilor la medici si profesori

este incorecta? De ce crestera salariilor guvernantiolor, a politicienilor si a celor din servicii este corecta iar crestrea salariilor la medici si profesori este populista?

N-am auzit de niciun mare proiect politic din santate sau educatie care sa fie periclitat de cresterile salariale?

Explicati ce nu se poate face in Ro daca cresc salariile?Poate asa aflam si noi, ce proiecte economice ofera politicienii!

Uite ce se ascundea sub avatarul @Cob!?

poate un bugetar, poate un ALDIST ori un PSDist! Bravo badita! Gandesti exact ca Dragnea.

Imi amintesc foarte bine cum in 2008,Tăriceanu a făcut exact ce face

... acum infractorul Dragnea cu bugetul statului - risipă - sperand să-și asigure continuitatea la guvernare,
Deși a fost extrem de generos cu bugetul țării, Tăriceanu n-a avut succesul visat, n-a primit voturile la care spera.
Istoria s-ar putea repeta, așa că să nu disperăm.

corecte toate mamikule....ia de la privat....si...

......da tot la stat.......la golanii in halate albe....serafimii bisturiari din filiera siriana......la psihopeishanii din abuzul de copii numit educatie, cei mai extremisti pedhofili si mai nereformati chiar decit securitatea....e bine mamaichii!....de ce sa fie bine sa fie privatu privat....si statu statu....si beserica beserica....de ce sa nu fie totu nbitligat....ca-n minte lui ilici ?....nu-i mai bine asa ?....e mai bine sa fie rau decit bine si normalitate in Romania nu ?.....mai dati fratilor....miliarde cu ghiotura...la statu comunist insignifiant roman!....c-o sa va fie bine, la fel de bine ca pin acu!....

Batjocura pesede

Imbuibatii isi amintesc de gloata doar inainte de alegeri; apoi timp de 4ani fura nestingheriti.
Dorinta lui dragnea si tariceanu- un parlament atotputernic pe care sa-l conduca pentru interesele lor.

 

Casa Poporului ?!

Siloz cu Guzganul impuitzi si altoiti, impestand a urina, infestand pesta cu galme si beshici, buboasa bubonica.
Ei, foaie verde de Paris... toccata fugutza la ghilotina.

Asa-i! Dar au salariile mai mari ca medicii si

profesorii?? Pentru ei in toata aceasta saracie s-au gasit bani... si pentru salar si ptr pensii speciale!

Android Rank user: x5 07.11.2016, 19:01

Si TU esti mare Hemoroid,si mai cresti!!!
Dar im place ca il apreciezi si pe Ciolos:
Este predestinatul Romnilor!!

Dar barem...

cineva isi aduce aminte :)
precedenta marire semnificativa de salarii in invatamant a insemnat si scoaterea profersorilor din mizeri. s-a intamplat in urma cu peste 10 ani, cand pe final de mandat PSD a fost fortat de sindicate sa accepte un nou sistem de salarizare. culmea, a fost singurul sistem realizat cu cap, insa nimeni nu s-a mai incumetat de atunci sa-l mai repete.
O perioada de aproape 5 ani in care cei din educatie incepeau sa spere ca am putea ajunge la un sistem normal. Din pacate, anul 2009 a aratat ca ultimii 5 ani au fost un accident in politica romaneasca. Nimeni nu vrea un roman educat si sanatos. Cel putin nu in Romania.

Barem cumparam corvete de 800 milioane de euro

Unii zic ca sunt noi fata de fregatele lui Nastase. Altii ca se da de lucru la santierele de la Galati. Guvernul spune ca e musai fara licitatie si mai spune ceva in mare parte necunoscut marelui public : e musai sa se acorde fara aplicarea legislatiei de offset. Declarativ ministrii Motoc si Borc se arata ingrijorati de "securitatea aprovizionarii" si de "romania competitiva" care sa "reindustrializeze" sa creeze locuri de munca de calitate sa mentina tinerii specialisti in Romania. Asta la nivel declarativ pentru ca Nota de Fundametare a HG este o argumentare agresiva a juntei de la MApN menita a anihila si eluda aplicarea offsetului, compensarilor reale care se masoara prin procentaje care in cazul acestor contracte ar insemna minim 640 milioane de euro exporturi ale unor industrii ca cele de electronica, telecomunicatii, IT si integrarea acestora cu industrii similare din tarile dezvoltate. Ar creste si ponderea indstriei in PIB ar aduce si bani la buget. Dar nimic din toate astea. Se vor salva ceva la modul 1000 salariati de la santierul Damen inmultit cu 7 ani rezulta 7000 inmultit cu, sa zicem ! , 10000 euro pe an salarii cca 70 milioane euro pe tot programul. Comparat cu 640 este un mizilic. Asta este cauza nedezvoltarii Romaniei, prostii solemni si prostii volubili doi incompetenti cel putin daca nu chiar rauvoitori.

@albakkazapada 18.40

"TARA CU VIITOR"

- la trecut cred ca te referi , da' nu le ai cu timpu' la romani , da' mai ai timp ! :o)))

"Cresterile de salarii in Sanatate si Educatie, adoptate cu aplauze in Parlament. Guvernul sesizeaza CCR"

"Ministrul Muncii ii roaga pe deputati sa nu vanda iluzii oamenilor"

Si David Copperfield l-a rugat pe Figaro de Teleorman (noul nume al Draganelului socialist) sa nu dezvaluie toate dedesubturile trucurilor electorale, dar nu a avut succes!

Romanul il iubeste de Figaro de Teleorman si il pupa pe gura, ca Hrusciov pe Gheorghe Ghiorghiu-Dej:

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2012/03/07/50a8d04a7c42d5a66373d3a2/646x404.jpg

Sau sarutul Trump-Boris: http://mediartv1.freenode.ro/image/201605/w620/sarut_pasional_trump_johnsson_61505600.jpg

 

Investitii adevarate n-a facut nici Ciolos si nici Ponta

asa ca..... daca tot nu se fac investitii macar sa creasca salariile; altfel raman prea multi bani ptr furat!

Politicienii din cresterile salariale nu iau spaga sa cum iau din investitii :)))

Deci aia cu 6000 euro pe luna incearca sa "esplice"

la cei cu 300 euro ce rau e sa ai mai multi bani !
Guvernul asta de tehnocrati ar trebui transati in 4 si expusi la intrarile dupa punctele cardinale in marile orase cu o pancarta "cine face ca mine , ca mine sa pateasca".
PS. Ce se mai aude cu dolofana-hoatza de la dna ?
Aia , plagiatoare !

 

Asistam la o situatie contradictorie

Este cunoscuta starea precara a finantarii in Educatie si Sanatate. Este un vesnic subiect de campanie electorala. Dar nimeni nu face nici cel mai mic pas pentru a rezolva subfinantarea.
Iar aceasta subfinantare inseamna:
* lipsa dotarilor
* prea putin personal calificat
* salarii prea mici
* dezvoltarea unor mecanisme alternative (celebrele atentii, meditatiile, etc.)
In momentul in care oricare parte a politicii ar incerca sa atinga una dintre componentele de mai sus, o alta parte a politicii se va tavali pe jos jurandu-se ca nu exista bani. Ca nu exista bani pentru a asigura alocarea prevazuta prin lege?
In acest moment in Educatie nu avem acel minim 6% prevazut de atat de multa vreme in diferitele forme ale legii. Si nu avem acel minim 1% din surse publice prevazut pentru cercetare. Si nu avem nici acel minim trambitat pentru sanatate.
Daca cele doua sisteme ar primi o finantare de baza suficienta pentru dezvoltare institutionala si nu doar pentru supravietuire, si daca ar fi alocate fonduri separate pentru performanta, si daca salariile in cele doua sisteme ar fi stabilite pe o grila corecta, cu specificarea unei valori minime (garantata prin finantarea de baza) si a unei valori maxime (care poate fi atinsa prin fonduri proprii sau prin accesarea fondurilor de performanta, atunci am putea incepe sa vorbim despre o timida insanatosire a sistemelor.
Pana atunci, manevre electorale.

 

Cam demult trebuia sancționată penal exercitarea cu rea-credință sau

mare-prostie a funcțiilor executive... Sau, o fi doar o propagandă electorală?

 

Dragnea ameninta direct un ministru cu puscarie de la 1 la 5 ani

si aceasta nu este un fapt penal, nu?
Cat veti mai permite acestui condamnat penal pentru frauda electorala, aceast parazit comunist care isi permite sa atace Executivul si Justitia, fara sa clipeasca?

Este adevarat ca este aparat de imunitatea parlamentara pentru actele pe care le face in parlament dar nu si pentru acuzatiile de minciuna si amenintarile directe cu puscaria ale unui membru al guvernului.

Ce astepata justitia ca sa se sesizeze si sa ii arate baronului Dragnea limitele pe care trebuie sa le respecte. Este clar un act penal, care il poate scoate din circuit definitiv.

 

"Amenințarea" cu aplicarea legii nu constituie o amenințare in

ințelesul legii penale!
Problema este, de ce a stat pană acum?
Oricum, "amenințarea" cu CCR-u' e una reală, principala preocupare a acestuia fiind spălarea pe maini, ca să nu-i supere nici pe uni', nici pe-ailanț'!

Mintiti dle. Nonpolitikon. Dragnea l-a amenintat

pe ministru cu puscaria, cu subiect si predicat!
Aceasta este absolut inacceptabil intr-o tara de drept. Sper ca Justitia sa se sesizeze.

Asistati acum la inca o incercare de lovitura de stat parlamentara, parlamentul socialist, este bineinteles!

Socialistii, PC, Alde, UDMR si PNL-ul lui Antonescu au mai facut acest exercitiu cu presedintele Basescu. A fost un esec.

Acum ei incearca sa isi creeze baza pentru a putea fi realesi si mai ales a isi conserva predominanta, majoritatea. Din pacate, populismul lor de joasa speta poate gasi un ecou in anumite clase sociale. Acum sunt momiti medicii si profesorii. Maine, minerii si CFR-istii, etc... Mizeria in care i-au tinut in anii lor de guvernare ramane motorul principal de promovare al socialistilor si asociatilor lor.

In loc sa zicem multumesc.

..ca se maresc salariile amaratilor, indiferent cu ce ocazie, sarim ca ce rau e.
Bai profesori si medici! Iesiti draqu-n strada si spuneti ca nu vreti salarii marite. Va explica Pislaru si ziare.com de ce nu e bine sa primiti bani si de ce e bine sa ramaneti asa.

 

Multumim PSD !

Sa nu-i uitam nici pe cei de la ALDE si nici pe udemeristi. S-a vazut azi cine e preocupat de bunastarea romanilor. O sa le intoarcem binele pe care ni l-au facut la votul din 11 decembrie ! Cu siguranta, anti-pesedistii de pe site-ul asta mor acum de ciuda. Abia astept sa ma relaxez citind postarile lor pline de ura, dar si de frustrare si neputinta. Hai, baieti, postati, ca vreau sa rad ! Am de cine doar...

 

ba varza, ai tu de cine sa razi, dar ia in calcul ca acum PSD

rade de voi, pentru ca nu e chiar de colo sa gasesti asa de multi fraieri pe care sa-i prostesti cu pomeni pe care le vei lua inapoi inzecit de la ei, dupa alegeri.
pacat ca nu te duce capul la mai mult...
cand te vad, imi pare bine ca nu trebuie sa iau lectii de la un asemenea profesor...
si, cand ai spus acel "Multumim PSD !", macar te-ai ridicat in doua picioare, cu mana pe inima ? ai cantat si o oda conducatorului iubit ?

Ba, Julian,

chiar ma bucur ca nu te-ai dat la fund in aceste clipe grele pentru voi si ai totusi curajul sa vorbesti ! Postarile tale ma amuza cel mai mult. Ia zi, esti cumva ruda cu silvia_h ? Ca doar aia mai rivalizeaza cu tine in postat tampenii. Stiu ca in rest n-ai ce sa-mi faci. Cainele care latra nu musca, nu-i asa ? Asta e, sunteti condamnati sa pierdeti si alegerile astea, pentru ca romanii vor sa traiasca bine si nu mai pun botu' la aiurelile voastre ! Cred ca esti negru de furie ! Nici nu stii cat ma bucur sa stiu ca tu si altii ca tine turbati de ciuda in aceste momente ! Succes la postat, ca doar atat mai puteti...

respect Kalle.

ti-am dat 5 stele. ce va face Klaus ca nu va mai avea "guvernul meu" iar Isar - gorghiu dej nu va mai ajunge guvernator la bnr ?

sarmane kalle, eu nu-s bugetar, ca atare, nu sunt

exaltat ca tine cand vine vorba de pomana. pentru banii pe care ii castig, eu chiar muncesc, nu ca tine. cand Boc v-a taiat salariile, nu m-am bucurat, dar am avut un moment in care am admis ca dintre voi, poate doar o treime munciti. restul, veniti la serviciu. tu sigur esti din a doua categorie... fereasca Dumnezeu cu preofesori ca tine. cand te vad, imi dau seama care e explicatia referitoare la halul in care a ajuns acest bobor...
dupa ce efectul pomenilor PSD-iste va trece, vei incepe sa platesti. pentru mine nu va fi o problema, pentru ca eu muncesc. dar voi ce veti face ?

va faceti iluzii degeaba! Nimeni nu apreciaza PSD, si pe buna

dreptate. Ponta a dat 200 de euro si a pierdut prezidentialele cu brio! Salariile sunt niste drepturi normale intr-o tara. Este anormala reactia PNL care nu realizeaza ca de cand este Iohannis la putere multe salarii au crescut in Ro dar nu a medicilor si a profesorilor.

Sa fie salarii mari dar banii luati de medici/ profesori din pechesuri /meditatii ilegale sa fie conficati!

E interesant modul de a face politica

a liberalilor lui Sechsenhausen.Nu mai departe de ieri,tipau ca in gura de sarpe,ca daca vor fi alesi....maresc salariile.Astazi in loc sa fie la locul de munca unde e trimis de alegator pe banii alegatorului sa voteze cum oracaie pe la tv,Facebook si gardul partidului,NU adica contra legii pomenii data de psd pomanagiilor de doctori si profesori,viteazul pnlist gorghisto-iohannist fuge din parlament si continua sa oracaie in locurile specificate mai inainte.Domnilor si domnisoarelor peneliste,lupta politica se da la vot la locul faptei,in parlament, nu prin crasme,televiziuni,Facebook sau cocotati pe gardul de la sediul partidului.Daca o sa fiti alesi in sparlamentul viitor ce o sa faceti,in loc de lupta fugiti sub poalele Gestapoului=sri.Sa va fie rusine ca va inselati alegatorii si sustinatorii.Astia v-au trimis acolo sa va luati de beregata cu Dragnea si compania nu sa fugiti ca niste tradatori din fata dusmanului.Liberalilor,va informez,ca o sa-mi spuneti ca ati protestat asa ca oricum aia erau mai numerosi,ca majoritatea luptelor castigate de adevaratii romani,exclus gastile astea a lui Sechsenhause,in inferioritate numerica.Ba au fost la Marasesti 1 la 10 nemtalai si tot i-au caftit mar.Mesajul de astazi e si mai devastator decat mitingeala stupida de ieri.

 

daca aceste pomeni, cum sunt ele numite, au o baza economica solida,

probabil ca e in regula. dar daca e un mar otravit, cine va suporta costurile ?
vom vedea dupa alegeri, care vor fi castigate sigur de PSD.

 

sa puna mana sa recupereze banii furati! Sau ..PNL se gandeste

la hotii liberali ca ar putea ramane fara averi? Oricum liberalii sunt specii protejate si la dosare si la inchisoare :); macar o parte din bani sa o recupereze de la partidul lui Ciolos, daca or ajunge sa guverneze.

neaDrac &PSD și pielea ursului din pădure!

Sindicatele și social democrații
In joc,se țin de brau și de curea,ca frații!
Chef,din "creșteri economice" a la Ponta
Precum vițelul după ce s-a făcut.. monta.

 

De vineri pană asta seara...

... eu n-am mai putut posta!

 

@Silvy

Sincer, m-a ingrijorat nespus absenta postarilor tale. :-(((
Cu totii suntem trecatori, Silvia.
In locul rau, mai degraba as fi aprins o lumanare pentru siamezii Ernst si Bumsen caci, iacata, e un an de cand s-au stins si doar Cop4you mai scapa din cand in cand cate o lacrima.
Tu ai lipsit 3 zile si ai fi vrut sa plangem in hohote?!

Dar, dupa cum se caină Liberalul, mare lucru sa nu fi petrecut voi doi un uichend impreuna, iar acuma iesiti din padure si va plangeti ca v-a fugarit ursul in timp ce erati la cules de ciupercute.
Cam asta se intelege din headline-ul lui de la 18:46 "Nu ești singură..."
De ce "singură" si nu "singura", ca asa ar fi fost corect gramatical?!
Si, mai ales, de ce cu "..." (trei puncte) in loc de "." (punct)?
Silvy, Silvy..., inima zburdalnica, faci ravagii printre tinerii de pe zc !!! (tinerii pensionari, desigur)

economia duduie, avem cea mai mare crestere ec. din Europa

avem o multime de bani de recuperat de la cei care au devalizat Ro, Europa ne ajuta cu bani, imaginea si increderea in ecomomia Ro s-a schimbat radical de cand dl Ciolos este la putere si cu toate acestea este musai sa ramanem cea mai saraca tara Europeana! Daca economic totul merge bine cum se explica ca o parte a politicinilor doresc ca romanii sa ramana cu salariile mici (printre cele mai mici din Europa)??


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor