Ziare.com

Ministrul Justitiei propune majorari salariale de 50% pentru unii functionari din minister

Luni, 01 Mai 2017, ora 13:31

   

Ministrul Justitiei propune majorari salariale de 50% pentru unii functionari din minister
Ministerul Justitiei a pus in dezbatere publica un proiect de ordin care prevede majorari salariale de pana la 50% pentru functionarii cu statut special din cadrul institutiei, care executa lucrari de exceptie si misiuni speciale.

"Functionarii publici cu statut special din Ministerul Justitiei - aparatul central - care executa lucrari de exceptie si misiuni speciale, apreciate ca atare de conducatorul acestuia, beneficiaza de o majorare de pana la 50% din salariul de baza prevazut de legislatia in vigoare la data de 31 decembrie 2009", potrivit normelor metodologice publicate de Ministerul Justitiei.

Lucrarile de exceptie vizeaza elaborarea de politici publice, strategii si documentatii "cu impact la nivelul sistemului judiciar sau la nivel national", contributia la modificarea legislatiei in vigoare sau la elaborarea de propuneri legislative si aplicarea unei bune gestiuni financiare in atragerea altor resurse decat cele de la bugetul de stat, se arata in documentul citat.

Misiunile speciale sunt considerate reprezentarea Ministerului Justitiei la diverse negocieri si proceduri de atribuire, participarea in cadrul grupurilor guvernamentale, parlamentare sau internationale, monitorizarea si implementarea strategiilor din cadrul institutiei si "indeplinirea altor atributii decat cele din fisa postului, cu grad ridicat de complexitate", potrivit documentului.

Proiectul mai prevede ca majorarea salariala se va acorda prin ordinul ministrului Justitiei, lunar, pentru o perioada de maximum sase luni, pentru cel mult 5% din numarul de posturi, "in limita a 30% din suma salariilor de baza, a salariilor functiilor de baza si a indemnizatiilor lunare de incadrare, cumulat pe total buget".

Propunerile privind proiectul de act normativ pot fi trimise catre Ministerul Justitiei pana la data de 4 mai, transmite institutia.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1287 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ministrul Justitiei propune majorari salariale de 50% pentru unii

functionari din minister" si 50% confiscare extinsa sau speciala pentru ceilalti functionari din minister.

 

Asta e deschiderea

pentru legea salarizarii unitare , nu ? Prafuri, doctorita LOV, unitara si nu prea - seamana cu bunga-bunga ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor