Noua lege a salarizarii, blocata de o firma apropiata lui Sebastian Ghita UPDATE: Reactia Teamnet

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 11:34
23690 citiri
Noua lege a salarizarii, blocata de o firma apropiata lui Sebastian Ghita UPDATE: Reactia Teamnet
Foto: Facebook / Dragos Pislaru

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a dezvaluit ca ministerul pe care il conduce nu a putut progresa in elaborarea legii salarizarii unitare din cauza ca firma Teamnet a refuzat sa predea arhitectura informatica a sistemului care gestioneaza datele angajatilor din privat, desi o detine "in mod fraudulos". Firma Teamnet este controlata de deputatul PRU Sebastian Ghita.

Intr-o emisiune difuzata duminica de Digi24, ministrul Muncii a explicat ca, in vederea elaborarii legii salarizarii unitare, ministerul a dorit sa adapteze softul pentru datele salariatilor din privat la sistemul public, insa acest lucru nu a fost posibil.

"Se numeste REVISAL. E registrul unde sunt inscrisi toti salariatii din sistemul privat plus contractualii din sistemul public. (...) Ei bine, cand ne-am apucat sa facem acest lucru, am descoperit ca firma IT care gestiona acest sistem, care se numeste Teamnet, are o situatie in modul urmator: ei considera ca au codul sursa si proprietatea intelectuala a acestui sistem.

Lor le-a expirat contractul cu Inspectia Muncii si in acest moment avem o decizie a Curtii de Conturi care spune in mod explicit ca Teamnet trebuie sa cedeze toata proprietatea intelectuala, tot sistemul, pentru ca il are in mod fraudulos", a declarat ministrul Muncii.

Dragos Pislaru a precizat ca informatiile din baza de date sunt la Inspectia Muncii, insa platforma software a ramas la Teamnet, firma controlata de deputatul Sebastian Ghita.

Ministrul a mai dezvaluit ca a avut mai multe discutii cu reprezentantii firmei Teamnet, fara niciun efect. Acestia au cerut mandatul actionariatului strain pentru a preda codul sursa al aplicatiilor software, insa termenul stabilit pentru primirea unui raspuns a fost depasit deja.

In luna iulie, ministrul Dragos Pislaru explica faptul ca e nevoie de codul sursa al softului REVISAL pentru ca registrul salariilor din sistemul public va avea ca baza aceasta platforma, care trebuie insa modificata, pentru ca in sistemul public exista mult mai multe sporuri si coeficienti de calcul decat in mediul privat, iar acestia pot fi introdusi doar dupa ce se obtine codul sursa al aplicatiilor software.

Pe de alta parte, Dragos Pislaru a declarat in emisiunea de duminica de la Digi24 ca va face dezvaluiri in curand despre toti "suspectii-cheie de serviciu care au capturat bazele de date esentiale din Ministerul Muncii".

"Voi avea un raport public pe care il scot in perioada urmatoare. A durat foarte mult pentru ca sunt extrem de bine ascunse aceste lucruri", a mai spus Dragos Pislaru.

UPDATE: Reactia Teamnet

Intr-un drept la replica remis presei, marti, de Teamnet Group, se arata ca "Teamnet este producatorul si proprietarul sistemelor informatice REGES (Registrul General de Evidenta al Salariatilor) si Revisal".

Totodata este subliniat faptul ca serviciile contractate de Inspectia Muncii (IM) "au fost de inchiriere a sistemelor, criteriul a fost pretul cel mai scazut si oferta a fost facuta pentru folosirea si nu pentru vanzarea sistemelor, prin urmare, drepturile de proprietate asupra acestor bunuri ale companiei nu au fost transferate catre IM".

Reprezentantii Teamnet mai sustin ca toate contractele semnate cu IM au asigurat in permanenta accesul institutiei la bazele de date.

"Indiferent daca decizia de a inchiria un sistem informatic, o masina sau un imobil a fost cea mai potrivita sau nu, acest lucru nu poate sa schimbe titularul dreptului de proprietate asupra bunului. Decizia de a cumpara sau inchiria un produs, fie ca vorbim de o masina sau un sistem informatic, trebuie sa fie fundamentata economic si tehnic de achizitor, in functie de contextul sau de resursele de care dispune la momentul luarii deciziei, dar si de utilizarea optima a fondurilor publice.

In prezent, exista pe rolul Curtii de Apel Bucuresti un litigiu referitor la procesul verbal intocmit de Curtea de Conturi, litigiu in care Teamnet participa pentru a prezenta in fata instantei toate argumente tehnice si juridice necesare stabilirii unei decizii juste", se mai arata, printre altele, in comunicatul citat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Pislaru Revisal Ghita platforma salarii, #Ministrul Muncii registru Revisal Ghita , #salariu