Ziare.com

Noua ordonanta de salarizare blocheaza sporurile si 7 indemnizatii (Video)

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 09:06

   

Noua ordonanta de salarizare blocheaza sporurile si 7 indemnizatii (Video)
Noua ordonanta privind salarizarea bugetarilor, pregatita de Guvern sub coordonarea proaspatului ministru al Muncii, va include indexari in trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, incepand cu salariul minim de 1.250 de lei, programat sa urce la acesta cifra in luna mai.

Totodata, va ingheta sporurile, indemnizatiile, compensatiile si celelalte elemente ale sistemului de salarizare si va bloca la nivelul din iulie 7 categorii de plati, scrie Profit.ro, citand surse din Executiv, potrivit News.ro.

Ministrul Muncii: Ordonanta salarizarii bugetarilor s-a facut in mai putin de 24 de ore. Nu au verificat grila

Inechitatile ramase vor fi rezolvate pana in 2020-2021.

Cele 7 categorii de plati sociale pe care Guvernul vrea sa le blocheze la nivelul din iulie 2016 - avand in vedere ca ordonanta de urgenta pregatita de Executiv, denumita "corectii aduse la salarizarea personalului personalului platit din fonduri publice", va fi aplicata din august, cu primele plati in septembrie - sunt: indemnizatiile, compensatiile, primele si alte drepturi acordate personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare; pensiile de serviciu (pentru functionari publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic si consular al Romaniei, judecatori si procurori, militari, politisti si functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare) ; indemnizatiile consilierilor locali si consilierilor judeteni; indemnizatia de limita de varsta pentru deputati si senatori; suma lunara forfetara acordata deputatilor si senatorilor; diurna deputatilor si senatorilor; indemnizatiile de pensionare, mentioneaza sursa citata.

Vor fi pastrate clasele de salarizare prevazute in Legea-cadru 284/2010, precum si actuala incadrare a personalului pe clase de salarizare.

Ministrul Muncii, despre Legea salarizarii: Proiectul exista, se fac calcule

Sursele citate de Profit.ro sustin ca, in vederea obtinerii sprijinului sindicatelor pentru masurile cuprinse in actul normativ, argumentele Executivului vor fi acelea conform carora rezolvarea acestei probleme necesita "solidaritate" din partea salariatilor ale caror remuneratii nu vor fi ajustate si caracterul "temporar" al situatiei, "pentru care este nevoie de intelegere din partea partenerilor sociali".

Guvernul le va promite in acelasi timp ca va propune curand un proiect de lege care va rezolva pana in 2020/2021 si inechitatile ramase nerezolvate.

Cabinetul Ciolos a pregatit si un calendar de aprobare a ordonantei, care prevede aproximativ 3 saptamani de analiza si adoptarea actului normativ intr-o sedinta deja programata in acest sens pentru 1 iunie, astfel incat ordonanta sa poata fi introdusa in sedinta de guvern cu 6 luni inainte de alegerile parlamentare si aplicata din august, mai scrie Profit.ro.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5590 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inca o data:

Nu inteleg de ce se tot agita astfel de probleme nepopulare inainte de alegeri. Si-a pierdut mintile dreapta? Are cineva impresia ca electoratul considera guvernul Ciolos ca fiind de stanga? Se doreste cu tot dinadinsul trecerea dreptei in opozitie si lasarea Romaniei pe mana socialistilor?

 

Sezi blind!

Astia n-au facut nimic...nimic...nimic...pina acum nici in sus si nici in jos! In alta ordine de idei nu stiu de unde ideea ca socialistii maninca oameni! Periada Ponta a fost foarte buna asa ca din decembrie ar trebui sa revina Ponta ca sa mergem inainte nu inapoi ca racul!

Rezultatele unei astfel de ordonante inainte de alegeri vor fi:

- cei de la care se ia sau li se ingheata drepturile, vor vota contra dreptei, cu tot neamul lor;
- cei carora li se da se vor revolta pe chestiuni de genul: "dar mie de ce numai atat si aluia mai mult?", "altceva ni se promisese", "sa traiasca dl Fonta ca numai el ne-a vrut binele", miscari sindicale, proteste de strada etc.
Chiar nu se mai poate astepta cateva luni? Arde ceva si noi nu stim? Intra tara in incapacitate de plata?

Sau suntem pur si simplu cre tini?

 

E un haos de risipire organizat, intretinut de coruptie

dar mai ales de incurajarea incompetentei la indemnul altor tari. Renuntarea la specialisti in functiile de conducere si aducerea unor persoane care nu au niciun habar au condus la risipirea foarte usoara a banilor publici. Se mai fac si "licitatii publice" in care fiecare factor de decizie cat de mic risipeste la randul lui eventual catre firme straine, pentru ca fiind atat de multe licitatii nu pot fi controlate si nici persoanele care decid. Specialistii din ministere doar impart bugetele care urmeaza sa fie risipite. Acceptarea indicatiilor FMI sau a "partenerilor" Ue de zeci de ani ne-a transformat in piata de desfacere.

 

Astia n-au prea inteles nimic

Li s-a cerut o legislatie corecta si coerenta in ceea ce priveste salarizarea. Ei raspund cu ajustari punctuale si cu promisiunea initierii unei legi la sf. Asteapta.
Sau, poate, chiar asta doresc? Nitel gaz pe foc, ca apoi sa arunce vina pe ceilalti?

 

PLATA

Arza-v-ar focu'pana in 2020-2021 !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor