Opinii: Sarlatanii lui Traian Basescu

Joi, 13 Mai 2010, ora 16:46
4219 citiri

Cu o mana au dat bani la partid, cu cealalta i-au recuperat, cu varf si indesat, de la Traian Basescu. Sponsorii politici isi paseaza banii de la unii la altii si crediteaza PD-L, care trebuie sa plateasca si "donatiile" si dobanzile.

Traian Basescu isi doneaza salariul de 80 de milioane. O tara intreaga aplauda in mod organizat si portocaliu. Eu, chiar credeam, sincer, ca o sa-l vad la Piata "Gorbaciov", printre baragladinele pe care le iubeste asa de mult, ca sa-si cumpere tigari Benson & Hedge de la tigani si wiskhy de contrabanda; si o sa-si ia de-acum incolo doar hartie igienica cu 2 straturi.

Si, totusi, presedintele, isi doneaza doar SALARIUL (ca sa ne intelegem), nu si VENITUL lunar al familiei Basescu.

Asta este o mare ipocrizie: pensionarilor si bugetarilor, prin masurile agreate cu FMI, li se reduce nu numai salariul ci si, printr-o lovitura indirecta, li se reduce si nivelul de trai.

Donarea salariului presedintelui reprezinta o ipocrizie prin insusi modul in care a fost facut: cine traieste lunar si achita facturile din salariul presedintelui? Doamna Basescu? In nici un caz. Este doar un exercitiu de imagine. Se va reduce nivelul de trai al presedintelui? Presedintele, sotia lui, fetele lui, posibilii lui gineri nu platesc intretinere, apa calda, apa rece, gazul, liftul, gunoiul (aici s-ar putea sa ma insel, ca ...la cat gunoi s-a adunat la PD-L, parca mi-e si mila de ei)! Asa ca despre ce vorbim?

Alta ministresa blonda ne socheaza virginal cu depunerea salariului intr-un cont de solidaritate. Si in timp ce declara asta, era mai-mai sa-i cada inelul ala cu diamante, de 'jde milioane de pe deget, din care ar putea trai, bine-merci, o luna, o scoala rurala, cu tot cu lemnele de foc.

Alt ministru, intr-o efuziune patriotarda, declara tafnos ca el va merge doar cu masina personala si ca va renunta la privilegii. Hai sa nu ne innebunesti, dar masina de serviciu, protectia speciala si protocolul nu-i al lu' matale domnule ministru. Aceste "servituti" apartin functiei si nu persoanei care a avut norocul "basescian" sa fie pusa pe functia respectiva.

Ce sa intelegem de aici? Ca atunci cand o sa mearga la Bruxelles o sa mearga cu BlueAir si o sa ia taxiul de la aeroport? Si cand o sa se intalneasca cu Van Rampuy o sa mearga la o pizza, in centru? Eu asteptam altceva insa: sa nu mai cumpere "mertzane" de 50.000 de euro, ci sa cumpere din productia autohtona, asa cum face, de exemplu, Vladimir Putin, in Rusia.

Si, daca tot vrea sa vina dom' ministru la serviciu cu masina personala, n-ar fi bine sa ne explice cum a obtinut-o? Ca doar n-o fi vreun Logan din 2005.

Profiturile PD-L cu statul roman

Si, totusi, de ce nu si-ar dona ei, intr-un exercitiu de "buna-purtare" cu poporul roman, toate profiturile pe care le-au facut cu statul? De exemplu, profiturile facute, pe spinarea bucurestenilor, cu parcarile de pe trotuarele de la Dalli? Sau profiturile de pe urma bordurilor? Sau afacerile repartizate pe "spranceana" in iarna lui 2010 ca "multumire" pentru castigarea alegerilor prezidentiale? Sau profiturile obtinute de firmele verisorilor si nepotilor lui Berceanu pentru consultanta oferita, pe milioane de euro, pentru constructia ipotetica a unor autostrazi care au ajuns sa fie vise pentru orice premier mai mitititel de statura si slab de inger.

Sa fii PDL-ist este o binecuvantare

Mi-ar conveni si mie sa convietuiesc asa cu Romania in parteneriat. Sa am apartament de serviciu la Piata Spaniei (ca toate consilierele blonde de la Guvern), sa am masina de serviciu (ca toti Raresii "neica-nimeni" adusi de Boc de la Cluj, ca sa faca striptease prin barurile bucurestene sau pe la Bruxelles), sa am BlueBerry si abonament de 1.000 de euro pe luna la internet (ca toti consilierii imberbi de pe la Ministerul Economiei angajati pe baza de mame si unchi); sa am legitimatie de plastic de la Guvern si sa merg gratuit cu tramvaiul (daca oi fi nebun!) ; sa-mi cumpere statul roman cravate de matase de la Dolly ca-s bani de "reprezentare"; sa ma trimita "seful" in vreo 3 AGA, ca sa mai iau si eu un ban de-un apartament, in fiecare an; sa ma trimita "institutia" de 3 ori la Busteni si de 3 ori la Costinesti, la niste cursuri platite de Uniunea Europeana, la hotel de 5 stele cu tot cu sotie, amanta si bodyguard; sa-mi fac cate o firma de "consultanta" in fiecare sat din judetul meu de bastina ca sa-mi "trag" si eu cate un comision la orice document public-privat al primariei; si...peste 2 ani, cand oi creste si eu mai mare, sa-mi faca tata, primar de capitala de judet "portocaliu", o firma care sa imparta, la licitatie, curentul electric in judet.

Asa-i ca-i bine sa fii angajat al partidului?

N-avem bani, dar iubirea de mosie e un zid. Care nu se-nfioara de licitatiile Guvernului.

Ca doar asa se explica pierderea (cica) a 5 milioane de euro pentru "consultanta constructiei autostrazii care nu se va mai face, intre Ploiesti si Brasov. 5 milioane, adica 20 de miliarde de lei vechi. Adica, daca-i imparti la 100.000 de profesori, inseamna 50 de euro, 2 milioane de fiecare, adica reducerea lui Boc pe o luna. Cine plateste banii aia pierduti? Cumva Berceanu? Noooo... statul roman.

In 2010, 125 de milioane de euro in 4 luni, pentru laptopuri noi si "mertzane"? Adica reducerea lui Boc pentru profesori pentru 25 de luni! Frumos, nu?

La Rachitele (Scornitsele?) se face un nou Camin Cultural, sa aiba lumea unde sa petreaca si sa-i dea cu oua-n cap lui Boc. Din banii aia se puteau plati salariile profesorilor din comuna pe 20 de luni. Intereseaza pe cineva? Nooop...!.

Va tremura glasul cumva cand auziti de suma de un milion de euro? Presupun ca da. Dar de o suma de 55 de milioane de euro? Atat a contractat, in ultimele luni, de la Finante, Interne si STS doar consortiul omului de afaceri Sebastian Ghita, patronul concernului Asesoft, dupa ce a cotizat la PD-L anul trecut.

Cu o mana au dat bani la partid, cu cealalta si i-au recuperat, cu varf si indesat, de la stat. Aceasta este reteta aplicata, in anul post-electoral 2010, de principalii sponsori ai PD-L, dupa cum arata datele financiare, publicate pe 31 martie in Monitorul Oficial.

In campania prezidentiala a lui Traian Basescu a mai pompat si UMR Rovinari (300.000 de lei in noiembrie-decembrie 2009), adica firma lui Constantin Popeci (vi-l mai amintiti?), furnizoare de echipamente pentru companiile energetice Turceni, Rovinari, Craiova.

Istet, Popeci a recuperat 1,4 milioane de euro, prin diversele contracte repartizate direct, de catre ministerul lui Videanu (e voeba de ala care-si doneaza salariul de 1.000 de euro).

Titan Echipamente Nucleare a dat 70.000 de euro la PD-L, primind insa 5,2 milioane de euro prin contracte cu Nuclear Electrica. (www.romaniacurata.ro)

Evident ca dintre sponsorii lui Traian Basescu nu putea lipsi nici artizanul celebrei afaceri "Logan de 70.000 de euro" pentru Politia Romana: Bogdan Mihail Savin. El a donat, prin firma Ager Business Tech, 15.000 de lei in conturile democrat-liberalilor, astfel incat compania ramane una dintre favoritele Nuclearelectrica, aflata in subordinea Minsterului Economiei, cu care a semnat, in urma negocierii directe, contracte de peste 6,3 milioane de euro, din 2009 si pana in prezent.

PD-L: Calugari sau calugarite?

Inca inainte sa inceapa protestele de zilele astea, Daily Bussines tragea o concluzie fatidica, precum ca PD-L (ca orice partid politic) nu este... un schit de calugari preacucernici, care folosesc donatiile incasate in scopuri umanitare, si din postura de guvernanti distribuie achizitiile publice strict pe criterii de performanta si fara nicio urma de favoritism, sau ca sponsorii PD-L au finantat partidul din convingere doctrinara si nicidecum din interes. Acestea sunt doar basme. Basme pentru naivii ferm convinsi ca Traian Basescu, director la minister pe vremea lui Ceausescu, ar fi vreun anticomunist.

Reiau o fraza a lui Valentin Gros: "Cand vom avea servicii publice performante, scoli, spitale si autostrazi moderne, atunci nimeni nu va mai privi chioras catre politicieni, sponsori si felul cum acestia isi paseaza banii de la unii la altii".

Pana atunci, cred ca PD-L si Emil Boc, daca poate (si daca chiar are voie sa deschida gura in afara de momentele intime cand se spala pe dinti), sa ne demonstreze ca au facut totul pentru a consolida bugetul tarii.

Intre timp, domnul Boc ne anunta ca preturile nu au crescut, dar... s-a ieftinit salariul.

P.S. De alaltaieri, de la orele 22.00, imi dau seama de o "poezea" pe care o tot auzeam la Casa Capsa acum 30 de ani: "Sa nu gandesti! Daca gandesti, sa nu vorbesti! Daca vorbesti, sa nu scrii! Daca scrii, sa nu semnezi! Daca semnezi, sa nu te miri..."

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PDL clientela politica, #Udrea Basescu salariu donat , #salariu
Comentarii
Poza pisica_alba
pisica_alba
rank 5
Frumos acest articol platit. Planul de manipularee aproape perfect, cineva se teme de inchisoare si acum vrea sa arunce cu norpoi in Boc