Ziare.com

Pogonaru: Cresterea salariilor bugetarilor nu se duce in consum, ci in plata ratelor

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 22:24

   

Pogonaru: Cresterea salariilor bugetarilor nu se duce in consum, ci in plata ratelor
Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, a declarat vineri ca, in opinia sa, cresterile salariilor bugetarilor nu se vor duce in consum, ci in plata ratelor la credite, acesta fiind "un lucru bun, pentru ca face ca sistemul sa nu se dezechilibreze".

"In ce masura consumul intern va fi motor de crestere (a economiei romanesti - n. red.) ramane o intrebare. Eu nu sunt convins ca cresterile de salarii facute se vor duce in consum. Probabil, si in varianta cea mai buna, se vor duce in plata ratelor la credite de catre populatie - si asta este inca un lucru bun, pentru ca face ca sistemul sa nu se dezechilibreze", a mentionat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru.

Acesta sustine ca motorul de crestere a economiei romanesti va continua sa fie exportul, atat timp cat Europa "se va dezvolta decent si nu va inregistra socuri".

"Toate sectoarele legate de export se vor misca. Se vede un motor de crestere si dinspre investitiile in infrastructura, probabil si acolo vom vedea miscari", a mai spus presedintele AOAR.

Florin Pogonaru a subliniat ca si agricultura poate fi un motor de crestere, daca vremea va fi prielnica.

"Sigur, vestea buna sper sa vina dinspre agricultura, ca de obicei. Dar aici, stiti cum este, suntem meteo dependenti. Ne merge daca Dumnezeu da ploi la timp, ceea ce este cam trist sa discutam in momentul de fata dupa 20 de ani", a mai spus Pogonaru.

Sursa: rNews

Articol citit de 1111 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor