Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele Consiliului Concurentei castiga lunar 10.514 lei

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 19:43
2911 citiri
Presedintele Consiliului Concurentei castiga lunar 10.514 lei

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a avut, in aprilie, un venit salarial net de 10.514 lei, iar cei doi vicepresedinti ai autoritatii de concurenta, Alexe Gavrila si Otilian Neagoe, au incasat 8.998 lei fiecare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul institutiei.

Totodata, cei patru consilieri de concurenta, Valentin Mircea, Dan Ionescu, Stefan Neagoe si Iozsef-Nandor Nemenyi, au avut in luna aprilie un venit salarial net mediu de 8.170 lei. De asemenea, venitul salarial net mediu in luna aprilie al unui director (inspector de concurenta superior) al Directiilor de specialitate a fost de 9.209 lei, in timp ce al directorilor adjuncti din directiile de specialitate a fost de 8.573 lei.

Cel mai mic venit salarial net mediu din aprilie a fost al unui referent asistent, de 627 lei.

"Asigurarea expertizei in domeniul concurentei si ajutorului de stat precum si a stabilitatii personalului sunt intrinsec legate de o salarizare corespunzatoare. Inspectorii de specialitate, directorii directiilor de specialitate si secretarul general al Consiliului Concurentei au salariile de baza similare celor din legislatia salarizarii magistratilor", potrivit datelor transmise de biroul de presa al Concurentei.

Potrivit acestora, au fost sistate plata orelor suplimentare si a premiilor lunare, iar personalul autoritatii de concurenta nu a beneficiat si nu beneficaza de stimulente. "Toate sumele reprezentand tarife, taxe si amenzi aplicate de Consiliul Concurentei se vireaza direct de catre debitori la bugetul de stat", se mai arata in datele transmise.

Consiliului Concurentei are 299 angajati. Personalul din cadrul autoritatii de concurenta cuprinde trei categorii de salariati: personalul de specialitate, reprezentat de inspectorii de concurenta (incadrati in functie publica specifica), functionari publici (incadrati in functie publica generala) si personal contractual.

Consiliului Concurentei este autoritatea administrativa autonoma si are doua dimensiuni: una corectiva privind restabilirea si mentinerea unui mediu competitiv normal, iar cealalta, dimensiunea preventiva de monitorizare a pietelor si supravegherea actorilor pe aceste piete.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bogdan Chiritoiu Consiliul Concurentei, #Bogdan Chiritoiu salariu lunar, #salarii Consiliul Concurentei , #salariu