Salariatii de la Oltchim au primit salariile pe luna octombrie

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 20:12
1415 citiri
Salariatii de la Oltchim au primit salariile pe luna octombrie
Foto: Arhiva

Salariatii de la Oltchim au primit, miercuri si joi, salariile pe luna octombrie, urmand ca, in perioada 20-21 decembrie sa fie achitate avansurile aferente lunii noiembrie, a anuntat joi Ministerul Economiei.

De asemenea, Ministerul Economiei mai precizeaza ca pentru atingerea indicatorilor din programul de repornire, incepand cu 6 decembrie, Oltchim a marit capacitatea de productie a instalatiei de propenoxid, fiind crescuta corespunzator si productia la instalatiile de sinteza.

Ministrul Economiei Daniel Chitoiu anunta marti, in sedinta de guvern, ca pana "in jurul datei de 20-21 decembrie" vor fi platite in intregime restantele salariale pe luna noiembrie la Oltchim si se ajunge astfel cu plata salariilor la zi.

Oltchim a inregistrat in primele noua luni din acest an o pierdere neta de 308,51 milioane lei, in crestere cu 71% fata de nivelul din aceeasi perioada din 2011, de 179,77 milioane lei.

La 30 septembrie 2012, Oltchim inregistra plati restante de 1,06 miliarde lei.

Statul roman detine, prin Ministerul Economiei, 54% din actiunile Oltchim.

Procedura de privatizare a Oltchim a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei prin OPSPI, deoarece adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti.

Realizatorul TV Dan Diaconescu castigase licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#salariati Oltchim salarii octombrie, #plati salarii Oltchim , #salariu